• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SSAMIADZáněty močového měchýře a problémy s močením
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    KATERINA:
    MADELEINE: aha, tak to jsem netusila....tak snad aspon strik no ,)
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    PSYCHEE: .. to je u každého individuální právě.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    tak u mě zhruba třetina těch problémů bylo den po večeru s pár skleničkama vína... a už ty následky nést nechci :(
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    MADELEINE: souhlas. nemyslim, ze je treba se nejak omezovat ve vine, pokud to clovek proklada sklenicemi vody a neda 2 litry. flaska vina podle me uplne vpoho.
    v obdobi, kdy jsem byla nachylna k infekcim, jsem je mivala po "parbach", ale co si tak vzpominam, tak vzdy jen po tvrdem alkoholu, po vinu snad nikdy....vino bych si byt KATERINOU neodepirala ,)
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    KATERINA: Já myslím, že ne. Když dodržuješ opravdu způsobný pitný režim /celoročně/ a pijdeš jen příležitostně, tak bych problém neviděla .. hlavně by se neměl pít alkohol, když zánět probíhá, nabíhá, nebo končí. A nejhorší je tvrdej.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    MADELEINE: co mě hodně mrzí je víno, te'd už si jed tak dvakrát srknu od přítele, jinak se krotím a není to tak příjemné :(
    snad ta přísnější opatření nejsou nadoživotí...
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    KATERINA: Ne není, není to všechno zbytečný, jen v tom pokračuj, tohle chce dlouhodobější preventivní důslednost. I s tou psychikou. Musíš odbourávat ty špatný vlivy a pak si najít věci, které Tě obohacují a činí šťastnou a hlavně se těm negativům vyhýbat jak nejvíc to jde, ať už plynou z čehokoliv.

Kořením se myslí pálivé a agresivní věci /které nemusí být pálivé/, bazalky, majoránky, kmíny a podobné věci jsou v pořádku.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    MADELEINE: snad, protože jestli je to všechno zbytečný, tak už propadnu opravdovému zoufalství... a hlavně ta osobní/psychická část není tak triviální...

kořeněnými jídly se myslí doufám hlavně takové ty pálivé věci, že? protože jinak je koření skoro základ mé kuchzyě :(
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    KATERINA: Máš velice kvalitní náběh na to, aby se Ti to už nevracelo, nebo alespoň ne v takové míře, si myslím. Tvoje preventivní postupy dobrý :o)
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    KAREN: .. ano, to primárně. Primárně kromě toho, že začneš zase striktně dodržovat klasický režim hřát si oblast podbřišku, hodně pít, žádná kořenšná jídla atd., co už tu bylo zmiňováno mnohokrát. A možná nějakou dobu bez sexu.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    jsem už 4 měsíce bez zánětu, to se už pomalu blíží mému rekordu... ale čím to je nevím a nechci chválit dne před večerem, u tohohle člověk neví dne ani hodiny kdy to surově udeří... a protože je příčina nejasná, snažím se bojovat na co nevíc frontách: nikdy nepromrznout a nenechladnout - hlavně ne od nohou či nedej bože od těla, hodně moc pít a tak jednou do týdne si dát urologický čaj preventivně. dlabat brusinkové preparáty, kapu si fungilen (jakési bylinné detoxikační kapky). přestala jsem brát antokoncepci a začla s těmi záněty chodit na akupunkturu. výrazně jsem omezila alkohol - zvlášť v sovislosti se sexem. a snažím se srovnat si psychiku. ale jestli to všechno k něčemu je a jestli to má dobrý efekt či zda jsou ty skoro čtyři měsíce náhoda a udeří to už zítra, to nevím :(
    byla jsem objednaná do motola, jenže mě objednali na dobu kdy už byl objednaný někdo jiný a na dobu "za 5 měsíců" a to ještě ne na vyšetření, jen na konzultaci ... a já tam zapoměla přijít. přesto mám velmi malou důveru v to, že by ty jejich vyšetření něco nového objevily...
    KAREN
    KAREN --- ---
    SSAMIAD: vyres si erory na psychicky urovni, ja bych rekla...
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ahoj, tak jsem měla 2 měsíce pokoj od toho šílenyho tlaku a pocitu nedomočení a včera mi to zas vypuklo!! absolutně to nechápu, jak je to možny, změnila jsem antikoncepci na tu starou, se kterou jsem to v životě neměla a je to tady zas, totálně jsem se z toho zhroutila a představa, že to budu mit zas další tři měsíce mě ničí, co mam dělat?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    MIDORI: chyba... jasně- mluvila jsem o urocentru, o té zvláštní budově kousek od Apolináře
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ELGEMA: mluvis o tom Urocentru nebo o nemocnici na Karlaku?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    MIDORI: Na Karlak jsem chodila před x lety, ještě v pubertě, když mi problémy začaly, ale spokojená jsem příliš nebyla....Pamatuji si jednu návštěvu, kdy jsem už druhý den čůrala krev, na doktora jsem čekala 4 hodiny a nakonec přišla sestra, že doktor vůbec nedorazí. Pot této hororově zkušenosti (pochopí každý kdo měl zánět močáku a musel každých 5-10 minut na záchod o dvě patra výše) jsem začala chodit do Motola. Tam jsem u doktora Hanka podstoupila i dvě operace a spokojenost- přistupují k urologické léčbě vždy spol s léčbou gynekologickou, což považuji za jediné rozumné řešení, protože v 80% tam nějaká souvislost je.... Takže já hlasuji pro Motol- ikdyž vyléčená stále nejsem...
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    MIDORI: Ne ne, o to nejde. Jde o to, že bychom měly/i/ vybírat CO na sebe naplácáme, co sníme a jaké léky použijeme. Záleží to na osobním rozhodnutí daného jedince. A bohužel co se týče moderního kosmetického průmyslu tak máš pravdu; ve větší, či menší míře /pokud to není kontrolovaná bio/přídorní kosmetika/ je rakovinotvorné téměř všechno.

KATERINA: Jistě, že jde o jednotlivé případy. Ale jsou.

PSYCHEE: Nevím, jestli poprask, já jsem to objevila, tak na to upozorňuji, protože to je prostě tak. A opakuju, nejde o to, že když je "jedno špatné, je špatné všechno", jde o to si věci vybírat, abychom si zbytečně neškodili.
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYCHEE: presne tak, jde o konkretni vyrobky...
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    to je zas poprask. to, ze odhalili jednu skodlivou barvu na vlasy, kterou stahli z prodeje, prece neznamena, ze jsou takove vsechny. nebo kdyz objevili nejake china made detske hracky, ktere byly taky skodlive, znamena to, ze uz svym detem v zivote nekoupite hracku? ,)
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    já s tím mám problémy chronické ale objevily se až 5 let po té co jsem barvu pooužila jedinkrát... takže barvou to být může ale příčiny budou i jinde... a ano, spousta žen se barví a přeci má tyto problémy jen malá část z nich...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam