• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SSAMIADZáněty močového měchýře a problémy s močením
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    kdyby měl někdo podobnou diagnozu HMM, at mi prosím napíše do pošty, děkuji
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    jen mě trochu vyděsil a řikal, že ty léky na hyperakt.močák maji dost nežádoucích učinku, nevíte jakých?
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    tak jsem dnes byla ve speci.urolog.centru na Bojišti v Praze a mudr říkal, že mám příznaky hyperaktivního močáku, dostala sem deník a mam si do něj psat, kolik jsem toho vypila a kolik vyčurala za jakou dobu, v pondělí to tam odnesu a podle toho mi pak snad určí medikaci, ach jo, už aby se to vyřešilo!
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    PSYCHEE: .. já nechci vypadat jako chytrá, fakt ne :o( a nechci vám do toho furt povídat, :o( .. ale mluvím prostě na základě toho, co jsem zažila.
    Myslela jsem, že je to indiviuální v tom smyslu, že na každého něco jiného. Někdo chytně zánět rychleji po prostydnutí, někdo rychleji, když na tom není dobře po psychické stránce, někomu alkohol zas až tak nevadí, někomu stačí trocha /viz Kateřina/ .. chce to věci vychytat a dávat si prostě pozor.
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    KATERINA:
    MADELEINE: aha, tak to jsem netusila....tak snad aspon strik no ,)
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    PSYCHEE: .. to je u každého individuální právě.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    tak u mě zhruba třetina těch problémů bylo den po večeru s pár skleničkama vína... a už ty následky nést nechci :(
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    MADELEINE: souhlas. nemyslim, ze je treba se nejak omezovat ve vine, pokud to clovek proklada sklenicemi vody a neda 2 litry. flaska vina podle me uplne vpoho.
    v obdobi, kdy jsem byla nachylna k infekcim, jsem je mivala po "parbach", ale co si tak vzpominam, tak vzdy jen po tvrdem alkoholu, po vinu snad nikdy....vino bych si byt KATERINOU neodepirala ,)
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    KATERINA: Já myslím, že ne. Když dodržuješ opravdu způsobný pitný režim /celoročně/ a pijdeš jen příležitostně, tak bych problém neviděla .. hlavně by se neměl pít alkohol, když zánět probíhá, nabíhá, nebo končí. A nejhorší je tvrdej.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    MADELEINE: co mě hodně mrzí je víno, te'd už si jed tak dvakrát srknu od přítele, jinak se krotím a není to tak příjemné :(
    snad ta přísnější opatření nejsou nadoživotí...
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    KATERINA: Ne není, není to všechno zbytečný, jen v tom pokračuj, tohle chce dlouhodobější preventivní důslednost. I s tou psychikou. Musíš odbourávat ty špatný vlivy a pak si najít věci, které Tě obohacují a činí šťastnou a hlavně se těm negativům vyhýbat jak nejvíc to jde, ať už plynou z čehokoliv.

Kořením se myslí pálivé a agresivní věci /které nemusí být pálivé/, bazalky, majoránky, kmíny a podobné věci jsou v pořádku.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    MADELEINE: snad, protože jestli je to všechno zbytečný, tak už propadnu opravdovému zoufalství... a hlavně ta osobní/psychická část není tak triviální...

kořeněnými jídly se myslí doufám hlavně takové ty pálivé věci, že? protože jinak je koření skoro základ mé kuchzyě :(
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    KATERINA: Máš velice kvalitní náběh na to, aby se Ti to už nevracelo, nebo alespoň ne v takové míře, si myslím. Tvoje preventivní postupy dobrý :o)
    MADELEINE
    MADELEINE --- ---
    KAREN: .. ano, to primárně. Primárně kromě toho, že začneš zase striktně dodržovat klasický režim hřát si oblast podbřišku, hodně pít, žádná kořenšná jídla atd., co už tu bylo zmiňováno mnohokrát. A možná nějakou dobu bez sexu.
    KATERINA
    KATERINA --- ---
    jsem už 4 měsíce bez zánětu, to se už pomalu blíží mému rekordu... ale čím to je nevím a nechci chválit dne před večerem, u tohohle člověk neví dne ani hodiny kdy to surově udeří... a protože je příčina nejasná, snažím se bojovat na co nevíc frontách: nikdy nepromrznout a nenechladnout - hlavně ne od nohou či nedej bože od těla, hodně moc pít a tak jednou do týdne si dát urologický čaj preventivně. dlabat brusinkové preparáty, kapu si fungilen (jakési bylinné detoxikační kapky). přestala jsem brát antokoncepci a začla s těmi záněty chodit na akupunkturu. výrazně jsem omezila alkohol - zvlášť v sovislosti se sexem. a snažím se srovnat si psychiku. ale jestli to všechno k něčemu je a jestli to má dobrý efekt či zda jsou ty skoro čtyři měsíce náhoda a udeří to už zítra, to nevím :(
    byla jsem objednaná do motola, jenže mě objednali na dobu kdy už byl objednaný někdo jiný a na dobu "za 5 měsíců" a to ještě ne na vyšetření, jen na konzultaci ... a já tam zapoměla přijít. přesto mám velmi malou důveru v to, že by ty jejich vyšetření něco nového objevily...
    KAREN
    KAREN --- ---
    SSAMIAD: vyres si erory na psychicky urovni, ja bych rekla...
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    ahoj, tak jsem měla 2 měsíce pokoj od toho šílenyho tlaku a pocitu nedomočení a včera mi to zas vypuklo!! absolutně to nechápu, jak je to možny, změnila jsem antikoncepci na tu starou, se kterou jsem to v životě neměla a je to tady zas, totálně jsem se z toho zhroutila a představa, že to budu mit zas další tři měsíce mě ničí, co mam dělat?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    MIDORI: chyba... jasně- mluvila jsem o urocentru, o té zvláštní budově kousek od Apolináře
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ELGEMA: mluvis o tom Urocentru nebo o nemocnici na Karlaku?
    ELGEMA
    ELGEMA --- ---
    MIDORI: Na Karlak jsem chodila před x lety, ještě v pubertě, když mi problémy začaly, ale spokojená jsem příliš nebyla....Pamatuji si jednu návštěvu, kdy jsem už druhý den čůrala krev, na doktora jsem čekala 4 hodiny a nakonec přišla sestra, že doktor vůbec nedorazí. Pot této hororově zkušenosti (pochopí každý kdo měl zánět močáku a musel každých 5-10 minut na záchod o dvě patra výše) jsem začala chodit do Motola. Tam jsem u doktora Hanka podstoupila i dvě operace a spokojenost- přistupují k urologické léčbě vždy spol s léčbou gynekologickou, což považuji za jediné rozumné řešení, protože v 80% tam nějaká souvislost je.... Takže já hlasuji pro Motol- ikdyž vyléčená stále nejsem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam