• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BRT: příště pokud budeš chtít někomu něco sdělit, tak tapetování klubů litaniemi o konspiračních teoriích není úplně ta nejlepší cesta ;-)
    BRT
    BRT --- ---
    omlouvám se, řadím zpátečku
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    BUBBLE: taky jsem o tom uvažoval, ale říkal jsem si, že na to vlítnu, pokud bude s tím spamem pokračovat...tak snad už bude klid :-)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BRT: nemluve o tom, ze plechovky jsou zevnitr potazeny plastem...
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    prosím správce o ban uživatele BRT...
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    Zdravim, prosim, neni zde mezi vami nejaky psychoterapeut anebo neznate nekoho takoveho, kdo se zabyva pacienty postizenymi poruchou pozornosti ? (ADD) Dekuji predem za pripadne tipy, je to celkem urgentni... :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MARY_LEE: je fajn když člověk dospěje do bodu, kdy si uvědomí problém a začne na něm pracovat...spoustu lidí na to nikdy nepřijde...nebo si nepřipouští možnost, že by problém mít mohli - často i když je na to někdo upozorní...

    Meat Boye znám, ale moc dlouho mě to nebavilo... já takhle trénuju na Super Hexagon - hrozně jednoduchá a hrozně ďábelská hra :-)

    Podobná jako SMB je třeba ještě Dustforce, ale ta mě taky moc dlouho nebavila...
    MARY_LEE
    MARY_LEE --- ---
    Má trpělivost se nacházela někde na mínusovém bodě, než jsem ji začala trénovat počítačovou hrou, jejíž cílem je vás absolutně vytočit. Jmenuje se Super Meat Boy. Při stopadesátém pokusu o dokončení jednoho levelu jsem zaregistrovala, že nemám nutkání u toho ječet, vztekat se a už jen suše zkouším dál dokola překonat všechny klacky, které mi ta hra hází pod nohy. :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    hodně dobrý
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    UNREALONE: pravidelny dejchani... prvni krok je srovnat si dech aby se uklidnil mozek, druhej krok je srovnat si mozek aby nerozhazoval dech ve stresu :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Teď jsem přišel na skvělou věc :-)
    Pořídil jsem si slackline a začal to trénovat. Kromě toho, že mě to fakt baví a trénuju rovnováhu, tak si myslím, že jsem se z toho naučil i něco víc. K chození po slackline je totiž potřeba se uklidnit, jinak z toho člověk spadne.
    Možná se mi to jen zdá, ale mám pocit, že mi to pomáhá se uklidnit i v situacích, kdy se nemůžu soustředit, panikařím a lítám od jednoho k druhému...

    Nejdřív mě napadlo, že přenáším fyzickou zkušenost na psychickou, ale pak mi došlo, že ona i ta panika má asi i fyzické příčiny (tuším nějakou chemii v mozku)...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    indeed
    BRT
    BRT --- ---
    Vžil se poslední desetiletí, snad díky honbě za penězi,úspěchem,kariérou, rychlými požitky a neukojeným chtíčem, trend řešit důsledky bez znalosti příčiny.Díky tomu neustále přibývá lidí (od kojenců, přes teenagery,produktivní věk konče důchodci) jež jsou nositeli čím dál více "civilizačních" ne-mocí, jež se stávají potravou a zdrojem trvalých big příjmů pro lékárny (jež díky tomu rostou jak houby po dešti), různé dietní šmejdy a hlavně BIGPHARMU a jejich poskoky "krysí krále" - zaprodané lékaře. Není divu, že na ulici potkávám stále více uhrovitých ekzematických, lidí s lupenkou, neplodností, cukrovkou(jež "prý" nejde vyléčit) poruchou pozornosti s hyperaktivitou i bez a dalšími trably dnešní doby.

    Kdyby se jmenovaní zastavili a popřemýšleli nad tím proč se tak děje, udělali by první krok na cestě k normálu.

    Následující příspěvek, hlavně závěrečné video (vyjma podprahové mikrovlnky v dokumentu a absenci hlavní příčiny toho všeho - Kodexu Alimentarius- doporučuji prostudovat) dává odpověď na spousty otázek v souvislostech. http://www.albert-sd.cz/jidlo-da-se-tomu-tak-rici/

    Nakonec: chytrému napověz a ostatní ať jdou třeba k lekaři nebo čertu - vyjde to na stejno:-((
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Super Hexagon
    http://superhexagon.com/
    úžasně jednoduchá a úžasně návyková hra - super trénink udržení pozornosti (ale pozor - je to docela masakr těžký...a právě proto mě to tak baví)
    DASHA
    DASHA --- ---
    Jen tak mimochodem, na co jsem narazila.. =)
    Popis poruchy pozornosti od Dr. Weikarda z roku 1775 =)

    "An inattentive person won’t remark anything but will be shallow everywhere. He studies his matters only superficially; his judgements are erroneous and he misconceives the worth of things because he does not spend enough time and patience to search a matter individually or by the piece with the adequate accuracy. Such people only hear half of everything; they memorize or inform only half of it or do it in a messy manner. According to a proverb they generally know a little bit of all and nothing of the whole." (p. 5) "They are mostly reckless, often copious considering imprudent projects, but they are also most inconstant in execution. They treat everything in a light manner since they are not attentive enough to feel denigration or disadvantages." (p. 5)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RAPAL: no nevim... podle wikipedie to splnuje vsechny duvody proc doufam, ze nikdy nebudu muset brat prasky na hlavu... teda aspon co se tyka vedlejsich ucinku:

    - sexual problems, decreased libido
    - decreased appetite, weight changes, slowed growth in children
    - palpitations, increases in heart rate and blood pressure
    - constipation, dysuria, urinary retention or hesitancy
    - tiredness, irritability, psychosis, mood swings, mood disorders, depression, suicidal thoughts or tendencies, and self injury

    Tohle ma jako zlepsit kvalitu neciho zivota? :-)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    nikde jsem nevyfiltroval stratteru!!!!

    Adult Attention Deficit Hyperactivity Disorder - Strattera (atomoxetine HCl)
    http://www.strattera.com/Pages/adult-attention-deficit-hyperactivity-disorder.aspx

    http://en.wikipedia.org/wiki/Atomoxetine
    DASHA
    DASHA --- ---
    Tak nakonec ted delam anketu smerovanou na lektory, co maj zaky s ADHD (je tu nekdo takovej?=)
    Jako zajimavost bych tam ale urcite rada pridala postrehy lidi, co sami s ADHD vyrostli..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam