• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    CYBERWOLF: no ty projekty sou puvodne zasebou ake vinou jinych se to ruzne posouva
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak se na jeden z těch 4 projektů vyser a místo toho si můžeš uklidit, přečíst knížku a tak.
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    TORUVIEL: mam tak 4 prace denne nebo spis redim 4 projekty
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DEETOMMY: No jasně, tak asi sám víš nejlíp, co ti chybí, co potřebuješ. Já ti nevidim do denního programu, nevim, jakou máš práci.
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    TORUVIEL: to sem mel jako dite kdyz sem chodil na jogu. Prvi hodinu sme jen lezeli po tme to bylo super. Delal sem to pak jeste v posteli pred spankem. Pomahalo to ale to sem byl dite a vetsiu veci kolem resili dospeli.

    Aktivni odpocinek je dobry pro lidi co nepracuji manualne coz ja nejsem. Lidi z kanclu to nechapou. Kazdopadne behani, fotbal,kolo a windsurf mi prijdou dostatecny. Beh 2x az 3x tydne a to same fotbal.

    Mozna maji ostatni problemy taky ale ty me tolik nezatezuji. Nemyslim si ze sem nejaka vyjimka ale jsem jediny kdo se o sebe muze postarat a nejak si pomoct. U me myslenky nevylezaji stresem jako u jinych. Proste tu sou.

    Chybi mi hlavne pasivni odpocinek. Valeni se doma treba si uklidit nebo si jen precist knizku.
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    SARGO: presne tak. Zajel sem k sobe do hospody a dam si bramboracku :D
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    DEETOMMY: Myslim, že ale málokdo myslí jen na ty labutě, když tak sedí u té řeky. Neustálý tok myšlenek je právě to, s čím taky mimojiné pracuje jóga, meditace, je to problém většiny lidí. Nemysli si zas, že jsi jedinej poškozenej mozek a všichni ostatní s tím problémy nemají. Ano, může se to lišit intenzitou, ale i tak je pravidelnej režim (v jídle, pohybu, práci), a relaxace/meditace dost přínos pro lidi, kteří mají větší problémy tohohle typu. A nějaká rovnováha mezi prací a relaxací, z toho co píšeš o tvém denním pracovním režimu se zdá, že tam nemáš žádnej čas pro aktivní odpočinek (pohyb atd.). Jako jo, je to težký, nepůjde to hned, zvlášť když máš tu mysl takhle hodně aktivní, tak nečekej, že si sedneš do tureckýho sedu a hlava ti hned ztichne. Základ je se naučit myšlenky jen pozorovat, jak si tak vyskakují a zas odcházejí.
    SARGO
    SARGO --- ---
    DEETOMMY: Obávám se, že se ani nemusím snažit, abych si to představila... :-D I když u mě jde spíš o problém s pozorností. Léty jsem to ale různými mechanismy nějak pofackovala - když se dožiju tak tří set let, budu fungovat docela dobře :-D
    Jenže aby se člověk mohl dobře ovládat a ty mechanismy mu fungovaly, potřebuje určité "zázemí". Pro někoho je to pravidelný režim, nebo alespoň opěrné body v něm, pro někoho různé drobné rituály, či kdo ví co ještě, ale pro všechny platí, že tělo musí být v pohodě, to jest nevyčerpané a nehladové, ať už si je té nepohody vědomo nebo ne - a ono si často vědomo není, protože hyperáči se často tak dobře nevnímají. U dětí to pohlídá okolí, dospělák má smůlu a musí se to naučit sám ;-)
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    CORDELL: workoholik nejsem toho nadmira prace bavi a nedokaze prestat. me prace nebavi beru ji jako nutny zlo pro ziskani penez. forma vice cinnosti denne vic vyhovuje memu stavu
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    dnes sm skoncil v praci driv tak sem si sel zabehat necelych 8 km :))) blaho
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    SARGO: ja mam vcelku jasnej rezim. (pracovni) nahanet praskama chci jen ten neustalej tok myslenek. mozek proste neodpociva a na to abych to mohl delat jogou bych musel pracovat tak dve hodiny denne. predstav si ze sedis u reky a koukas na vodu. pro nekoho klidna situace a ted si predstav ze tvuj mozek jede jako by si resila tezky pracovni ukol do toho ti nekdo podsouval papir at si ho prectes a na stole ti zvonil telefon s tim ze v pocitaci pipne email. ve vetsine pripadu ty myslenky spolu nesouvisi cili netykaji se jen prace ale jsou tam vztahy, okolni svet, povinnosti, vzpominka na to co si mela udelat a neudelala pak ti dojde proc si to neudelala a ze je to vlastne dobre. cely tohle se deje v situaci kdy te vidi pozorovatel sedet na lavicce u reky ty se nehybes a vypadas klidne. naucil sem se ridit za svuj zivot tu roztekanost fyzickou ale v hlave to neumlcis.

    cela ta show je zpusobena spatnou funkci mozku a bohuzel clovek neni schopen ovladat svoje vnitrni funkce. jako tlukot srdce, tok krve, dech a funkce mozku take. ta medikace ma pomoci spravnemu fungovani. koncentrovat tok myslenek na tu jedinou na kterou prave vedome myslilm a to sou labyte u brehu :))

    jidlo a hospoda by znamenalo ze tam dojedu kazdej den a to se nekona protoze mam jinou praci. v dospelosti je to slozitejsi o to ze se clovek musi ridit sam. je to jako hledat reseni s tim ze vlastni mozek nemusi davat pravdive informace. tezko clovek posuzuje sebe sama a zaroven vyhodnocuje dalsi postup. u ditete je to v tomhle jednodussi protoze je tam externista (mama, tata) kteri ho sleduji a ridi a pokud maji dobry vztah tak jim dite veri a doufa ze to bude lepsi. v detstvi to ma jeden hacek ze dite neni schopne pochopit svuj stav ale to se poda se zkusenostmi. klasicke nesahej na kamna nebo se spalis. kazdy se spalil a nekteri dokonce mockrat.

    CYBERWOLF: urcite umru jako vsichni ale je to stejny jako v prirode nektery zvirata hodne ji a dlouho travi a odpocivaji a u me to je tak ze jim jednou za cas (dokazu snist 4 jidla a mam porad hlad) nebo den dva nemam vubec hlad. telo cerpa energii jako auto benzin. kdysi davno sem zkolaboval kvuli tomu ze sem nejedl. naucil sem se jist tak aby byla "nadrz" porad nad kontrolkou. vzhledem k tomu ze neukladam podkozni tuk a to ani po 30. jak mi nekteri prorokovali tak veskere jidlo se meni behem dne na energii. cili kdyz vim ze bude tezka prace a bude ji hodne najim se. kdyz bude lehci muzu si dovolit vynechat.


    jinak sem se objednal k doktorce a pujdu si tam promluvit. tesim se. uvidime co to prinese. netouzim nutne po medikaci ale rad bych ji zkusil pod dohledem odbornika
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DEETOMMY: tyjo... buď jsi nesmrtelnej, nebo se za pár let totálně zhuntuješ.
    SARGO
    SARGO --- ---
    DEETOMMY: Nj, sranda to není. Ale stejně je ptákovina nahánět práškama něco, co lze dát do kupy režimově... Jako bys spal tři hodiny denně a stěžoval si na únavu, no... Já musím mít taky jídlo a pití přes budík a nalajnováno :-D Provozovat hospodu - co víc si přát k tomu, abys občas dostal talíř a nemusel se starat, kde to roste? :-D
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    CORDELL: ja sem na to hrdej. kdybych mel delat jen jednu cinnost tak me vyrazej ne pro neschopnost ale pro uprimnost. :))))) ja delam a jak se nekdo v tymu flaka (rozumej nedela jako ja) tak ho servu :))) vcetne sefa

    to se opravdu stalo a vyhodili me na paragraf ale sef byl opravdu hroznej blbec :))) vsichni to vedeli
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    SARGO: bohuzel mam genetickou poruchu ukladani podkozniho tuku takze jedine na cem vlastne dokazu fungovat sou cukry. mam 70kg / 185cm a rozhodne nejsem slabej.

    dalsi vec je ta ze o dite se nekdo stara predstav si ze by si samo melo udelat takovy rezim a jeste se starat o vlastni praci. nechci si nejak vmyslet alibi ale asi sama vis jak tezke je u nekoho jako je tvoje dite prosadit pevny rad a nejaky rezim. vyzadujete hodne velky nervy a clovek to musi porad opakovat aby se to zazilo a i tak to neni jisty ze to bude dal dodrzovat. ja sem rad ze nepiju alkohol a neuzivam zadne drogy. (teda krome piti kafe)

    bohuzel nemam ten komfort skoncit v 15 hodin v praci a pak se dve hodiny pohybovat po nakupnim centru a schanet. nerikam tim ze je to nejaka zabava to rozhodne ne.

    pracuju 7 dni v tydnu od cca 7-8 (vstavam v pul sesty) a koncim ve 20 (kdyz je opravdu dobry den) jinak 22-23. snazim se jist denne i kdyz nemam hlad ale moc casto to nevychazi. provozuju hospodu (mimo jine) a tam si davam pres den alespon polevku :)))
    SARGO
    SARGO --- ---
    DEETOMMY: Zkus místo medikace normálně jíst, možná se budeš divit :-D Po pokusech na vlastním dítěti mohu s jistotou říci, že jídlo s cukrem a takové ty sračkoidní potraviny jeho stav obecně zhoršuje, i v řádech dní. "-)
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    UNREALONE,UNREALONE,UNREALONE: TO SEM JA :))))) jen sem vystudoval technickou skolu takze mam systemy v malicku problem nastava v jejich dodrzovani takze se snazim je nekomu vtisknout :)))))
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    a samozřejmě když udělám v něčem chybu, tak z toho mám stres - ono se dost těžko balancuje mezi "buď v klidu, chyby dělá každý" a "jseš chaotik, musíš si dávat extra pozor abys na něco nezapomněl", takže to skáče mezi psycho paranoiou jestli jsem něco nezapomněl a stavem, kdy něco zapomenu...taky asi ale hodně záleží na celkové náladě, množství spánku, tekutin, atd. atd.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    v práci to vadí jenom někdy...občas mi trvá déle než se dostanu do nového úkolu, ale když už v tom jsem namočenej a "nahraju si to do paměti", tak je to ok

    spíš to vadí, když mám před sebou širší problém to nějak uřídit abych nepřebíhal a jak mám snahu, aby mi nic neuteklo, tak je to někdy peklo
    celkem mi pomáhá kreslit si na bílou tabuli když si chci něco rozmyslet...nebo na papír, ale tabule je lepší
    pořád si snažím v tom udělat nějaký systém, ale někdy to moc nejde
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    občas je to fakt otrava jak ta pozornost uletí někam pryč - třeba když hraju na kytaru a uprostřed písničky se zapomenu nebo jdu k oknu, abych ho otevřel a cestou narazím na věc, kterou jsem chtěl uklidit, tak ji vezmu do ruky a jdu a cestou si vzpomenu, že jsem si chtěl udělat čaj, ....takže pak lítám po bytě, plné ruce věcí a mezi tím ještě sednu k netu a místo věci, kterou jsem chtěl vygooglit vytuhnu u nyxu nebo fb a zapomenu co jsem dělal původně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam