• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    POZITRON: Tak jestli to nestoji za nic, tak je to zadarmo drahy :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    AXTHEB: jenze jeden zdejsi tam chodi, jmenovat nebudu a ten rikal, ze to nestoji za nic.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    POZITRON: diky, predpokladam ze to je ta z 1. Lek. Fakulty UK ? Mail je dohledatelnej na netu takze bych ji napsal.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    200 za hodinu je terapie za hubicku
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BUBBLE: psychiatr nevim, ale podavala u nas grant ta mgr. tereza stepankova, tak jsem vyuzila situace a ptala se ji, jestli nebude otvirat nejakou terapii a rekla mi, ze od unora bude dalsi beh, ale skoncil jim grant, takze za 200 na hodinu. hm, tak to nezajem.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    Dochazite nekdo z vas na nejakou formu terapie zamerenou na adhd, pripadne jeji pruvodni jevy? Porad hledam nejakyhe psychiatra kterej by krome farmakoterapie byl schopnej i nejakyho komplexnejsiho pristupu. Mate nejake tipy? Idealne v praze. Klidne muzete i do posty.
    diky moc
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    prave u vydrze cinnosti co me nebavej vidim nejvetsi benefit strattery - poprvy v zivote u nich dokazu vydrzet a casto i dokoncit uplne do konce. taky je super poprvy v zivote delat veci v "normalni" posloupnosti a ne ze mezitim rozdelam sto dalsich veci na ktery postupne zapomenu. Napriklad v praci je to neocenitelny, obcas se do toho dokazu tak zaseknout, ze mam az problem se "presaltrovat" na jinou cinnost (delam ted na projektu, kde mam pristup na servery jen do sedmi a casto domu odchazim nastvanej, ze nemuzu dokoncit nejakej kus reseni, co me napadl a intenzivne jsem na nem delal az do vecera).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DRAKY: tak to teda ne, rozdeleni na holcici a klucici neplati 100%. ja jsem teda vyrusovala, vykrikovala a zlobila dost, furt nejaky poznamky, tridni dutky a podobne.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DRAKY: vydržet u činnosti, co mě nebaví, je naprostá hrůza. S přítelem jsme třídili knížky v knihovničce a aktualizovali jejich seznam. Já jsem ke konci pořád někam odbíhala, vařit čaj, napít se kafe, mrknout na mobil, atd. atd., protože jsem to už nemohla vydržet. Nakonec jsme to dotáhli, ale jenom díky němu, já bych to bývala vzdala už tak v polovině a knížky by doteď ležely v obýváku na zemi.
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    PERSEEIDA: "holcici" adhd miva uplne jiny priznaky nez "klucici"... ja treba taky nevyrusovala, ale skakala jsem do reci, porad se hlasila, poklepavala si nohou, anebo jsem byla totalne duchem nepritomna a farala jsem si na necem v duchu, vetsinou na nejakym scifi svete... jsem netrpeliva a neumim moc krotit "zapal", jakmile diskuse prekroci urcitou miru vasne... a samozrejme krutej problem udrzet pozornost u neceho, co me nebavi, nebo co me i bavi, ale v tu chvili se mi to nechce delat... plus nejakej ten reaktivni vzdor v puberte... a neschopnost jen tak snadno vypnout mozek, usinat driv nez za hodinu nebo bez pomoci nejaky lehky autohypnozy jsem se naucila az po tricitce... jestli s tebou odskrtaval nejakej dotaznik, co ti vyslo pozitivne?
    ATROPOS
    ATROPOS --- ---
    PERSEEIDA: ..v Hallowellovi co zrovna čtu, je popsanej problém nadhodnocování nebo podhodnocování příznaků. Už to IMHO vidí všude:) jestli nezapomínáš, nehemžíš se a v zásadě žiješ zaostřená v čase... tak se tě tohle týkat nebude.
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Dětský psychiatr, ke kterému docházím s adoptivním synem, dneska na mě (poměrně citlivě) vytáhl hypotézu, že mám taky ADHD. Vytáhl dotazník, odškrtávali jsme ano a ne, pouštěl mi video, z jeho pohledu jsem úplně jasná. Snažím se s tou informací nějak porovnat, lovím ve vzpomínkách, porovnávám s tím, co zažívám s děckama... a pořád jsem se s tím názorem neztotožnila. Např. jsem nikdy nevyrušovala v hodinách, byla jsem spíš klidné dítě, hodně četla, nepamatuju si ani na nějaký neklid, prospěch dobrý... neztrácím věci, nezapomínám, naopak jsem si spoustu let nemusela zapisovat termíny, měla jsem je v hlavě... Argumentoval s tím, že mu skáču do řeči - ale jinak mě nepustí ke slovu. Tak nevím...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZDN58: no tak to myslim. jakoze subjektivne si pripadas zpomalenej, ale pro okoli je to porad lehka zrychlenost. :)
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    POZITRON: ani ne. spis jakoby ubylo stavu, kdy jsem byl uplne k nezastaveni :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DRAKY: spis takova nechut do cehokoli a unava, ale to je nedostatkem slunecniho svetla imho a maj to vsichni
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    Pozorujete nekdo v posledni dobe zhorseni, co do soustredeni, nebo dostava jenom me to pocasi, nedostatek svetla a dlouha doba od posledni dovoleny?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZDN58: pripadas si zpomalenej?
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    uz je to skoro mesic co jsem presel na stratteru 80mg, vedlejsi ucinky ze zacatku silnejsi (jako uplne na zacatku), ale postupne se to zlepsilo. kazdodenni zivot je o neco lepsi, dle okoli nezmerne :) je to docela nezvyk, ale vnimam to jako plus.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MRNEUTRON: jsem zena. no dyt prave, ten prechod ze 40 na 60 se co do nezadoucich ucinku vyrovnal nasazeni, takze dalsi navyseni bych si rada odpustila.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MRNEUTRON: jj a vazim 58kg, takze 80mg nechci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam