• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    Pozorujete nekdo v posledni dobe zhorseni, co do soustredeni, nebo dostava jenom me to pocasi, nedostatek svetla a dlouha doba od posledni dovoleny?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZDN58: pripadas si zpomalenej?
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    uz je to skoro mesic co jsem presel na stratteru 80mg, vedlejsi ucinky ze zacatku silnejsi (jako uplne na zacatku), ale postupne se to zlepsilo. kazdodenni zivot je o neco lepsi, dle okoli nezmerne :) je to docela nezvyk, ale vnimam to jako plus.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MRNEUTRON: jsem zena. no dyt prave, ten prechod ze 40 na 60 se co do nezadoucich ucinku vyrovnal nasazeni, takze dalsi navyseni bych si rada odpustila.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MRNEUTRON: jj a vazim 58kg, takze 80mg nechci
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    tak po mesici a 12 dnech na strattere musim rict, ze funguje. fakt je znat velkej rozdil! min zmatkuju, lip si umim zorganizovat cinnosti, lip se soustredim a lip se mi filtruje, co reknu. co se tyce nezadoucich ucinku, tak ty byly hodne ostry, ale vzdy jen prvni tejden. nejdriv po nasazeni a pak po zvyseni davky ze 40 na 60mg a to hlavne zavrate, priserny sucho v puse, vyizeni pocitu hladu a dost zrychlenej tep, nastesti vsechno odeznelo. doporucuju.
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    CHEVALIER: tady se to jeste da pochopit v psanem slovu chybi intonace vyraz mimiky a dalsi veci
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    DEETOMMY:

    predstavte si ze ste ve spolecnosti a nekdo rekne nejakou vetu a vsichni to berou a vy reknete neco podobneho a vsichni na vas koukaji jako na blba. vy ovsem vubec nevidite rozdil mezi tim co a jak rekl ten druhy a tim co ste rekly vy.


    Mne se tohle deje i v psane forme v diskusich, treba i tady na Nyxu, nebo v mailove komunikaci.
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    Byla jsem tento týden se starším synem v pedagog-psychologické poradně, měnil školu a potřeboval nový papír. Testovali ho skoro čtyři hodiny v kuse, ještě nemám v ruce výsledky, ale závěr byl, že má dyslexii jako hrom, všude kde měl pracovat s textem silný podprůměr. Nicméně dysgrafii zavrhli, záměny čísel jsou prostě nepozornost, dá se to vytrénovat. On je silně zaměřený na výkon, od první třídy ho vnitřně mrzí každé 1-, z češtiny tedy míval dvojky, ale jinak jedničky, ani na tom gymplu nebyl vyloženě outsider, ke konci kdy už na to kašlal měl průměr 2.0. Jestli jsou výsledky testů správné, musí celou školní docházku vyvíjet šílené úsilí, aby měl výsledky které má... a já si toho ani nevšimla.:(
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    POZITRON: to te jako sebrali proti Tve vuli? Zavolali policajty? Ja to nejak nepobiram....
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    WEWERKA: tak nejak
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    POZITRON: Specialne super je kdyz tohle nutkani neco nevhodneho rict nedokazes potlacit v pripade umrti v rodine. Par let uz diky tomu se segrou nemluvime, protoze "nechape proc si nerozumime".
    DEETOMMY
    DEETOMMY --- ---
    jak pise pozitron.

    jedna z veci ktera me stve je okoli. predstavte si ze neco delate z urciteho duvodu nebo pohnutky. vase umysly jsou ciste a pozitivni ale vase okoli to vnima negativne. je to o tom jak ste se za zivot naucili vnimat sebe sama. napriklad se uprimne smejete a okoli to vnima jako ironicky smich. vy nerozumite reakcim na vas a zacinate mit pocit ze kdyz se smejete tak vas lidi nenavidi. pak presne reknete obcas neco "navic" a ste za skodolibou svini vy vsak mate pocit ze v dane situaci je nejaka zvlastni souvislost kterou ostatni nevidi a tak na ni jen upozornite. obcas vidim oblibene lidi a jejich chovani a nevidim rozdil.

    predstavte si ze ste ve spolecnosti a nekdo rekne nejakou vetu a vsichni to berou a vy reknete neco podobneho a vsichni na vas koukaji jako na blba. vy ovsem vubec nevidite rozdil mezi tim co a jak rekl ten druhy a tim co ste rekly vy.

    mozna je to i spojene s vyrazem tvare ktery clovek u sebe nevidim takze je mozne ze holt nekteri lide maji uprimnej ksicht a ja holt mam takovej zlej :))
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LIKUD: a vis vubec, o cem je rec? ses tady spravne? napr. si VUBEC neumim predstavit, jak muze bejt nekdo nejstastnjsi na zemi, kdyz ma problem odhadnout, co je v ktery situaci vhodny rict a co uz ne, takze neustale rika neco nevhodnyho, nekoho urazi, ma pikantni poznamky pred lidma a ve chvilich, kdy se to ANI TROCHU nehodi a podobne, takze na nej lidi bud a) cumej skrz prsty a stranej se ho, nebo ho teda b) tolerujou pod nalepkou "asi jenom moc uprimnej". a dalsich hodne potizi, ktery ti zakonite MUSEJ komplikovat soukromej i pracovni zivot dnes a denne? :-o a fakt ses tady spravne, nebo jenom prudis?
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    AXTHEB: No to těžko, já s tím chci žít tak, jak jsem s tím žil doposud. Líp ani snad žít nepotřebuji. Spíš bych občas potřeboval žít o něco hůř, abych neměl furt pocit, že jsem ten nejšťastnější člověk na Zemi.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LIKUD: Ne, ale da se chodit na terapii kde te nauci s tim lip zit.
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    DRAKY: Jo ono už se to dá léčit, jo? Aha...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZDN58: sleduje te nekdo na srdce, nebo byls kvuli strattere na nejakym vysetreni? pisou, ze by se melo, ale nikdo me nikam neposlal, tak nevim a mam z toho docela nahnano. :/
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    CORDELL: ani ne, moje vykonost docela stoupla, jelikoz se dokazu soustredit i na monotonni tasky :)
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    POZITRON: ty zavrate jsou obcas porad, ale ustupuje to. sucho v puse mam taky :) celkove jsem podle okoli klidnejsi, ale nektery dny se mi taky zda, ze to uplne "nezabira" a nemuzu se soustredit vubec na nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam