• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    Cerstva zkusenost z vysazeni strattery 100mg: blbec jsem zapomel doobjednat pred odjezdem na dovolenou, tak jsem byl 14 dni bez. Zacal jsem to dost pocitovat treti den, kdy jsem nebyl dost dobre schopen vykonavat tasky typu "prines prosim z pokoje rucnik" bez toho, abych behem te cesty nezacal delat tri dalsi cinnosti a po hodine se vracel bez rucniku. Hned po navratu jsem znovu nasadil, prvni den byly vedlejsi priznaky primo vrazedny, asi hodinu a pul mi bylo fakt dost blbe a hrozne mi vyletl tlak, tak dve hodiny jsem byl nepouzitelnej. Dalsi den uz je to lepsi.
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    PETRWEB: Ja mam zkusenost, ze alkohol ucinky strattery trochu potlacuje.

    Co se tyce problemum s erekci, max jen kvuli vedlejsim ucinkum prvni dve hodky po poziti (to obcas lze prirovnat k masivni kocovine) jinak vubec.

    Pri pravidelnym liti to pry dost boura jatra. Jinak zadny extra vedlejsi priznaky nepozoruju. Chce to kombinovat s jinejma metodikama, jknak je ucinek radove nizsi.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ECLECTICA: zavidim, fakt. to je nefer. :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    POZITRON: já vůbec žádné potíže krom přechodné nevolnosti po pozření léku nemám, žádné bušení srdce, nic.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    100mg strattera na 50kg vazici eclecticu, to je slusny, tak snad to tvoje srdce zvladne! ja bych do toho fakt nesla.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ECLECTICA: leccos mnohem lepsi nestaci? to je slusna rozezranost tohle. :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Má někdo nějaké zkušenosti s Concertou? Beru Stratteru, 80 mg, leccos je mnohem lepší, ale leccos přetrvává víceméně beze změn. Lékařka zvažuje navýšení Strattery na 100 mg, případně chce od léta zkusit zaexperimentovat s tou Concertou...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SRNECEK: tak jako tak potřebuješ psychiatrické vyšetření a tak jako tak důslednou psychoterapii. Ať už v základě tvých problémů je jen dlouhodobě ignorovaná deprese a úzkosti (furt to řešíš dokola a furt nebereš léky tak jak máš a když už se dokopeš do terapie, tak si rychle najdeš důvod, proč ta terapie nefunguej) a nebo k té depresi a úzkostem patří i porucha pozornosti. Ta jako taková je menší problém, než zbytek tvých stavů. A stejně potřebuje důkladnou psyhcoterapii, aby sis vypěstoval nějaké kompenzační mechanismy a pročistil všechno to, co tě opakovaně přivádí do depresí a úzkostí. Strattera to za tebe fakt nevyřeší.

    Nepotřebuješ číst knihy, potřebuješ se léčit. Pokud nejsi schopen fungovat v ambulantní léčbě, tak ve stacionáři a nebo v lázních, případně se tedy nechat hospitalizovat, pokud by stacionář a nebo lázně taky nefungovaly.

    Primárně si ovšem musíš přiznat že je tu problém a že je potřeba se léčit, ne se zase propadnout do nějakého symptomu, že to zvládneš sám a že si chytřejší než ostatní a rozhodně nepotřebuješ standardní procedury jako je brát léky a pracovat v terapii.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SRNECEK: taky mi to přijde spíš jako příznaky deprese, takže bych šla k psychiatrovi.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    BETTER: Ano, s depresmi nebo oním laděním se potýkám, ale v lepších dobách problém i tak přetrvává. Děkuji za tip. Můžeš mne lépe navigovat? Myslíš se obrátít rovnou na psychiatrii? Nebo neurologie?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, provedl jsem si jakousi samo-diagnostiku ADD, jelikož bohužel neznám jiné vysvětlení pro mé stavy. Zhruba od střední školy se mi začala objevovat silná neschopnost se soustředit, nevydržím poslech přednášek atd., ale nejvíce mne tento jev trápí při čtení. V kusu nezvládnu skoro nikdy přečíst ani jednu stránku textu a vesměs přečíst celou knihu je pro mne úkol na týdny, velice se tím soužím a dostávám se do strašlivých duševních stavlů, resp. myšlenky na sebevraždu, jelikož vlastní seberozvoj v míře, kterou bych požadoval/potřeboval je pro mne nedosažitelný, přičemž bych velice rád načetl ohromné množství knih (popřípadě vydržel u aktivit), ale nelze to... Dostávám se do opravdu odporných stavů. Netušíte někdo, jak toto řešit? U koho řešit? Nějaké léky? Děkuji za reakce.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    zdar, víte někdo o nějaké smysluplném čánku o delta vlnách v rámci obrazu ADD/ADHD, kde by se to řešilo podrobněji, než že se teda ukazujou na eeg?
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    CYBERWOLF: nemám, ale zrovna rozjíždím půlroční pokus s vitamínem D ve zvýšenejch dávkách (8000 UI denně), jelikož vcelku odpovídám profilu někoho s deficiencí a je důležitej pro dopamin/serotonin, tak uvidím. B-komplex mi v minulosti nepěkně hejbal s váhou, takže se mu vyhejbám
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CYBERWOLF: mám! ne s b-komplexem ale se železem. beru ho cca 2 měsíce, konkrétně ferretab na těhotenskou anémii a soustředění výrazně lepší.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Teď pár týdnů beru B-komplex (vitamíny) a mám pocit, že mám menší potíže se soustředěním, dělat ubíjející věci není tak ubíjející... prostě všechno, co přičítám ADHD je tak nějak lepší. A nevím, jestli to může být tím, nebo jestli mám zrovna dobrej tejden :) Nemáte někdo podobnou zkušenost?
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    POZITRON: to je trochu silnejsi kalibr, uznavam :) jedinej recept na tohle mam - resit skripajici vztahy zavcasu, driv nez to ze me nekontrolovatelne vybubla... plus snazit se apriori nepremyslet o lidech v intencich curak-pica, aby to ten mozek pak nenapadlo vyblejt :) ale taky to neni stoprocentni, zvlast kdyz nekdo vybubla na me, to je nejvetsi zenovy mistrovstvi, nevypicovat takovyho cloveka na miste (pac priznejme si, on by si to vetsinou zaslouzil :)) ale z dlouhodobyho hlediska je to v drtivy vetsine proste nefunkcni strategie, kterou nedosahnes svych cilu, takze proste nasilim drzim hubu a pockam, az dobubla... minule jsem na sebe byla pysna, kdyz se se mnou nekdo bavil otevrene jako s neschopnym debilem (protoze jsme se na necem neshodli), dokazala jsem ho nevyfuckovat, ale jen klidne pronest, ze "nezlob se, ale timhle tonem se s tebou odmitam dal bavit"... docela ho to zklidnilo :) jinak mi na tohle doporucovali nejakej bojovej sport, abych si ty nahromadeny energie clovek nejak vybila (zkusila jsem aikido, ale ten styl vyuky neni pro me)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DRAKY: ja jsem taky empaticka, ale vylitne to ze me obycejne driv, nez to stacim zachytit a nekdy je to urazka/vyjdrani nazoru takovyho kalibru, ze se to uvadi na spravnou miru jen tezko. pred casem se mi treba stalo, ze jsem v jedny organizaci verejne rekla neco, na zaklade cehoz se musim na pristi schuzi vsem omluvit, jinak si mam hledat jinou misni organizaci. nebo jsem kolegyni v praci rekla, ze uz ji mam plny zuby, ze se s ni neda pracovat a ted to nejhorsi, ze je strasliva pica. :/
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    hm , tak to já sem to dopracoval do stádia kdy se v příslušném duševním stavu představuju Ahoj, já sem Ax a urážim lidi.
    PETRWEB
    PETRWEB --- ---
    Presne, ulitne to, ale empatie je nastesti na dobre urovni
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    POZITRON: nejspis jo, ale jsem vcelku empaticka, takze to vetsinou zaregistruju a uvedu s danym clovekem na spravnou miru... nicmene nemam iluze, ze neexistuje nemala skupina lidi, ktery je to nesympaticky a nemusej me (na druhou stranu to bejva ten typ lidi, co sam primo svuj nazor vyjadrovat neumi nebo se vubec nejak zdrave prosadit, takze me to moc nemrzi)... na druhou stranu mam spoustu kamosu, ktery to naopak ocenujou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam