• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MRNEUTRON: max. denní dávka je tuším 60 mg.
    Jinak já vážím 46 kg, takže začínat na 5 mg je myslím vcelku přiměřené.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    jak to delate se ctenim? docetla jsem ted knizku, kterou jsem mela rozectenou rok! chapete to? pritom ja bych si cetla rada, ale s tim soustredenim je to uplne v prdeli, porad se musim vracet, abych vedela, co se stalo pred trema strankama, protoze u toho vypinam. :/ neexistuje nejakej tip? ta knizka vas treba bavi, dej odsejpa, ale stejne udrzite pozornost sotva 15 minut a pak uz do toho jenom cumite. :/ prasky ted neberu zadny a nejakou dobu jeste nebudu moct.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    MRNEUTRON: Jj, mně nejlíp funguje 20 - 10 - 0.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    AXTHEB: mě překvapilo, jak mě vlastně během chvilky opustila taková ta tenze, potřeba dělat všechno a nic, neschopnost někam nasměrovat energii...
    BOUCNER
    BOUCNER --- ---
    AXTHEB: to bych potřebovala...chystám se odcházet a mám vedle sebe asi tak tunu nedodělávek....
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ECLECTICA: Já jsem necítil skoro nic, až na to že jsem za první týden v práci udělal víc práce než za předchozí pololetí.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Je tu někdo, kdo bere Ritalin?
    Mám v sobě historicky první dávku, 5 mg. Pociťuju jenom celkové zklidnění a zvolnění, asi to bude ještě chtít to dávkování doladit. Zajímají mě proto vaše zkušenosti.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BEZPRIZORNI: lékaři v INEPu.
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    Ahoj, máte někdo doporučení na nějakého doktora v Praze, který se ADHD u dospělých zabývá? Díky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POZITRON: zatím ne. Doufám že nechutenství dorazí s případným zvýšením dávky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZUZKAOU: a hlad? nemas mensi pocit hladu? nemyslim chut, kdyz si vzpomenes na něco konkretniho a dostanes chut si to dat, myslim vylozene hlad.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POZITRON: ne. mě to imho tlak spíš snižuje, ale nemerim si ji
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZUZKAOU: takze zrychlenej puls a sucho v ustech nic?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POZITRON: mělčí spánek, pokud léky jím na prázdný žaludek a nebo je zapojí kafem, tak nervozitu (ono jittery), zácpu (ta je řešitelná důsledným hlídáním si vlákniny a tekutin), pocit chladu a teda poslední PMS bylo mnohem divočejší než obvykle, ale to neumím odhadnout, jestli byl jen nějaký výkyv a nebo vedlejší účinek. jo a zhruba 5 hodin po požití většinou přijde tak hodinový útlum, kdy si potřebuji dat "šlofíka" zhruba po hodině to přejde.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZUZKAOU: muzu se zeptat, jaky vedlejsi ucinky mas?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CEPAL: todoist, docela slušná sebereflexe a schopnost předstírat funčního humanoida. Hele to většinou jede na pozadí, asi nejsem schopná to takhle konkretizovat.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    ZUZKAOU: tak ja nemyslel davkovani mixu, ale davkovani jako "kolik je zdravotni mnozstvi (ne)vinneho striku na jeden veder" :-D

    Kazdopadne dik za info. Mohu poprosit, aspon kratce, jetli bys mi nejak naznacila jake mas ty kompenzacni mechanismy? Predem mockrat diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CEPAL: aha - 1:2 ve prospěch vody. Se stratterou začínám a uvidím, jestli zabere a jestli záměrně efekty vyváží ty vedlejší.

    Mám docela slušně vypracované kompenzační mechanismy, jenže to žere strašně moc energie a ta pak chybí na věci, na které bych je chtěla.

    Jinak pokud to bude fungovat, tak to asi na doživotí bude - bo už mi mozek nedozraje.

    Když to nebude fungovat, tak mi nezbude než být důsledná v nějaké meditační praxi a případně experimenty s mikrodosingem.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    ZUZKAOU: Já myslel dávkování toho vinného střiku :-). Tu strateru máš výhledově na doživotí? Já s psychofarmaky jaksi nemám zkušenosti, vyjma jedné hodně krátké doby, kdybšlonspíš o eliminaci panických stavů...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CEPAL: donutit mozek fungovat jako běžným lidem, takže by mě pak předstírání funkční dospělé osoby mělo stát méně sil ;-)

    Zatím jsem 3 týden na 100mg, takže nejdřív to může zabrat příští týden a pokud ne, tak je tam ještě kam zvyšovat. Vedlejší účinky vnímám od 80 mg.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam