• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MUI: nakonec jsme to navýšili, teď beru 10-10-10-5, a naprosto bez problémů. Vadí mi jen ta nechuť k jídlu.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BETTER: asi za 20 minut :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORDELL: špatný auditko. a navíc u šarlatánů už to bylo.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MUI: beru teď těch 5-5-5.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ECLECTICA: tyjo, že bych se vydala za šíleným psychiatrem ještě pro jedny prášky na pokusy?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MUI: nakonec jsem se vrátila k venlafaxinu (snri), který mi naprosto úžasně stabilizuje náladu, k tomu teď beru 3x denně 5 mg ritalinu. Celkem mi to sedlo, naštěstí. Ten rozdíl v produktivitě, schopnosti soustředit se je fakt nebetyčný. Stejně tak je super necítit se zahlcená všemi problémy a úkoly najednou a dělat jednu věc po druhé.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Vy co jste na Ritalinu, dáváte si někdy pauzu? Měla jsem teď několik extrémně produktivních dní (zvládla jsem spoustu práce, povinností v domácnosti, x hodin jsem strávila tříděním štosů papírů a dalších věcí, co se mi za roky nahromadily...), a přestože dobře spím (jakmile účinek vyprchá, usnu jako mimino), mám potřebu dát si trochu oraz, aspoň na jeden den.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DRAKY: chodím k MUDr. Pitorákové.
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    Ma nekdo tip na psychoterapii okolo HK? byla mi doporucena psychiatrem, ke kteremu chodim kvuli ADHD. byla mi doporucena Mudr. Rihova, nicmene doslechl jsem se, ze by nemela mit vic pacientu ze stejne rodiny (uz k ni dochazi moje mama).

    jinak bilance roku se Stratterou (vic jak polovinu celkovyho casu uzivam jednu 100mg tabletu dene, je mi 30, merim 178cm a vazim cca 95kg) - na zacatku mi ten efekt prisel hodne znatelnej, nicmene postupem casu se ukazalo, ze bez ostatnich veci a procesu to proste nezabira a je mi po tom jen zle :) Slovy (ted uz byvale) pritelkyne "prvni dva mesice to fungovalo skvele, ale pak se to zacalo pomalu vracet do starejch koleji s mirnyma vykyvama". V cem vidim markantni rozdil v ucinnosti je, kdyz nepiju - staci vynechat na dva tydny veskery alkohol a funguje to hned lip. Stalo se mi taky ze jsem odjel na dovolenou a pribalil si ve spechu malo leku, tj tejden bez strattery byl taky dost znat - nebyl jsem s to dojit ani do pokoje pro rucnik abych neskoncil nekde uplne jinde pri jiny cinnosti. Ted mam zas ponekud horsi obdobi, jelikoz jsem cerstve po rozchodu s partnerkou, mam docela stres s novym bydlenim i praci a uz tak tejden mam fakt problem se soustredit na cokoliv, posledni vikend (kdy jsem mel jinak docela i problem vstat z postele vzhledem k psychickymu stavu) to eskalovalo uplne - snad to zas bude lepsi az se dam trochu dokupy. Kdybych to mel shrnout, kdyz se opravdu snazim (byva to nekdy dost vysilujici) a jsem fyzicky i mentalne ok, tak se soustredim pomerne v pohode.

    Rozptylujici proud myslenek je tu porad, ale dari se mi ho pri vyvinuti urcity snahy ignorovat a dokazu pak veci delat v nejaky logicky sekvenci. Uplne lifechanger to neni, ohodnotil bych na zmenu k lepsimu tak 30% s tim, ze kdybych asi jeste lip zvladal administrativu svyho diare a udelal si jeste lepsi system doma, tak by to bylo urcite lepsi. Z vedlejsich ucinku pretrvava nevolnost po poziti, obcas se po tom i brutalne zpotim - coz je dost neprijemny kdyz mam napriklad nejaky pracovni jednani. Najezd tech vedlejsich ucinku hodne zavisi na tom, jak dobre se vyspim a celkovy unave, kdyz spim malo, byva to nekdy fakt brutalni - nekolikrat jsem se i pozvracel. Jiny vedlejsi ucinky nez kazdodenni pul az hodinova nevolnost se suchem v puse nastesti moc nepozoruju.
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    ECLECTICA: jaks tu psala o tom INEPu, mas tip na nekoho konkretniho pls? Ani nevim, jestli se obratit na psychology, nebo psychiatry. Shanim primarne nekoho na pojistovnu pro kamose s tezkym adhd, kterymu to totalne kurvi zivot. Sekundarne vyhledove kvuli pridruzenejm uzkostem nekoho pro sebe, kdo zaroven rozumi adhd...
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    MUI: Jo, jako budík jsem se ho naučila používat velmi rychle, protože spánkový dluh mám pořád. Když potřebuju spát míň než čtyři hodiny, beru si ho před spaním. Jen to má trochu vliv na sny.
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    DRAKY: chci zkusit uz delsi dobu al zatim zkusenost nemam...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DRAKY: neberu ho nijak moc, 10-10-0 (prozatím). Ale mám obavy, kam to takhle povede, nerada bych se dopracovala do stavu, kdy bez něj nebudu vůbec funkční.
    Dala jsem si od sobotního oběda pauzu. Včerejšek jsem víceméně proležela a prospala, dneska sice jsem schopná pracovat, ale krom toho nedělám nic, a pořád se ještě necítím "jako já", jestli mi rozumíš. Nejsem si jistá, zda je ritalin pro mě ta správná cesta.
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    ECLECTICA: tuhle nereaktivni asocialnost mivam i bez leku po urcity dobe, kdy jedu na vysokej vykon. Na par hodin az dni potrebuju dobit baterky. Takze jestli ze sebe ritalinem mackas nadprumer, nedivim se, ze ti ty neurotransmittery pak spadnou dolu...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MUI: Jojo, v ČR jako lék druhé volby, Strattera mi dělala potíže (vyrážky, opakující se záněty moč. cest).
    Samotný účinek ritalinu dobrý, akorát mě teda začíná docela děsit, jako blbě funguju poté, co účinek vyprchá - daleko hůř, než když jsem ho začala brát. Motivace naprosto nulová, nechuť jakkoli interagovat se světem, atd. Má to někdo taky tak?
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    Nekdo microdosing zkusenosti s ucinkem na adhd?
    MRNEUTRON
    MRNEUTRON --- ---
    ECLECTICA: pletu. sorry. jdu se smazat :/ btw davkovani ritalinu si uz nepamatuju, ale postupem casu mi vyhoval min a min. Presne kvuli tomu, ze jsem do sebe porad muset neco sypat a po 3h byl efekt pryc.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MRNEUTRON: nepletes si to se stratterou?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MRNEUTRON: Já jsem taky 100mg tablety nevygooglil. Navíc máš asi problémy s pochopením psaného textu.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Zajímavé :-)
    Teorie lovců a zemědělců – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Teorie_lovc%C5%AF_a_zem%C4%9Bd%C4%9Blc%C5%AF
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam