• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    UNREALONE: pokud se bavime o jednotlivostech fungujicich "na povel", tak pomaha jedina vec - leky. Jinak me osobne, jelikoz je neberu nijak pravidelne, pomaha neoblibena kombinace vyvazeny stravy s hlidanyma cukrama, cviceni, pravidelny odpocinky, spankovej rezim, max dve kafe denne, omezenej chlast+drogy a prubezna motivace odmenama za narocny nebo nenavideny ukoly. Chapu, je to extrem :)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    UNREALONE: možná tam funguje i něco ve stylu synchronizace mozkových vln https://en.wikipedia.org/wiki/Brainwave_entrainment :-)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Zatím jsem nedošel do fáze, kdy bych chtěl zkoušet nějakou medikaci.

    Často mívám stavy, kdy se mnou šijou čerti, jsem neklidnej a dělá mi problémy se soustředit na práci.
    Možná to souvisí s obědem a trávením a tak, hladina cukru, co já vím...

    Asi mi pomáhá pustit třeba nějakou hudbu nebo i několik věcí přes sebe - potichu nějakou elektronickou hudbu, šumění deště, nějaké mluvené slovo (oblíbené přednášky Alana Wattse, Dylan Moran, Ivánku kamaráde, ...), ale všechno tak, aby to bylo na hranici vnímatelnosti aby to nerušilo. To docela funguje na to aby to "zabavilo čerty" a za pár minut / hodin je to zas lepší.

    Nemáte někdo doporučení na nějaké určité jídlo / pití / byliny / čaje co vám v tomhle pomáhají?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Ještě mám dotaz - taková typická situace - třeba ráno vstanu já a děti, ostatní spí. Říkám synovi, ať nevykřikuje, nezpívá. Za půl minuty něco někam hází a prozpěvuje. Řikám ticho a to samé se opakuje třeba během 10 minut třikrát.
    Přítel tvrdí, že když je syn nahlas, mám ho poslat do jeho pokojíčku na 5 -10 minut jakože za trest, aťsi o tom přemejšlí. Já říkám, no ale on si to prostě nepamatuje. A teď se často bavíme co a jak. Podle něj je uplně jedno, esi něco má, nemá, pamatuje, nepamatuje, prostě jak nedělá, co mu řeknu, hned nějaká reakce než jen zopakovat.
    Mno a teď nevím,kdde je ta hranice nebo co je nejlepší způsob co s tím? Jinak nevíme, zda něco má či nemá, ale řešíme to často. Taky jsem mu říkala, zeptej se svých kamarádů s dětma, zda jsou ty děti o víkendu od 8 do 10 zticha. Jinak já mám dvě děti, přítel teď první to roční.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    TRISSIE: teoreticky ještě jo, mám tam trvalou, jinak jsme už jinde, ale budu tam asi za měsíc pár dní zas.

    Chm, tak babo raď. Psala jsem email dětský, jak to teda je, zatím neodpověděla, ještě ji zavolám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EUCHENIE: nebydlíte náhodou na Praze 6?

    jsem ve stejné situaci, v INEPu (kde mají psychiatra a neurologa) mi řekli, že nejdřív potřebují zprávu od klinického psychologa, ale psycholožka v PPP zase chce nejdřív zprávu od neurologa nebo psychiatra.

    Mno... příští týden mám (s jiným dítětem) kontrolu u dětské neuroložky, tak se s ní poradím, co mám teda jako dělat. Ta bude mít radost, při představě, že bude mít v péči všechny čtyři moje děti (pravda, s dvojčatama to byla jen prevence, s těmi už tam nechodím).
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Zatim mne posilaj od čerta k ďáblu, klinicky psycholog rikal, ze dite ma jit nejdriv do ppp,v ppp naopak... asi zavolam detskej, at mne nekam posle
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    a vlastněev i mne taky
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    můžetemidoporučit někoho v Praze na nějakou tu prvotní prohlídku syna?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BETTER: 60 se uvádí jako maximum, tuším.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TRISSIE: cca v roce a půl mi dcerka byla schopná vylézt tak 40x za hodinu na gauč. Doteď výrazný motorický neklid, nevydrží sedět ani u jídla, dokonce i u pohádek sebou pořád šije. Dg. nemá, je u ní jen podezření, které lékaři raději potvrzují až v raně školním věku, ale má genetickou zátěž, a překvapilo by mě, kdyby na diagnózu časem nedošlo.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BETTER: s dennim branim amfetaminu jsem prestal. jsou super, ale delaj z lidi trochu debily.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    kdo máte děti a AD(H)D, pozorovali jste u nich něco neobvyklého už v kojeneckém věku?
    Naše nejmladší má vysokou pravděpodobnost budoucího rozvoje ADHD (genetika + netriviálně hypoxické poškození mozku, víceméně by byl zázrak, kdyby tam něco nebylo), projevy starších dětí v tomhle věku už si moc nepamatuju, ale tahle se prostě nezastaví... s hračkou si dokáže hrát docela dlouho, to při tom občas dokonce zapomene i kopat, ale jinak je furt v pohybu.
    PETRWEB
    PETRWEB --- ---
    Ad alkolhol a stimulants. V tomto ohledu urcite dle me pro adhd clovekaa (alespon ja to tak citim) je efekt pozitivni, ze se vice spolecensky kontroluje a mene toho vypije (nehleda uspokojeni a klid v tom alkoholu a vseobecne ja osobne furt neco musim popijet, i nealko, pojidat) a samozrejme at uz ma adhd, nebo ne, tak amfetaminy proste premlacuji alkohol jako u zdravych lidi. Ale jakmile odezni, tak efekt alkoholu pociti clovek naplno a adhd clovek se zacne chovat jeste vice jak "debil" nez jen opily. :) Nevyhodou muze byt, ze osobne pak nedosahnu stavu objimani ze vsema, melancholie atp. Tak si vysvetluji ,,crazy stav", jak tady nekdo popisoval. Ale dve 10mg Ritalinu nebo 2x 5mg Amfexa a clovek neni hlucne, neurazi neumyslne tolik, ale i o neco mene temperamentni mozna.
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    možná to tu už bylo, sorry... na ten kanál jsem narazila přes tedx talk o adhd a přijde mi boží, spoustu věcí jsem z něj pochopila líp (třeba že je v mým případě potřeba si vytvářet malej průběžnej stres a úzkost, páč můj mozek je "zatím" naučenej, že to potřebuje k dokončení úkolů) a holčina je mi sympatická, někdy zvládnu i tři videa za sebou, aniž bych u toho dělala něco dalšího :) primárně mi to přijde určený pro "školní" děcka, ale ty rady fungujou univerzálně

    Videos | How To ADHD
    https://howtoadhd.com/videos/
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ZUZKAOU: zatím není nic na 100 % rozhodnuté, ale jestli je to takhle, tak to hraje do not Německu, žejo. Je poslední rok ve školce, teoreticky se můžem rozhodnout za ten rok..nebo za pět.. uvidíme.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    EUCHENIE: hele jestli v tom německu zůstanete delší dobu, tak to pro syna bude nejspíš lepší, bo systém péče a školství je tam v tomto ohledu mnohem dál.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ZUZKAOU: jeee, no luxusní vyčerpávající odpověď! Bezva, díky moc, budu postupovat dle taháku. Jsme teď teda v Německu, tak musíme vyřešit jazykovou bariéru, nebo pak nějak spojit s návštěvama Čech, no prozkoumám co a jak. Jinak kamarádka etopedka taky říkala, že bude ADHD, ale to jsme si jen tak povídali u nás u kafe.

    Ten přístroj s těma vlnama - mám hledat biofeedback, jo? jo už to vidim. Hele mě onehdá měřil můj doktor a říkal, že nemám vůbec žádný ruchy při měření EEG, připsal to tomu, že cvičím jogu, byla jsem jednou :)))

    Knížky si nadělím k Vánocům. Jinak je teď dva dny ve školce v Německu, maj tam asi 15 dětí? Ale moc teda zatím nerozumí, ale aspoň se nenudí, žejo.

    No díky moc, díky! Máme co dělat.
    ECLECTICA: takže za to nemůžu! To je fajn :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam