• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BETTER: jj, rodokmeny, taky se v tom hrabu, ale narazim na dalsi poruchu a tou jest cteni. ty svabachy a rukopisny zapisy od 18.stol a nize proste skoro vybec neprectu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WEWERKA: to je uhel pohledu, ja sem chodil do skoly v dobe, kdy na zakladce kalkulacka byla zakazana a na stredni sem byl s kalkulackou, ktera umela pocitat a zobrazovat goniometricky funkce jedinej.

    taky sem se musel naucit vyhledavat k kartotece a informace nejak tridit. pokut te skola nenauci tridit informace, nejsi ani schopna roztridit informace na internetu.

    chapu, ze je dneska pocitacova gramotnost vyhodou, ale zkus si neco dohledat bez nej. pouzit kartoteku, pak knihovnu...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    VYHULENY_UFO: Si vzpominam, jak u nas na pohovoru neprijali holku z FJFI, protoze neumela vzit do ruky komp a k reseni vubec neco dohledat. Takze, ehm ehm :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BETTER: ja mam taky poruchu uceni. kdyz sem chodi na zakladku, nedokazal sem se naucit psat perem a dostal sem jako jeden z prvnich propisku.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAJKA: verim ze s youtube, schopnosti googlit atd se naucite vsechno.


    kristova noho. dalsi jaderny fyzik na ceste....
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ANICASE: No treba muj mum to tak dělá, naprosto to nechápu. Dovaří a všude je zářivě čisto.

    Depky mě naštěstí nikdy nepotkaly, jsem nezdolnej optimista. Ačkoliv to, že mam spoustu nápadů, spousta z nich je dobrých a nikdy je nedotáhnu, mě hodně trápí. Přitom by mi stačilo jen mít někoho, kdo mi pomáhá s realizací, nebo to rovnou realizuje :)) já bych byla dobrej milionář / miliardář !

    A jinak ty klady co píšeš mi přijdou dost podobný, to je zajímavý

    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAJKA: No tak priste misto vzdelavaciho kurzu vsechno co uz nebude uzitecne uklizej ;)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ANICASE: Tyjo no prave je hrozne moc lidi, kteri uklizi behem toho vareni a kdyz skonci, tak maji kourici hotovy jidlo v naprosto uklizeny kuchyni. Pro me magic :)

    POZITRON: tyjo misticky jsem zkousela zrovna dneska poprvy. Bylo to super pocit, presne, zmenšená panika a mín veci , co delam zaroven. Jeste jsem u vareni v pohode sledovala vzdělávací kurz :) - jen mi to teda trvalo dvě a půl hodiny uvarit :)

    hele a podělili byste se, v čem se cítíte dobří? zajimalo by me, jestli to mate stejny. Jestli treba nemame naky spolecny superpowers :). Pořád tu sdílíme akorát co nám nejde...

    Já jsem třeba dobrá - když mam dobrej den - v tom vzit hrozne slozity informace a udelat z nich prehledny a jednoduchy. Dat jim srukturu a řád. Vymyslet jim rámec. Coz nechapu, protoze to je presne to, co mi jinak zoufale nejde sama se sebou :)

    Pak se umim rychle naucit veci - nejsem bezradna, verim ze s youtube, schopnosti googlit atd se naucite vsechno.

    Jsem nezdolnej optimista a umim improvizovat za chodu. V krizovejch situacich nepanikařím, ale jsem konstruktivní. Asi proto, že jsem na nakej ten chaos už zvyklá :)

    Dál nevím, asi empatie a soucitnost. A taky štědrost a schopnost sdílet. Tyjo, je to divný se vychvalovat :) tak mě v tom nenechte :)

    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    POZITRON: jojo mističky jsou fajn
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: vareni nic moc, varim jen obcas, aby se nereklo, ale moc si to neuzivam. ted jsem zrovna delala svickovou a knedliky, prijdou rodice a jsem z toho vycerpana. hodne mi vyhovuje pripravit si jednotlivy ingredience do misticek, abych predesla panice, co driv, co ted, rychle, honem.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    UNREALONE: U mně dost funguje "najím se a depka mně přejde". Akorát se ty depky dost vyznačují tím že se mi nechce z postele, nemám náladu jíst a víceméně necítím hlad
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    VALKYRA: říkal jsem si jestli by třeba nepomohlo nějaké jídlo - něco jako sním banán a depka mě přejde :-D, ale asi to nebude tak jednoduché

    asi bych to měl důsledněji potlačovat

    možná, že když má člověk i nějaký objektivní důvod se cítit nahovno, tak se s tím bojuje hůř
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    VALKYRA: já depky taky docela umím identifikovat a naučil jsem se "poslat si vzkaz v láhvi", že je to vlastně ok, ale depka má tu vlastnost, že z ní někdy člověk ani moc utíkat nechce a má náladu "všechno je nahovno, ať celý svět shoří". Když to chci zlomit, tak jdu běhat nebo jinak sportovat nebo jsi říkáš něco kreativního...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ANICASE: u složitějších věcí výbuch bývá... klíčové je ho uklidit hned po vaření :-D
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    ale pozitiva jsou zase pozitivní to jo
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    nejvíc mě na těch mých stavech štve to, že spoustu času vyletí komínem a přitom mám tolik plánů a zájmů...spoustu věcí co bych dělal rád nedělám, protože mám depku...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    vaření je někdy chaos zvlášť když je to složitější recept, ale asi jako ze vším je to o praxi, takže dobrý...to mi připomíná, že jsem chtěl zkusit upéct buchty...zítra bude dobrý den :-D
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MAJKA: včera jsem zapékal těstoviny. Mám to normálně na pekáči, jenom je potřeba rozšlehat vajíčka, polejt to s nima a šoupnout do trouby. Hned druhé vejce se mi podařilo rozbít tak, že půlka bílku vytekla na kredenc. Z pěti vajec mi 4x spadla skořápka do hrnku. Když jsem to pak lil na pekáč, tak vajíčko nepochopitelně přeteklo asi dvoucentimetrovou mezeru mezi těstovinami a okrajem pekáče a ostentativně vyteklo na sporák.

    Tohle teda neni můj standard, ale holt když se daří...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    hele a co vy a vaření? :) taky máte kuchyn naprostou katastrofu kdyz varíte? Atomovy vybudch je váš spořádanější bráška?

    Ale vařím dobře si troufám říct - a ráda. A hrozně ráda jím :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: mě jako utíká ten čas, ale nemám k tomu prostě odpovídající výsledky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam