• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CYBERWOLF: tak řeším s ní svoje děti, takže mi radí s tím...

    jinak sorry, koukám, že čísla si pamatuju blbě, a navíc je to trochu složitější (procenta jsou na vlivy - genetika, negativní vlivy během těhotenství), změny na mozku skoro vždycky... ale víš co, tady máš přímo zdroj:





    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TRISSIE: s neuroložkou se hádat nebudu (mimochodem, doporučuje to u dětí s ADHD, nebo obecně u ADHD). Nicméně tvrzení, že za cca 70% případů ADHD je poškození mozku mi připadá divné. Máš nějaký zdroj? Mě to totiž zní jako LMD.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CYBERWOLF: vzhledem k tomu, že vrozené / rané organické poškození mozku je za cca 70% případů ADHD, tak tam ta souvislost někde bude...
    tak jako tak, dva fakty:
    1) piracetam je lege artis lék pro post-traumatické stavy CNS (něco prokazatelně dělá, pojišťovna ho v nemocniční praxi proplácí, i když v ambulantní ne)
    2) neuroložka mých dětí, kterou jsem pečlivě vybírala, a jejíž erudici v tomhle ohledu konzultovala, nootropil jako podpůrný prostředek u ADHD doporučuje.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANICASE: uka :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VALKYRA: brala jsem kdysi davno jeste na prvni vejsce tohle a jestli si to dobre pamatuju, tak nejaky efekt se dostavil. nerikam stopro, ze to nebyl placebo efekt, ale i kdyby, tak co, hlavne nakej efekt. :)
    Geratam 1200 mg 60 tablet | Dr. Max lékárna
    https://www.drmax.cz/geratam-1200
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VALKYRA: vidis, ja pravidelne uzivam jen tabak, pivo a marihuanu, aby ze me aspon obcas neco vypadlo. Jonak ty uvedeny latky jsem zkousel, ale nebral vic nez par tydnu. I presto, ze mi delaji dobre. Ja jsem takovej retard.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    VALKYRA: aha... tak to máš vlastně jako já s tím ginkem
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: to je B1
    Nootropil neni prasek na rust neuronu, ovlivnuje prutok krve mozkem
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PALEONTOLOG: to já nevim. Co to je?

    PALEONTOLOG: takže teda prášky na růst neuronů jsou blbost (jak jsem říkal), nebo ne?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: piracetam zvysuje prutok krve mozkem, neovlivnuje rust neuronu, nebo ne primo
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: heled a tiamin je podle tebe co?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PALEONTOLOG: zrovna jsem dobral b-komplex. Jinak nesypu :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TRISSIE: já teda nevim, školy nemáme, ale neurony se v dospělosti produkují výrazně méně, než v dětském věku (dřív se dokonce mělo zato, že vůbec). To není zlomyslnost přírody, jde o to, že nové neurony konkurují starším spojům a vlastně brání tomu, aby se vytvořily hodně silné dráhy - nové neurony do toho furt vrtaj. To je taky důvod, proč si toho z dětství pamatujeme míň, než z pozdějšího věku (není to jenom tím, že je to dýl). To je druhrá stránka neuroplasticity - mažou se ty věci, co tam byly předtím.

    Hlavně, ADHD není problém s nedsotatkem neuronů, poškozením mozku, ani nic podobného, takže proč by mělo přidání dalšího materiálu nějak pomoct?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Dejte nekdo seznam co zerete, at je nad cim premyslet :)
    Ja piracetam mel ale vyhodil. Slaplnul mi
    L-tryptofan,
    lecitin
    shizandra.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    VALKYRA: léky na demenci? Jak? Proč?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CYBERWOLF: úplně blbost ne, třeba ty nootropika se na regeneraci nervů po traumatických stavech předepisujou jako lege artis (majíc jedno dítě po mozkové příhodě, tak mám bohužel bohaté zkušenosti).
    Plus teda nootropil mi neuroložka doporučovala i pro ADHD syna. Akorát teda nějak mu to nezvládám dávat pravidelně, což je ostuda :-(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANICASE: jo ja taky chystam strihnout ohon. Ale cci vlasy darovat, jenomze za to pak nechci aspon platit. Ale na to musim mit vlasy aspon 35 cm. Himl kdyby to bylo jednodusii
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    MAJKA: prášek, po kterém začnou dorůstat neurony, je blbost.

    Jinak kdysi jsem zkoušel ginko s lecitinem a docela mi to pak pálilo. Jenže pak začal být problém to sehnat a věci co byly podobný mi zas nedělaly dobře. Prase aby se v tom vyznalo.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Takže jsem teď koukala na něco na Netflixu (nakej dokument o bizarně nemocnejch lidech) a tam prolétla zmínka, že nějakej týpek dealuje nootropika a chytré drogy a skvěle na něj reagujou lidi s různejma poruchama. Pry to vyloženě dorůstá neurony... tákže někdo nějaké zkušenosti s těmahle věcma?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam