• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

    ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

    Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]


    http://www.nepozornidospeli.cz/

    Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: to jsou tyhlety ezo pravdy, kterak staci, ze je clovek sam se sebou spokojenej. Vic nic.
    A ja vim, casto preju z afektu do klidu behem jedny vety a je to holt nestastnej projev tyhle nemoci, ale co uz. Kdyz se beru takovej, tak se priste aspon nemusim tolik nutit neco zbleptnout, ono se 'stejne hovno stane' :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: od vcerejska musim myslet na to, co napsal paleontolog, potoze jako jestli nastane okamzik, kdy se zacnu vyjadrovat jako muj tata (zatim jsem imho tak na 25%), kterej stejne jako ten jeho nerekne normalne nic, tak si asi radsi vyriznu jazyk, protoze tohle teda ne. :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    POZITRON: hele a proc poslouchas naky dementove co ti neco pisou do posty? Me by mou retardovanou ikonku vcely s rozlitou žlutou barvou kolem voka nikdy nikdo nevzal. Kašli na lidi, lidi maj trable a aby je nemuseli resit, resej radši ty, co viděj v tobě. Hej my si tady aspon svý trable umíme přiznat a sebereflexe máme kopec. Dobře my!
    A Ano, to, že na lidi působím sem tam dost arogantně a že mám já tu jedinou svatou pravdu (ač to tak vůbec nemyslím!) jsem narážela často, bohužel ne na nyxu, ale v realitě. Říkali mi to lidi, kterým na mě záleží a naopak. A musím uznat, že měli pravdu. Pracuju na tom už dlouho a stejně mi to občas ujede. A přitom přísahám, že to tak nemyslím, ale prostě jsem po mamině zdědila chvílema nesnesitenej smart-ass styl vyjadřování. Seš v cajku, stejně jako hodně lidí tady. Protože se nad sebou zamejšlíte, snažíte se posouvat a vůbec. Kurnik. Na to se shodit si fakt vystačíme sami, nepotřebujem na to ještě naky chyrolíny tady na nyxu :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: To by me zajimali, coze to je za angazovani mamrdi :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ANICASE: tady slo o to, kdyz ti nekdo pise do posty, ze se mas rozvest se svym manzelem (jj, az tak), protoze jsi si na nej stezovala na nyxu v klubu co vas sere, bez ohledu na to, ze to bylo pro predstavu takovy provineni, jako ze se v kuchyni valely na zemi ponozky. proste nevyzadany poucovani v poste a to jeste docela hrubym a nevybiravym zpusobem. opakovane. uz se k tomu ale vracet nebudu, nepatri to sem. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VALKYRA: ok :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    pardon, smazala jsem to. :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: tak na tohle se úplně vybodni, nebo se z toho zblázníš. Tomu se nevyhneš.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VALKYRA: ano, taky tak. normalne se mi i stalo a ne jednou, ze me nekdo po letech konfrontoval s necim, co jsem kdysi rekla, nemyslela to vazne a byla presvedcena, ze si snad nikdo ani nemuze myslet, ze to bylo vazne. no a to byl teda velkej omyl. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: vidis to, kdo by to rekl. Clovek ma pak socialni fobii, aby se neprojevoval stejne a nebylo mu trapne za fotra a jeste za sebe :D
    No imho ma adhd taky, tak to beru trohu s rezervou.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: presne, muj tata uplne to samy! podle tvyho popisu je tvuj tata snad dusevni dvojce toho myho. anebo nasi otcove jsou jeden a ten samej clovek, kterej zije dvoji zivot! :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: já si v průběhu let stačil všimnout, že tohle většinou píšou ty úplně nejhorší kreténi. Prostě takový to "chovejte se k sobě hezky, vy hovada".

    The LEGO Movie - Unikitty's Rage
    http://www.youtube.com/watch?v=c0PU5cdvgko&t=25


    Takže to s tím laděním moc nepřeháněj, stejně se furt někomu něco nebude líbit
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: jo to vis, ze ji pouzivam. Ale i v reci, opet to mam od fotra, kterej snad nikdy nic nerekl normalne, bez nadsazky, vlozenyho trapnyho vtipu, dvojsmyslu. Uf uplne se mi sevrelo hrdlo z ty jeho trapnosti :) no a u me to dopada casto stejne, net ne-net. Me uu ofenzivni prispevky taky dost lidi kritizovalo, takze jsem se s Tvym prispevkem rychle ztotoznil :D
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: a nepouzivas hodne nadsazku? ja ji pouzivam skoro neustale, ale jelikoz pri psanym projevu neni videt, jak se dotycy tvari, ze se u toho treba uchechtne, tak to pak muze pusobit vic ofenzivne, nez jak to je. to me napadlo jako mozny castecny vysvetleni. taky preci kdyz reknu "ja se na to vyseru", tak to neznamena, ze uz si sundavam kalhoty a chystam se na neco opravdu vysrat. tady na nyxu mi prijde, tedy tak poslednich x let, ze lidi hodne vyzaduje, aby byly formulace doslova a kdyz neco prezenes, tak dostanes jednak cocku v ty diskuzi a druhak jeste jako bonus v poste. ted to nemyslim tak, ze hazu "vinu" na nekoho jinyho, ale jako popis moznyho nedorozumeni.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    POZITRON: myslim, ze pusobim stejne
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VALKYRA: bylo mi receno, ze pusobi nesympaticky. tak jsem ji po 17,5 letech zmenila. dale mi bylo receno, ze "strasne casto" pisu na nyxu prispevky ofenzivne a tak, ze jenom ja mam pravdu a nikdo jinej. na tom se snazim pracovat, ale asi bych potrebovala pomoct. ja si totiz myslim, ze to nedelam a tezko se meni neco, co nevim, ze delam, zejo. :( krom toho adhd byva nekdy spojeno s tzv. socialni slepotou, takze je mozny, ze za to treba nemuzu. kazdopadne jestli to delam, tak me to mrzi.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    POZITRON: aha :) taky v cajku, vzdyt nepíšeš odbornej článek, ale házíš otázečku do diskuze na nyxu, pohoda :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PALEONTOLOG: ať jsou protipokrokoví, nebo zakrnělí, škody napáchají v podstatě stejně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Ani nevite, jak mi dela radost videt ze delat tyhle haluze s preklikama a prehmatama je normalni
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Twl paralympicgames od Monthy Python hadr, fakt :)) ale je to vlastne roztomily
    Monty Python - Silly Olympics
    http://www.youtube.com/watch?v=BzrI15uw92k


    POZITRON: jinak, matka rika, ze jsem byl hyperaktivni a jasnej, ale psycholozi na nic neprisli
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MAJKA: jenze zaskrtla adhd. to je sumak, beztak jsem tu anketu udelala blbe, vubec jsem nedomyslela moznost, ze lmd mohla byt napriklad ciste dysgrafie a nic dalsiho k tomu, takze vypovidajici hodnota nic moc. spis teda nic nez moc. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam