• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tohle je skvělé a teda je to víc o ADHD - má ho hlavní protagonista dokumentu.

    Autista autistům | Dvojka
    https://dvojka.rozhlas.cz/autista-autistum-7483478
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    A co to společného s tímhle klubem?
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    MAJKA: Tak já zas tyhle věci moc neumím a taky nechci jmenovat, protože to neudělali mně. A není to tak úplně na mě.

    Před nedávnem tam měli trochu personální problém se střihači a kameramany a dalšími fachmany. Dopadlo to tak, že část lidí vyhodili a druhá část odešla dobrovolně. Jako protest. Celé se to odehrávalo v jednotkách lidí, nebyly to desítky a už vůbec ne stovky. I tak ale. Vzhledem k tomu, že jednoho z důležitějších aktéru celého skandálu dobře znám (a byl s nimi od začátku, od založení DVTV), tak nejsem objektivní, jsem naprosto na straně těch vyhozených/odešlých lidí. A jak říkám, hejtuju :-)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KOLLUCHA: no to je takovej flák do větru. Buď to trochu rozved, nebo to sem neházej :)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    Jinak teda považuju za svojí občanskou povinnost říct, že v současné době hejtuju DVTV. Hrozně ošklivě se zachovali k člověku, kterého dobře znám.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    VALKYRA: ...na facebook dává makro fotografie nádoru tlustého střeva a žlučníkových kamenů... "Já se snažím popularizovat medicínu" a "to je umění" :-DDD

    Ale všeobecně rozšířená telemedicína je, DOUFÁM, nedaleká budoucnost. A práce s roboty a sofwarem třeba při diagnostice. Diagnostika je podle mě základní problém současného zdravotnictví úplně všude na světě. Zdaleka ne jediný problém. A taky to, že doktorů není dost a tak mají na pacienta 4,5 minuty, jak tady tuhle vtipně podotkl Cyberwolf (nebo to byl Paleontolog? Pardon!).
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    ...věděli jste, že Woody Harrelson má ADHD? Cool
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: boli to jak svin, ale kdyz to vydrzelo do ted..
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PALEONTOLOG: tak on ten zásadní rozdíl je, že když budeš hýbat naraženým, tak to akorát bolí a když zlomeným, můžeš si propíchnout plíci. Takže pokud chceš vyvádět takovýhle skopičiny, asi by bylo dobrý to vědět.

    Jako zlomený by mělo bolet víc, takže tím člověk normálně nehne tak, aby si plíci propích, ale vnímání bolesti je dost individuální a ty to, hádám, moc neřešíš.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Na emiminu. Ok. Ale je pravda, že žebro ti do sádry nedaj, no. Tak se ale prosimtě šetři, jo?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: mam silnou intuici
    KOLLUCHA: nikotin pomaha koncentraci, to je znama vec
    CYBERWOLF: nejdulezitejsi byla preprava, vstat z postele a rict si, ze jedu. A hutnit kopytem jsem hodku vydrzel, ted jsmem jel pro cement pro prebetonavku, ale pytle tahal svaruv otec alias "deda".
    Na emiminu jsem se docetl, ze ulomeny a narazeny, pokud nepropichnou plici, boli a leci se stejne. Tak namam duvod po tom patrat. No a pak se to stalo v utery, celej tejden jsem chodil do prace, ze.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOLLUCHA: já hádám, že slíbil švárovi, že mu pomůže s betonováním, když mu tu basu dotáhne... ale nepřipadá mi to jako dobrej kauf.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: Tak oni existujou třeba i léky na bolest v náplastech, kdo ví, jak PALEONTOLOG tu basu odtahal :-D
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    BALAENA: na zlomený žebra? Jo, počat, to je vedle...

    PALEONTOLOG: pokud mu nepomáháš jen dobrou radou, tak to znamená, že to nemáš zlomený ale naražený. Což teda taky neni úplně výhra.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    BALAENA: Tak já už fakt neměla nikotin (jiný než pasivně získaný od exkolegů kuřáků) v oběhu skoro šest let. A kouření je doopravdy špatné pro organismus. Mám pocit, že se žvýkačkou nebo náplastí bych udělala vlastně krok zpátky. Ale občas mám teda chuť obejmout někoho, kdo na ulici kouří nějaké dobré cigáro. Spíš se těším na návštevu psychiatra v červnu, protože mi možná napíše nějaké léky, které by mohly pomáhat bez rozedmy plic a rizika, že dostanu rakovinu :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KOLLUCHA: nepomohly by ty náplasti a žvýkačky?
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Ježíši kriste a jak víš, že je to zlomený žebro, kdy jsi nebyl u doktora?????? No, já vlastně ani nevím, jestli chci, abys mi odpověděl... :-o
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    Právě jsem zjistila, že bylo prokázané, že nikotin pomáhá se symptomy ADHD. To vysvětluje, proč se mi zhoršila spousta věco poté, co jsem přestala kouřit. Nebyla jsem žádný troškař, kouřila jsem až čtyřicítku denně a ke konci jsem kouřila balený černý tabák. A přestala jsem ze dne na den. V květnu to bude šest let. A teď mám chuť si dát, jen aby se mi trochu ulevilo od té mlhy a ohňostrojů, co mám v hlavě.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: kde jevule je i basa..
    VALKYRA: ano, a to jsem si koupil basu poprvy v zivote.
    Pro zmenu pomaham svarovi betonovat pasy pro kryt na bazen, snim o basicce a leharku. Ne k doktorovi jsem nesel, mozna je to jeden z mych poslenich prispevku :D
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    VALKYRA: kde je vůle, je i cesta
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam