• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KOLLUCHA: nepomohly by ty náplasti a žvýkačky?
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Ježíši kriste a jak víš, že je to zlomený žebro, kdy jsi nebyl u doktora?????? No, já vlastně ani nevím, jestli chci, abys mi odpověděl... :-o
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    Právě jsem zjistila, že bylo prokázané, že nikotin pomáhá se symptomy ADHD. To vysvětluje, proč se mi zhoršila spousta věco poté, co jsem přestala kouřit. Nebyla jsem žádný troškař, kouřila jsem až čtyřicítku denně a ke konci jsem kouřila balený černý tabák. A přestala jsem ze dne na den. V květnu to bude šest let. A teď mám chuť si dát, jen aby se mi trochu ulevilo od té mlhy a ohňostrojů, co mám v hlavě.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: kde jevule je i basa..
    VALKYRA: ano, a to jsem si koupil basu poprvy v zivote.
    Pro zmenu pomaham svarovi betonovat pasy pro kryt na bazen, snim o basicce a leharku. Ne k doktorovi jsem nesel, mozna je to jeden z mych poslenich prispevku :D
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    VALKYRA: kde je vůle, je i cesta
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VALKYRA: heled v poho, protoze ja samopozvanku od cyberwolfa taky odmitnul. A to partnera narozdil od tebe nemam.
    BETTER: im, ze je se mnou nuda, ale mam zlomeny zebro a sezeni me boli. Tak jsem poprvy v zivote koupil basu - plavcika. Kdybys chtel na vypich na lahvac a brko, tak pi related
    Pic related


    Problem je, ze nesnasim vtipy, smich me strasne boli :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    BETTER: z tebe bude za chvíli youtuber
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PALEONTOLOG: jestli má tvoje postel 500m, tak to musí bejt pořádný letiště!
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VALKYRA: teda jestli mas ve zvyku zvat lidi do cizi postele, tak se reciprocne pozvu do postele Tvoji. Diky cau :)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    MORKANT: Funguje to perfektně. Děti mají v to-do úklid vlastního pokoje, domácí úkoly a dostávají plusové body třeba za společné jídlo. Jsou z toho nadšené, přijdou domů a jdou zjišťovat, co mají udělat, aby si to mohly odškrtnout. A mě to motivuje taky, protože jim chci jít příkladem a ten je tu jasně patrný. Když je při questu sestřelí damage za to, co jsem včera neudělala, těžko po nich můžu chtít, aby plnily svoje úkoly.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    AXTHEB: Tak to už je chaos, který nedávám.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MORKANT: No, a navíc jsme do toho vpustili děti.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    AXTHEB: To mě bude bavit tak měsíc :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MAJKA: Myslis Habiticu? ;)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    No mne je třeba plánování na pravidelné bázi úplně k ničemu protože žiju naprosto nepravidelnej život. Takže maximálně týden dopředu. A i tehdy to většinou nevyjde, takže doma mám pravidelně katastrofu.

    Při uklízení mě postupně rozptýlí tak 50 věcí, rozdělám několik místností, zapomenu na to , znáte to. Chvíli se mi dařilo udřžovat čisté aspon jedno místo - kuchyn. ALe uz je zas marná tak nevim.

    Co se fakt osvědčilo je to, že máme s milým na ledničce rozpis činností a když někdo něco udělá, dá si křížek. Jakmile mám o 5 víc křížků než ten druhý, tak získávám odměnu (masáž nebo připravenou snídani). Nebo jde jednou odměnou “škrtnout” odměnu toho druhého, jak že vykrátit si je. Prostě gamifikace úklidu s pozitivní motivací. Když 5x víc vyluxuju, ten druhý mě za to odmění. Kamarádi se systémem inspirovali a zavedli různorodé odměny v domácnosti. Líbilo by se mi na to udělat appku, věřím že by měla potenciál, ale už léta se k tomu návrhu nemůžu dokopat :)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    AXTHEB: Jj já jezdím na zlatém drakovi ;-)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    AXTHEB: Jj accountability buddies. Podle vsecho to dělá divy.

    POZITRON: Když jsem tam chodila já, tak bylo školný "jenom" desítka na půl roku. Ale já tam fakt chodila jen několik týdnů. Což bylo dobře, páč v tý době brácha jel v tom heráku a několikrát mi ukradl peníze na školný. Chápu, že jsi vzdala školu kvůli šikaně, to je svinstvo... Obchodka je taky dobrá.

    DRAKY: A tak to je pěkný, co jsi dělala za školu? ;-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MORKANT: Když to udělám, dostanu XP a penizky, za který si můžu pořídit zvířátka ;)
    DRAKY
    DRAKY --- ---
    KOLLUCHA: mensa gympl mam shodou okolnosti tez, ale nastesti s lepsim zazitkem :) byla jsem tam posledni 3 roky stredni a myslim, ze toho nebejt, tak jsem se na standardni skole k maturite mozna ani nedopracovala, jak jsem vysirala ucitele a intenzivne vetsinu predmetu pronudila :) bohuzel zpetne taky lituju plne nevyuzity moznosti, u me ani ne kvuli spoluzakum, to byla proste banda sheldonu, ale zacala jsem pracovat a prilis me to bavilo (a zivilo) na ukor skoly. Plus teda aspon za mejch let tzn prelom stoleti to nebylo idealni prostredi, ktery by pomohlo nastavit nejakej vnitrni rad, dodrzovat terminy nebo se naucit nutit do veci, co te nebavej. Jako pochopeni meli tuny a vychazeli extremne vstric, ale vysoka skola pak byla slusna tafka nekompromisni realitou - byt umelecka :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KOLLUCHA: ja jsem odesla ze strojni prumyslovky, kde me to bavilo, kvuli sikane na obchodku, v tom jsem to mela lehky, delala jsem sice rozdilovky, na ne jsem se nejak naucit musela, protoze jinak by me nevzali, ale pak uz jsem se na to tezce vykaslala, chodila za skolu, ale prolezla jsem, i kdyz jsem kazdy leto pak delala doklasifikace, protoze jsem nemela znamky, jak jsem tam jaksi moc nebyla. zpetne vim, ze to bylo stesti a ze se taky mohlo snadno stat, ze bych to az do zdarnyho konce nedoklepala. mensa gymnazium me desne lakalo driv, ale nemeli jsme penize na skolny, ktery bylo asi 30 000, jestli si to spravne pamatuju. :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam