• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    ZDN58: Strattera najíždí úplně až po šesti týdnech. Takže to se ti zdálo správně. Nevolnost jako vedlejší účinek je blbá, ale já bych si dělala starosti na tvém místě s tím tlakem. Měl bys mít tlak ideálně 120/70. Jestli ti ho Strattera zvedá na vyšší hodnotu, tak bych to přestala brát a změnila doktora na nějakého, co umí psát (do karty) a číst (kartu). Další možnost by byla začít na to brát léky. Takhle to mám momentálně já. Strattera mi výrazně pomáhá. Zvyšovala mi ale tep, tak jsem se dohodla s doktorkou, že mi napíše léky, které ho snižují. Je to taková trochu důchodcovská metoda, ale funguje to.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ECLECTICA: to jsi šťastná žena,
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZDN58: kdy přišlo zlepšení, netuším. Ale jsem schopná se třeba na dvě hodiny v kuse zabrat do práce, dřív jsem to nezvládala ani na pár minut. Dřív jsem u překladů vůbec nezvládala dodržet termín, na stratteře jem odevzdávala knihu s předstihem. Vedlejší účinky necítím momentáln žádné.
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    Premyslim, ze zase po nic moc zkusenosti Stratteru zacnu uzivat - doktor mi ji predepisuje furt dokolecka, i kdyz jsem mu xkrat podrobne rekl, v cem mi nevyhovuje a proc (kvuli vysokymu tlaku a nevolnosti jsem tak hodinu az dve po tom, co si ji vezmu nemoznej a pres den si pripadam dost matozne). Za jak dlouho se u vas ucinky zacly projevovat? bral jsem ji asi rok a pul a prislo mi, ze to je poznat tak po mesici az dvou - zejmena co se hyperkineze tyce (nevydrzim ani par sekund v klidu, na strattere to slo). Byl to jedinej zpusob, jak na me okoli poznalo jestli to beru nebo ne.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Kámen není kokos
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    není nad nonšalantní klišé k obědu
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    TILLIT: lepší než to hodit do popelnice nebo dát do frcu, no ne?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TILLIT: až mě začne zajímat tvůj názor, dám ti vědět
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TILLIT: děkujeme za názor, tumáš klíčenku
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    KOLLUCHA: Tak problém vyřešen! Praktička to napsat nemůže. Teda, může napsat nějakou nouzovku na 7 kapslí s úhradou pacienta. A varovala mě, že jí to v systému ukazuje, že to bude za 600 korun českých (!!!). Taky mi dala papír, kde potvrzovala, že to jako beru, aby mi kdyžtak věřili, kdybych s tím šla na pohotovost. A že se mám nejdřív zkusit podívat do té nemocnice, kde toho psychiatra mám. Že je normální, že za sebe doktoři vzájemně zaskakují, když jsou nemocní atd.

    Inu vypravila jsem se do toho cirkusu, kde má můj doktor ordinaci a zjistila, že má dovolenou. Ten milý pan doktor na mě zapomněl :-/// Ale nějaká jeho kolegyňka mi to napsala. A omluvila se jeho jménem. Tak mě to trochu uklidnilo a přestala jsem plánovat jeho úkladnou vraždu.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    Zdravím po letech, mí milí kolegové! Stala se mi taková absurdní věc s psychiatrem. Mně se vždycky dějí divné věci s doktory :-/

    Poté, co jsem 13.7. dostala napsanou Stratteru, jsem doktorovi psala maily, co se mnou dělá a byla jsem objednaná na 24.7. Na podrobnější sezení. Jenže místo toho jsem dostala elektronický recept a slib, že se mi doktor ozve kvůli náhradnímu termínu. Prý onemocněl. A pak bylo ticho. Po nějaké době jsem tam nervózně zavolala a sestra si ode mě vzala tel číslo, že mi pan doktor zavolá. A nic. Teď v úterý jsem si všimla, že už mám jen necelého půl plata Strattery a než jsem se dokopala k nějaké akci, byl čtvrtek. (Vím, mohla jsem být rychlejší.) Ale telefony tam nikdo nebere. Tak jsem napsala mail, že aspoň potřebuju další Stratteru, ale místo toho mi přišla automatická odpověď, že pan doktor není v ordinaci a ozve se mi, až bude.

    Může mi praktik předepsat Stratteru? A jestli ne, tak co mám dělat??? Už mám jen na zítřek! :-(((
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CYBERWOLF: to stihneš, neboj
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak se mi konečně podařilo se objednat na vyšetření. Na říjen a už teď jsem ve stresu :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: jinými slovy, neptal jsem :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: třeba už maj plno, nasbírali data a teď z toho něco vyvozujou, došli prachy nebo tak něco. Nebo berou jenom lidi, co už diagnostikoval někdo jiný. Nebo je to úplně jinak, jsou to jenom moje dohady.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    POZITRON: no právě...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZUZKAOU: google vyplivl, ze od ledna 2018 do prosince 2020 bezi dr. Ptackovi grant "ADHD symptomatologie a vnímání času", priznane naklady 5 milionu. tak kde a jak to teda probiha? kdyz ne ve VFN.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Muzu se zeptat, kdo konkretne by se mel ve VFN na ADHD specializovat? Krom toho, ze tam nekdy kolem r. 2016 bezela skupinova terapie pro dospele pres grant? Diky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CYBERWOLF:cywe skončil jim grant a už na to kašlou? to je dost smutný.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PALEONTOLOG: třeba mám jenom já smůlu. Když sháním boty, tak taky mají všechny velikosti, jen ne tu mojí :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam