• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ZUZKAOU: Tak jsem zavolal na tu ambulanci kliniky 1. LF a prý se mám s poruchami pozornosti obráti jinam. Že potíže s pamětí řeší u seniorů, jinak se specializují na poruchy příjmů potravy a ještě něco a že tohle ne. Prý mám zkusit něco najít na psychoportal.cz.

    V ESETu jsem snad chytil. Že doktorka co bere nové pacienty je na dovolené a můžu se zkusit objednat, až se vrátí. Na poli hledání odborné pomoci zatím největší úspěch. Doufám, že to není hra "kdo má dovolenou, bere nové pacienty" :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CYBERWOLF: na té stránce mají nějaká čísla na pevnou, ale nikdy jsem jim tam nevolala.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ZUZKAOU: jen doplňující dotaz k 1. klinice - "příjmová ambulance" je to, co mají na stránce jako "ambulanci", nebo se musí přes ústřednu?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SRNECEK: neříkám ti, že bys měl mít práce víc. Ani náhodou. Říkám že si potřebuješ vystlat štrozok, aby ses v konečném důsledku neupracoval k smrti, potažmo si nevyžral řadu dalších souvisejících průserů.

    Co se týká té nepřenositelnosti mezi obory, tak to je také omyl. Jasně, nedá se to brát 1:1, ale po principech se jít dá. Všechno dělají lidi, s lidma a pro lidi.

    S ADHD to podle mě souvisí docela dost, protože přeceňování sil a podceňování rizik k téhle diagnóze patří. To je přesně tenhle případ. A bez ohledu na cokoliv jiného, pro psychickou pohodu je nějaká míra bezpečí a svobody prostě prospěšná.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SRNECEK: jak jsem to pochopil, tak Uzkaou zmínila potřebu nějaky hlubší terapeuticky práce. Zřejmě pro to má svý důvody a kde se na to lze soustredit, může bejt pobyt nebo denní stacionář. Moji matce s úzkostma a parkinsonem to velmi pomohlo, nedlouho po tom si našla po letech praci, i když se jí nechtělo tam vůbec začít chodit, neměla příjem žádnej.
    Jestli chováš představu, že s diagnózou ADHD ti někdo předepíše lék, co Tě spasí, tak Tě musím vyvést z omylu, nic takovýho Tě nespasi
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    CYBERWOLF: OK Ale my tady neresime OSVC, resime ctyri jina pismena - ADHD. To je jako kdyby nekdo resil, ze mu spadl na nohu spatne postaveny sloup a ma bolesti a to ho suzuji a ty bys rikal, jak se ten sloup mel postavit. Plus pokud vim, tak kazdy jsme OSVC naprosto jine oblasti. Nejak ramcove muzes poradit, ale neradis tak, aby to melo nejak smysl - resp. neotviras v ramci tve rady neco osvetoveho. Je mi jasne, ze bych prace mel mit bud vice nebo stabilne atd. Pokud chces priklad, tak nekdo z IT nemuze radit provozovateli restaurace. Jinak jsem take uvadel, ze ten Jesenik neni pro mne, musel bych to i vice promyslet, jestli tim chci prochazet.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SRNECEK: hele, moje rady jsou podpořený žitou zkušeností, protože se jako OSVČ pár let živím, za tu dobu jsem si stačil projít pár slepých uliček a vyvést se z pár omylů. Jmenovitě že si nemůžu dovolit na čas vypnout, protože bych chcípnul hlady, že peníze se musí točit a bez rezervy to nějak dám, když někomu řeknu ne, tak si podkopu kariéru a tak podobně. Opuštění těch omylů udělalo můj život lepším. Co jsem ti radil se navíc netýká jenom OSVČ, ale tak nějak obecně udržitelného fungování. S tím, co se stane když na to člověk kašle mám taky zkušenosti a to důrazně nedoporučuju. Stojím si za tím, že jsem ti radil dobře. Co s tím uděláš nebo neuděláš už je tvoje věc, kvůli mě se do ničeho nenuť.

    Jestli se ti nechce do Jeseníku/denního stacináře/co já vím, tak řekni že nechceš a nevymejšlej k tomu proč tam nemůžeš. Pak se ti nestane, že na to někdo začne hledat řešení.

    Aby to nezapadlo, ty kontakty máš tady: ZUZKAOU
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Jinak asi tedy rozvedou aroganci, ale uprimne kolik z tech lidi tady na Nyxu, co tak casto radi, tak maji nejake obstojne socialni postaveni a formalni vzdelani, popr. aspon si prosli tim, co se nejak v tom foru rozebira. Toto otviram z duvodu, ze jsem i nekoho potkal, hlucne osoby tady, ale pri blizsim osobnim zhodnoceni by asi velka cast byla obezretnejsi nakolik se ridit nazory tech jedincu.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    VALKYRA: Jasne. Ale tak mne uprimne moc nebavi urcity styl lidi tady, ze nahle ja jsem ten nevdecny. Ja chtel jen znat osobu nebo centrum, nahle se otevre tady tema, at na mesic jedu nekam do Jeseniku a najdu si jinou praci. Kdyz rikam, ze by to asi nekonvenovalo s mym typem prace, tak nahle dostavem nic nepomahajici rady, jez vesmes si umim lepe zodpovedet sam, typu "vytvor si financni rezervu, pokud nemuzes, tak delas neco spatne"... Ocenil bych by, aby nekdo daval rady takove, ktere bud operuji s dostatkem informaci o mne nebo jsou podlozeny zitou zkusenosti, ale mam pocit, ze se naslepo strili na zaklade nejake emocniho zabarveni.

    Plus proc kazdy nahle tady priklani takovou vahu tomu, ze ten nize uvedeny Jesenik je to, co je pro mne dobre.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SRNECEK: ale jen koukám, kolik ti zbylo smyslu pro hoomor
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SRNECEK: ne dost na to, aby sis mohl dovolit na měsíc vypnout a léčit se. To jsi napsal ty. A už jsem ti dvakrát psal, že nejde o příjem, jde o to si moct dovolit ho měsíc nemít. Třeba abys měl možnost na chvíli vypadnout z práce a nezbláznit se z toho, nebo si vymezit čas na léčení a tak.

    Takže jo, už fakt jdi do arogance. Nebo i jinam.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SRNECEK: ses nevdecnej a priste ti nenapisou nic. tak a mas to. :)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    PALEONTOLOG: A? Nechapu. Spise proc se ted resi me prijmy. Kdyz tedy ocividne kazdy je znalec mych prijmu, tak kolik ze to mam tento rok obrat? Prijde mi, ze fakt uz musim do arogance.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PALEONTOLOG: jenze problem s prijmem sem nepatri, problem s diagnozou jo. tak uz ho nechte bejt, ne. :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SRNECEK: no ty myslíš, že máš problém s diagnózou. Najdu aspoň jednoho člověka tady, co si myslí, že máš problém s prijmem.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SRNECEK: promiň. Vyjmenoval jsi tu řadu problémů a já ti chtěl poradit s tím, kterému rozumím. To je celý.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    CYBERWOLF: Ja tu resim za kym jit na diagnostiku ADHD a nyni tu resime me prijmy... A proste fakt nemas prehled o te me praci a pravidelnosti a typu prijmu, takze ty rady jsou tak obecne, ze to fakt nema smysl. A fakt mne nebavi resit neco na tak obecne urovni... stylem jako kdybych byl uplny debil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CYBERWOLF: chtěl kontakt na někoho kdo diagnostikuje poruchy pozornosti v dospělosti.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    SRNECEK: říkal jsi, že když na měsíc vypadneš, umřeš hlady. Já ti říkám, že řešením je udělat si rezervu. Příjmy ani způsob, jakým peníze vyděláváš v tom celkem nehrají roli.

    Jinak já se vlastně trochu ztrácím, co chceš řešit.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    CYBERWOLF: Hele, toto nema smysl, neznas me prijmy, neznas mou praci a resis tady neco, co ja jsem ani nechtel. Delas zavery bez dostatku informaci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam