• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOLLUCHA: pervitin je lek na adhd.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Opiáty ne-e! Ty tě spíš utlumí a demotivují. Stimulantů je to správné slovo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VALKYRA: já teda nevím, kolegyně, ale nešlo pozorovat něco jako objektivni nástup účinků a při tom se subjektivně cejtit nezmastena? Přecejen i tu jedovatou stratteru jsem vydržel brát měsíce a zpětná jsem rád, že jsem to vydržel tak dlouho kvůli některejm návykům.
    Jinak u těch opiatu, ty mě lákají právě na to krátký použití při učení nebo práci a pak zase hurá dolů mezi lidi. (Růže pro Algernon rulez). Mě to fakt připadá jako lék pro decka, co nemají rády pilulky k polykani a proto mají retard formu a to se s "krátkým a jasným" účinkem amfetaminu filozofický neslučuje.

    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: Myslí se tím omega 3 mastné kyseliny? To mi přijde zvláštní, protože to je relativně běžná sloučenina a třeba v řepkovém oleji je ho hafo. Taky jsem si nevšimla, že by se milovníci lososa předávkovávali. To si člověk dá k obědu bramborový salát s rybími prsty a tatarkou, grilovaného lososa k večeři a večer k telce si otevře brambůrky a hnedle má v sobě 4 gramy.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    VALKYRA: ohledně předávkování omega-3 se toho moc neví (protože normálně se to moc nedá), ale podle nějakých studií může hodně omega-3 způsobovat trávící potíže a dokonce i vnitřní krvácení (krev ve stolici, krvácení do mozku). Takže bych byl opatrný a určitě doporučenou denní dávku nepřekračoval šestkrát.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VALKYRA: neprozivas to nejak moc? :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VALKYRA: a co bylo na obtíž? Nedělal co měl? Dělal co neměl?
    QUIXDE
    QUIXDE --- ---
    PALEONTOLOG: per os.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Per oral
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BETTER: údajně pro lidi, co mají problém s užíváním p.o.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VALKYRA: vždyť je v tom stejná účinná látka jako v ritalinu
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    VALKYRA: neuvažuješ o sepsání životopisu "Za psychiatrií kolem světa"? :)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    POZITRON: Dík za vysvětlení!

    CYBERWOLF: Jo já znám Flegrovy statistiky. Ale rozhodně je dobře, že už nekrmí lvy křesťany.

    POZITRON: Tak tam jde hlavně o to, aby to neublížilo dítěti. Jinak jim je asi jedno, že si na tebe Mourek brousí zuby ;-D

    POZITRON: Ale máš pravdu, že tohle může být matoucí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CYBERWOLF: Ale jo, jsou dlouhodobé protilátky a ty se od akutních liší.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CYBERWOLF: tak treba ty testy na protilatky na dobrovolnicich, co delaj obcas u Flegera, normalne pozitivni mam (akutni stadium probehlo pred vic nez 20 lety, to vim), takze zjistit to i po mnoha letech od nakazy lze, jen jde o to, ze tehotnejm takhle napisou bez blizsich informaci "negativni" a ty pak muzou chybne nabyt dojmu, ze toxoplazmozu nikdy ani nemely a prave v tom mi to prijde dost zavadejici.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: Já myslím, že se testuje i chronické stadium, ale poslední dobou už se moc netestuje ani to, mně to dělali jen v prvním těhotenství.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: afaik to souvisí s fázemi. Když toxoplasma udělá léze, tak se vlastně zapouzdží, nejsou protilátky a není jak jí zjistit (nakrájet tkáň na plátky a dát pod mikroskop není ono). V tomhle stavu by ani neměla vadit. Nejsem si jistý, jestli se z téhle fáze může zase aktivovat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    mimochodem jestli se nepletu, tak jedna z mala prilezitosti, kdy vam toxoplazmozu vubec otestuji, je v tehotenstvi, pritom fakt, ze mate v prukazce napsano toxoplazma negativni, neznamena, ze nejste nakazeny, podle me je to tedy dost zavadejici. znamena to jen, ze nemate akutni stadium.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TAPINA: to jsem se snazila rict.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    POZITRON: On ten rozdíl může být tak malý, že ho poznáš až když cíleně měříš lidem postřeh nějakými testy. Zatímco toxoplasma pozitivnímu člověku akorát častěji spadne něco ze stolu a rozbije se to, pozitivní myš bude ulovená kočkou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam