• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Tak dík za další noční můru :-D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: ségra vedla laboratoř a starší laboranty prostě nešlo naučit správný postupy. tak to prostě je, ať si mínuskuje kdo chce :)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Máš zdroj? To by mě docela zajímalo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOLLUCHA: akorát pozor na to, že ani test na protilátky, ani očkování u praktického lékaře nevyřešíš - chce to očkovací centra (pro očkování) nebo odběrové laboratoře/fakultní nemocnice.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TRISSIE: k tomu je potřeba přičíst zdatnost akreditovanejch laboratoří. mám informace, napříkald z vinohradský nemocnice, že pacientům mizely a vznikaly sepse v řádu dní. špatná laborka je taky laborka.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOLLUCHA: rozhodně doporučuju test na protilátky - v mé sociální bublině (rodiče malých dětí, kteří to řeší kvůli dětem v pre-očkovatelném věku) opravdu cca 50% lidí protilátky vycházejí negativně.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Jo takhle, nene, Trissie najela na novou linii, jak říkáš. Součástí toho tvrzení tady PALEONTOLOG je, že máš celoživotní imunitu, pokud jsi byl očkován. Ten Nejm není žádná alternativní publikace, to je žurnál Massachusetské zdravotní organizace a dělali review nedávných kalifornských případů se spalničkami, kde cca 20 procent nemocných bylo v minulosti očkováno jednou nebo dvěma dávkami.

    Když k tomu přičteš to, že Trissie tvrdí, že možná ty vakcíny, kterými mě (a asi i tebe) očkovali, možná nebyly účinné a stejnak to byla jen 1 dávka, no, asi se té své doktorky zeptám. Je fajn, věřím jí. Nechci to dělat kvůli sobě, ale hlavně kvůli lidem, co se očkovat nemohou. Jako to Trissiino děcko. Proočkovanost populace musí být na nějaké úrovni, jinak hrozí epidemie.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: myslím to tak, že někdo zavádí tvrzení, že dospělej může po prodělání onemocnět, anžto si všimne, že text obsahuje, že nemůže. ale možná je to jen bias, trissie myslela spíš na imunitu po očkování, my jsme kvůli exponovanejm dětem řešili doživotní imunitu po spontánní infekci. nechal bych to bejt, je vidět, že se nudím.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Cože? Já asi nerozumím slovu habilitovat :-)) Došlo to tak daleko, že jsem šla do slovníku cizích slov, ale to mi moc nepomohlo :-D
    habilitovat - ABZ.cz: slovník cizích slov
    https://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/habilitovat

    Jak to myslíš?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TRISSIE: To je hezky, ale nauč se líp číst text. Australani nepisou jen o vakcínách, stejně jako tvůj link má dost jednoznacny tvrzeni, že ne. Ani se o tom nerozpisuji, jakože by to bylo vzacny. Ale pojďme ven s alternativní pravdou,
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KOLLUCHA: Kludne se nech přeočkovat, ale nemáš k tomu důvod. Fakt nechápu, jak mi někdo může argumentovat citací s opačným tvrzením než habilituje :-D
    To je takový maly sobotní mindfačíček
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    PALEONTOLOG: Prosím tě, zas klid, jo? :-) To není o tom, kdo vyhraje. Já jsem ráda, že to sem Trissie pastla, protože se možná kvůli tomu nechám přeočkovat. Minimálně to nadnesu jako téma své doktorce.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    TRISSIE: Já jsem ročník 78, mám to řešit? Nebo tu máme dost velkou herd immunity a jsem v bezpečí? :-)

    PALEONTOLOG: Po jedné dávce nevzniká 100% imunita, ale jen 96? 98? Tak nějak. Určitě přes devadesát. Po dvou už by to mělo být lepší, ale pro lidi, kteří pracují v rizikovém prostředí, se doporučují i tři dávky. A za ohrožené se považují i ti, co sice měli 2 dávky, ale byli v kontaktu a mají problém s imunitou (radioterapie, chemoterapie, steroidy a podobně).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    naše (pravděpodobně ADHD) nejmladší měla velmi dlouho zákaz očkování MMR, a jako bonus se spalničky vyskytly u manžela v práci, takže má motivace si to tom zjistit co nejvíc byla velmi silná.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PALEONTOLOG: jak psala Baleana níže, celoživotní imunita s největší pravděpodobností závisí na opakované expozici nemoci po jejím prodělání, což sice bylo zajištěno v době častého výskytu, ale ne v době, kdy se nemoc přestala vyskytovat (imunitní reakce prostě s časem vyhasíná). Teď nás čeká ověření téhle teorie, protože s nárůstem nemoci budou exponovaní i lidé, kteří spalničky prodělali v dětství a od té doby se s virem nesetkali.
    Plus tebou linkovaný článek mluvil o imunitě u lidí, kteří byli očkovaní dvěma dávkami vakcíny - což už víme, že opravdu nemusí stačit (a znáš to, pokud najdeš v článku jednu faktickou chybu, snižuje to kredibilitu zbytku).
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TRISSIE: Resime spontánní onemocnění a doživotní imunitu. Tvoje citace: "Whereas naturally acquired measles results in lifelong immunity, immunity after vaccination may not be permanent." To myslím mluví za vše
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Australanů mají jako ohroženou skupinu neockovany a ty, co je ještě neprodělali. Nevím moc co se jako řeší
    https://www.health.nsw.gov.au/Infectious/factsheets/Pages/measles_factsheet.aspx
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KOLLUCHA: zajímavé, když dáš hledat název článku z googlu, tak tě to pustí dovnitř, ale přes odkaz mi to taky hlásí chybu...

    rozhodně,

    In a review of 232 cases in California, measles was less severe in those who received ≥2 vaccinations, but transmission to unvaccinated persons occurred in 3 of 26 fully vaccinated cases.

    Whereas naturally acquired measles results in lifelong immunity, immunity after vaccination may not be permanent. After the introduction of the attenuated measles vaccine in the U.S. in 1966, several outbreaks of measles occurred. As a result, at least two doses of measles vaccine have been recommended since 1989. Although this practice is presumed to result in better protection, few studies have looked at actual protection. To examine this issue, the authors reviewed 232 confirmed cases of measles in people with known vaccination status, reported from January 2000 through December 2015 to the California Department of Public Health. Among these cases, 186 (80%) had never been vaccinated, 20 (9%) had a single dose of vaccine, and 26 (11%) had ≥2 doses.

    Compared with case patients who were unvaccinated or had received only one dose, the 26 with ≥2 doses of vaccine were less likely to have cough, coryza, conjunctivitis, or fever and to be hospitalized. Among 23 individuals with ≥2 doses of vaccine, median time from vaccination to illness was 16.7 years. Three of those who received ≥2 vaccinations transmitted measles to unimmunized contacts, all of whom had close contact with the cases.

    COMMENT
    This important study suggests that many years after immunization, measles may occur, presumably due to waning immunity. As the authors point out, the potential implication is that a pool of middle-aged adults is at risk should they come into contact with the virus. In addition, while the clinical manifestations of infection appear to be less severe in cases occurring after full vaccination, the risk for transmission to unimmunized individuals persists.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    TRISSIE: Mohla bys sem hodit nějaké shrnutí toho článku? Já se tam nedostanu, anžto "článek je starší než půl roku a tudíž je přístupný pouze po registraci". Mně by to docela zajímalo. Dík :-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    TRISSIE: Neříkám, že to tak nemůže být, já se ale podrzim tvrzení SZU, dokud ho oficiálně nezmění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam