• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    Má vaše dítě ADHD, nebo je mimořádně nadané? Pletou se i psychologové | Rádio Junior
    https://junior.rozhlas.cz/...ase-dite-adhd-nebo-je-mimoradne-nadane-pletou-se-i-psychologove-8055941
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Nepřišel tu někdo do styku s touhle knížkou?

    Getting Things Done with Adult ADHD Time Management eBook
    https://www.additudemag.com/product/time-management-productivity-adult-adhd/
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    Na to, abych udržela pozornost. Straterra mě zklidni, "šetří energii" ale pořád nekoncentruje ve chvíli, kdy se potřebuju soustředit, pouze po ritalinu, který mi to umožní, bych byla zase děsně unavená,. Dohromady to docela funguje, resp. Nic lepšího jsem zatím nenašla.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    na co je ritalin?

    ad to, cemu rikam agresivita, po case (cca. mesic) si to nejak sedlo a uz s tim vubec problemy nemam, jen si vzpominam, jak mi jedna pani nedala prednost, kdyz jsem jel na motorce, ja jsem ji pak dojel a spustil jsem na ni takovej vylev....:)
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    mam 40 mg a behem dne pulku ritalinu, ta ranni nevolnost vubec zadna, u 60 mi bylo tak zle, ze jsem si nedokazala predstavit, ze budu nekdy brat 80. jidlo nejidlo.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KOLLUCHA: Beru to při snídani (tj. napřed se trochu najím, pak si vezmu léky a pak pokračuju v jídle).
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    MOTTE:
    MIGUEL: Jojo, agresivita. Já jsem tomu říkala spíš podrážděnost, ale štvalo mě úplně všechno. Vím, že vy chlapi s tím asi zkušenost nemáte, ale něco podobného občas zažívám před menstruací. Ne, že bych měla chuť někoho praštit, ale jednou ve vypjaté situaci jsem řekla kolegovi něco, co si za rámeček nedá. Naštěstí se mi to na té menší dávce neděje.

    ECLECTICA: No, já mám 72 kilo a to jsem dokonce od té doby zhubla třeba 10 kilo. Takže ten účinek očividně není tolik závislý na váze :-) Ten tep jsem měla taky, ale na to beru jiné prášky. Bereš to před jídlem nebo po jídle?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KOLLUCHA: já mám 60 mg a k tomu 50 mg venlafaxinu, který ještě účinek strattery posiluje. Na hmotnost 44 kg. Bohužel menší dávky nefungují, jsem asi fakt těžkej případ...
    Občas mám teda rychlý tep, někdy, když se při braná léků málo nasnídám, mi je chvilku špatně, ale jinak vedlejší účinky žádné.
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    MIGUEL: aha, no ja pocituju vlastne taky slabou agresivitu. Nejvetsi problem pro mel byl tep, kvuli kgeremu jyem na chvili prestal brat. Nedavno jsem zas zacal a az na horsi usinani tentokrat tep v pohode. Zitra zkusim 80mg
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    MOTTE: ikdyz ted me napada, ze mozna jo, byl jsem vic nasiraci a jakoby agresivnejsi, jako nestal se ze me zadnej vymatlanej bouchac :), ale vzpomina si na par situaci, kdy jsem si pak rikal, co se to proboha se mnou delo..
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Koukám, že ty prášky jsou docela slušná ruleta :)
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    MOTTE: ani ne, spis jsem necitil zadny efekt...:/
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    MIGUEL: mel si nejaky nezadouci ucinky pri prvnich 40mg?
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    MOTTE: naopak me to zacalo konecne pekne vyklidnovat...nicmene jakoby "sopeedovej" pocit znam dost dobre z venlaflaxinu....pro me to byla nejvetsi s...a, ale nekomu jinymu to vyhovuje...
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    MIGUEL: cejtil ses pri navyseni ze 40 v pohode? Sem cetl nekde ze to je skoro stejny jako kdyz zacinas. Ja budu brzo zvysovat.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    MIGUEL: To by mě zabilo :-D
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    KOLLUCHA: husty, ja mam 80mg:)
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    MIGUEL: 40 mg. Teď mám 25 mg a jsem docela spokojená. Ted pocit je tam furt, ale je mnohem slabší a tím pádem snesitelný. Těch 40 mg to bylo opravdu k nevydržení. Říkali jsme si s psychiatrem, zda nemůžu být pomalý metabolizér, protože na ty Strattera taky působí dost silně. A není jich málo, prý až 8% bělochů.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    KOLLUCHA: a to bylo pri jaky davce? (taky to obcas tak mam)
    MOTTE
    MOTTE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam