• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    SUK
    SUK --- ---
    LUKK: "Jinak" myslim a "jinak" delam vicemene vsecko. Nekdy si to, ze jsem za naprostyho exota prakticky kamkoliv, kam vkrocim uzivam, docela casto me to ale vylozene sere... :)
    LUKK
    LUKK --- ---
    Když pominu to,jak jsem roztěkaný a zapomnětlivý... atd docela si (možná egoisticky) užívám svou odlišnost. Mám na mysli kreativní schopnost tvořit či kombinovat věci "trochu" jinak než ostatní....jak to máte vy?
    LUKK
    LUKK --- ---
    ANICASE: Fénix v Bílé Vodě
    LUKK
    LUKK --- ---
    ANICASE: Ono není terapeut jako terapeut... já měl zapáleného nadšence co to sekal jako břitva a hlavně byl jsem v komunitě ,kde ta intenzita interakcí byla úplně jinde, než hodinka dvě za týden...a jinak kolik si takový terapeut bere? 500-1000 počítám...
    LUKK
    LUKK --- ---
    ECLECTICA: jasně... Když to nejde jinak...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUKK: dobrý terapeut pozná, kdy je terapii třeba doplnit medikací, a případně i odkáže na psychiatra.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ECLECTICA: to same plati ale taky u tebe, za me vsak navic hovori obecne platne zasady
    LUKK
    LUKK --- ---
    Dobrý terapeut je v zásadě proti jakékoliv medikaci... Samozřejmě si dovedu představit tak zbořenou psychiku, kdy pilule může hrát roli jakési dočasné berle...mně osobně hodně pomohla už jen ta diagnóza terapeutem, který sám ADHD má . Soustavnou prací na sobě dokáže bez prášků fungovat normálně. Nasměroval mne k celkovému pochopení mojí dysfunkce a inspiroval k fungování i bez chemické pomocí. Pro mne je velmi zajímavá korelace mezi adhd a stimulanty (respektive jeho zneužívání). Hodně lidí s drogovou minulostí (stimulanty) ,právě znaky adhd vykazuje ...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    PALEONTOLOG: asi jsem se špatně vyjádřil. Moje pointa byla dál se v tom nerejpat, neukazoval prstem "ten byl na mě zlej" a zkusit pokračovat ve věcné diskusi
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOLLUCHA: viz. KOLLUCHA ...tobě sice připadá, že jeho přínos do debaty je malý, ale mně se to nezdá
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PALEONTOLOG: ještě snad poslední věc: intenzita ADHD (poněkud nepřekvapivě) pokrývá celé spektrum od lehkých obtíží korigovatelných pomocnými technikami po naprostou neschopnost aspoň nějak obstojně fungovat. Svou vlastní zkušenost tedy nemůžeš vydávat za obecně platnou a používat ji jako bič na ostatní.

    Dál už trolly nekrmím a debatu končím.
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: Neříkal jsem, že má pro diskusi VON_GILOTINE malý přínos
    A já jsem neříkala, že ty jsi to říkal.

    je zrovna na "tvojí straně"
    Já odmítam jakoukoli stranu, nic takového nechci a už mě to vážně vyčerpává. Jdu si tady od toho dát pauzu, už fakt nemůžu :-(
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    KOLLUCHA: tohle mi nedává smysl.

    Neříkal jsem, že má pro diskusi VON_GILOTINE malý přínos, ale že dělá bordel. Tím jsem myslel, že přínos nemá žádný, naopak je destruktivní. Třeba ten případ o kterém tu mluvíme je ukázkové podsouvání. Asi jediné, co by se dalo považovat za přínos je, že je zrovna na "tvojí straně", ale to už je opravdu jenom o úhlu pohledu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UNREALONE: narazim na argument nediagnozy adhd od von gilotin, kterej je sam o sobe faulem, zatimco diagnozu mam a dobre vim o cem pisu. Takovej bizzarek, jinak to nqzvat neumim.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    PALEONTOLOG:
    moc nechápu co je na tom humorného, co se snažíš říct nebo na co reaguješ
    KOLLUCHA
    KOLLUCHA --- ---
    CYBERWOLF: On tím ale chtěl Von_Gilotine podle mě hlavně říct, že žádný takový terapeut neexistuje a ani existovat nemůže. Stejně jako tvrdíš ty. Takže neexistuje ani konkrétní jméno. Reagoval tím částečně i na mě (a Eclecticu), protože jsem mu říkala, že jsou terapeuti v podstatě nedostupní. Nebyl to jen takový výkřik do tmy, jak se asi zdá tobě.

    Já ho hájím kvůli tomu, že tobě sice připadá, že jeho přínos do debaty je malý, ale mně se to nezdá. A hodnocení takové věci není objektivní.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UNREALONE: je to tim humornejsi, ze teda jski diagnozu mam. Ale koren meho pristupu spociva ve vedlejsich ucincich strattery, proto nezbyva nez problem resit jinak. A celkem to jde
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Neurotypicky je jen odlisny stran neurologie, nebo to ma zahadnjeste neobycejny vyznam?
    Protoze ucit se a vynakladat na to usili je naprosto normalni pro zdravy lidi.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CYBERWOLF: ok, ne k neurotypičnosti, ale k neurotypičtějšímu fungování (vyjádřila jsem se nepřesně).
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Mládeži mládeži...člověk chvíli nekouká a rozjíždí se tu takové neplechy ts ts ts...

    Občas vám někdo napíše nebo řekne něco co se vám nelíbí. To je život. Jste na internetu, se s tim smiřte. Trolly a prudiče je lepší ignorovat, případně nasadíme banánovou dietu.

    Nevyžádané rady nemusí být úplně dobrý nápad. Vnucovat někomu svůj zaručený názor a dělat z něj idiota taky moc nepotěší.

    Jak už tu od někoho zaznělo, ti co křičí "já na to mám papír a diagnózu, tak vím o co běží a vy ostatní nemáte co mluvit" by se nad sebou mohli zamyslet.

    Pokud jste se v předchozích větách poznali a chcete světu sdělit proč to na vás neplatí, tak mě prosím ušetřete.

    Omlouvám se - teď jsem tady chvíli nebyl, ale už dávám pozor. Zkuste prosím počítat do deseti, z hluboka se nadechnout a dal pokračovat bez vzájemného urážení a obviňování.

    Howgh
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam