• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    SUK
    SUK --- ---
    PALEONTOLOG: libi se mi metoda jit se pri "problikavani pozornosti" probehnout. Je to podobne cemusi jako je v informatice "fork bomb"
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    LUKK: tak to je asi dost individuální, kompenzace si vyvine každej s poruchou pozornosti časem spontánně. nebo taky nevyvine. někdo se předem vyhne hádce, někdo si jde při problikávání pozornosti na chvíli odpočinout nebo se proběhnout

    ANICASE: tak třeba nedoporučuju tahat ven nějaký neveřejný čísla z registru, medikace nemedikace
    LUKK
    LUKK --- ---
    PALEONTOLOG: svoje stresové faktory mám nějak zmapované ,ale co jsou kompenzační techniky?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANICASE: ty mě taky bavíš. buď v klidu. tvůj bratr nijak nevyvrací tolikrát omletej konzervativní přístup, ehož součástí je fungovat pokud možno bez medikace. spíš k tomu přistupuje dost debilně. bavíme se o schopnosti fungovat, ne o střídání uzavřenejch oddělení.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SUK: tak určitě jsou stresový faktory, kterých je celá řada a stejně tak jsou kompenzační techniky, kteýma se dá zkratovitost nebo deficit pozornosti kompenzovat

    VON_GILOTINE: no já ti nevím, víš jistě, že někdo bez adhd může relevantně přispívat do diskuze blbejma kecama a ještě protivným přístupem
    SUK
    SUK --- ---
    PALEONTOLOG: adhd ma spoustece, jo?
    LUKK
    LUKK --- ---
    ANICASE: občas se nedokážu vyjádřit líp než opice, tak se nezlob.

    Čerpám hlavně z toho co jsem sám prožil. Jsem v mnoha ohledech naivní a můj původní postoj k práškům byl jiný ,ale to je moje zkušenost. Bez prášků je to za mně ideál,ale prostě někdy to asi nejde.S depresí zkušenosti nemám.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Jablka hrusky ananasy, dyt je to vsechno ovoce ze. Proc to nescitat
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    PALEONTOLOG: jo, já taky přišel na to, že mi ta pozornost funguje líp, když se to nesnažím urvat, ale spíš se trochu "poslouchat". To se ale nejspíš týká duševního zdraví obecně. A ani jsem nemusel na recepci, ani k lopatě, takže za mě dobrý.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ANICASE: to je hrozně zajímavý, že je nespecifikovaná deprese nějakej asi ultimátní argument, zatímco lidi se schizoidní nebo bipolární poruchou osobnosti ti řeknou, že nejlepší stav je, když se "dopracují" ke stavu bez léků. a kupodivu se k tomu dopracují i se střední až těžkou formou, i když na začátku medikaci potřebují. jenže pak z nich souhlasně vypadne, že je nejlepší respektovat osobní nastavení a spouštěče a obejít se bez léků.
    chápu, že se nikomu nechce zametat chodník nebo sedět na recepci, ale vždy je dobré se zamyslet, jestli ani u adhd, což není porucha osobnosti, ale "jen" pozornosti, stojí za to užívat léky, aniž by člověk respektoval vlastní nastavení a spouštěče obtíží.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ANICASE: z mojí strany internetu to vypadá, jako že LUKK napsal nějakou strašnou blbost a tak mu dáme za ucho. Mířím k tomu, že vlastně strašnou blbost nenapsal a tak nemá smysl se rozčilovat.

    Tuhle větu staví do kontextu hned věta následující a v kontextu celého postu to dává perfektní smysl.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ANICASE: ano, psychiatr je doktor a může psát prášky. A taky určuje diagnózu. A taky tě může poslat na celou řadu terapií, klidně i bez prášků. Prášky jsou jedna forma terapie, ne nějaký default kterým se má začít, nebo to jediný co funguje.

    Tj. to že tě terapeut pošle za psychiatrem není v rozporu s tím co psal LUKK.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ANICASE: takže terapeut si s lidma povídá a na psychiatrii předepisujou prášky? To tak přece neni.

    Nějak tomuhle konfliktu nerozumím.
    SUK
    SUK --- ---
    LUKK: "Jinak" myslim a "jinak" delam vicemene vsecko. Nekdy si to, ze jsem za naprostyho exota prakticky kamkoliv, kam vkrocim uzivam, docela casto me to ale vylozene sere... :)
    LUKK
    LUKK --- ---
    Když pominu to,jak jsem roztěkaný a zapomnětlivý... atd docela si (možná egoisticky) užívám svou odlišnost. Mám na mysli kreativní schopnost tvořit či kombinovat věci "trochu" jinak než ostatní....jak to máte vy?
    LUKK
    LUKK --- ---
    ANICASE: Fénix v Bílé Vodě
    LUKK
    LUKK --- ---
    ANICASE: Ono není terapeut jako terapeut... já měl zapáleného nadšence co to sekal jako břitva a hlavně byl jsem v komunitě ,kde ta intenzita interakcí byla úplně jinde, než hodinka dvě za týden...a jinak kolik si takový terapeut bere? 500-1000 počítám...
    LUKK
    LUKK --- ---
    ECLECTICA: jasně... Když to nejde jinak...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUKK: dobrý terapeut pozná, kdy je terapii třeba doplnit medikací, a případně i odkáže na psychiatra.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ECLECTICA: to same plati ale taky u tebe, za me vsak navic hovori obecne platne zasady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam