• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    To ale neni o co v tom jde. A je to ve skole. Tam vidis ze nejen ze si trestan a osocovan z umyslu a zameru ktere si nikdy nemel ale taky vidis ze ostatnim se to nedeje.
    Takze uvedomeni hezky ale nedostanes se k nemu driv jak na vejsce
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Proti mindrákům z jinakosti docela pomáhá uvědomění, že ty ostatní jsou taky jiný. Jakože úplně každej, na světě nejsou dva stejný lidi. Taky třeba někdo ožije když má kolem sebe dvacet lidí a někdo z toho samého chředne. To neni divný, je to úplně normální. Já třeba příčinu svojí nespavosti spatřuju v tom rádiu co nejde vypnout, spíš než v potlačeném čemkoliv.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    CYBERWOLF: pani komunikuje s nadprirozenymi bytostmi atd. Enjoy.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    VON_GILOTINE: a co je zase tohle za blábol?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Aha koukam ze at uz si byla cimkoliv tak si zjevne odvibrovala uplne mimo rozum takze vsem doporucuji nechat lezet a jit dal
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VERONIKA22: znamena to podlehnout bludu nejake epifanie. Pokud tento blud nasledne siris, vyrazujes se z okruhu jakekoliv dustojne debaty
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CYBERWOLF: ano pro každého to znamená něco jiného. A právě proto z vás tahám rozumy....co to asi tak znamená pro vás? Pokud usoudím.....že jedete na správné probuzené vlně tak ráda napovím co se s vaším mozkem teď děje.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    VERONIKA22: to může znamenat naprosto cokoliv. Třeba že lidi zase chodí mezi lidi. Nebo zjištění, že očkování tak úplně tečka za koronavirem nebude. Nebo zjištění, že ta extrémní protiepidemická opatření až tak extrémně nepomohla a umýt ruce a zakrýt držku je asi nejlepší co se dá dělat. Na podzim to nejspíš bude znamenat uvědomnění, že je to zase zpátky. Nebo že když budem dělat, že to neni, že to bude dobrý. Ale možná to znamená ještě něco jiného.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    POZITRON: ano běžné. Je nás možná 100tis nebo víc. Už jste slyšel slovo: probudit se? Tušíte co by to mohlo v této pocovidové době znamenat?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SUK: jasne, jsou to standardni priznaky, ale zalezi na mire.
    AXTHEB: blizko jo, casto jdou tyhle poruchy ruku v ruce, ale nerekla bych, ze je to jedna vec.
    SUK
    SUK --- ---
    POZITRON: Eh, tohle je muj standardni modus operandi a horsi to snad ani byt nemuze a myslel jsem, ze to je tak nejak standardnim priznakem ADHD :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já nedávno narazil na informaci, že PAS a ADHD má k sobě neurologicky tak blízko, že to možná je jedna věc.

VON_GILOTINE: Mně na to pomáhá kombinace strattery a ritalinu, resp. mám pak schopnost ten tok zabrzdit hned, jak si ho uvědomím. Občas ho teda zastavím na jiné myšlence a pak to nejde přehodit :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    POZITRON: oznacuji to jako PAS, poruchu autistickeho spektra. nemam full asperger, to si clovek nejlip uvedomi pri styku s realnym aspergerem. proste me ty spatny signaly vjemy neparalyzujou a mam furt schopnost aspon trochu krotit svoje emoce ci neemoce.
    u tebe a tveho muze by mi to pripadlo uplne klasicky sedici, proste castecny PAS jakozto dusledek vysokeho intelektu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    zkouseli jste se nekdo nechat vysetrit na aspergeruv syndrom? premyslim o tom uz nekolik let a cim dal tim vic si myslim, ze se me to alespon castecne tyka. zrovna tak meho manzela, take nektere rysy, ten si to o sobe i mysli, mozna castecne i naseho starsiho syna. vlastne ted o to vic, ze brachuv syn AS ma a bratr se te nalepce tedy dost brani. a ma ho i muj nejlepsi kamarad, jedna moje kamaradka a muj byvaly pritel. jsou to vsechno lide, kteri jsou pro me srozumitelni, nebo jak to rict. ja vim, ze je to asi pro nekoho jenom dalsi pseudodiagnoza, ted je toho vsude plno, mozna i nejaky trend, nevim. jenom bych to chtela vedet. pouze mit v tomhle jasno, to je cele. test na netu jsem zkousela nekolikrat a vzdy mi AS vysel, ale rozumim, ze odpovedi jsou subjektivni a neda se to brat moc vazne, o zadne profi diagnostice nemuze byt rec.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CYBERWOLF: jj, tohle se taky zhorsilo - jdes udelat jednu obyc vec do druhy mistnosti a ani tam nedojdes, protoze ti mezitim odskacou myslenky na 10 jinych veci, na to uz je clovek za dosavadni zivot zvyklej, jen je to ted horsi. :)
    napr. jdu zapnout notebook, abych poslala ucetni ucet za klice k proplaceni, otevru mail, trkne me do oci zprava, prectu, odpovim, zaklapnu notebook a za 3h si vzpomenu na uctenku. a treba az po 2 dnech se teprve povede uctenku na nevim kolikatej pokus odeslat. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    POZITRON: mne to moc nezmizelo ani pote co jsem dostal maximalni davku straterry, to co popisujes..aha. kurva. to melo..mohlo zmizet? ach jo.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: vlastní zkušenost nemám, ale slyšel jsem od pár lidí, že jim to nějaký čas po covidu moc nemyslelo. V tom smyslu že jdeš pro něco do lednice třikrát, protože vždycky zapomeneš co to bylo a podobně. Přičemž se to teda stalo lidem, co na to nebyli zvyklí a stěžovali si na to třeba půl roku po covidu. Po čase říkají, že je to buď lepší nebo dobrý, ale netroufám si říct, do jaké míry to přejde a do jaké si prostě zvykli.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Vim, ze se dnes na covid shazuje leccos, ale nemate nekdo zhorsene obtize po covidu? Meli jsme covid cela rodina koncem ledna a ja mam posledni mesice vetsi obtize nez driv. Hlavne nepretrzitej tok myslenek, kterej nejde utnout, docela me to obtezuje a hlavne vycerpava. Myslim tok myslenek, ktere skacou behem par vterin z jedne veci na druhou, treti, stopadesatou, no vsak to znate. Soustredeni taky na hovno, ale to muze souviset. S nekym se bavim a behem par vet mi nabehne ten tok a ja vubec nevnimam, co mi ten clovek rika. Docela me to paralizuje. Uz je to 5 let, co neberu stratteru, ale vratit se k ni zatim nemuzu, protoze jeste kojim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam