• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    POZITRON: To je furt dobrý, já si ve 40 ještě pořád nejsem moc jistá, co mám vlastně v plánu se zbytkem života 😂
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    QUANTI: aha, no ja prave vnimam "dospely zivot" jako neco, co teprve bude, co zacne nejspis tim navratem do prace, bude to trvat az do duchodu a bude to z velky casti peknej vopruz. ano, facepalm, kdyz tohle rika nekdo, komu uz je 38 a ne treba 25.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Tezko rict u nas ma vetsina lidi Flex,tim padem jsou v kanclu 1-2dni v tydnu a zbytek z domova
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    QUANTI: nikdo netvrdil, že to má bejt ještě ke všemu snadný
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CYBERWOLF: Hele nemyslím. Ono i jako freelance je to celkem výzva.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak sci-fi to neni, pokud k tomu nechceš bejt zaměstnanec a mít prachy jako na fulltime :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    POZITRON: že by moh bejt tak nějak víc flexibilní, no :)) třeba jako dělat někde jeden den dva dny v týdnu že by nemuselo být takový sci-fi.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    QUANTI: a jak sis ho predstavovala, jestli se muzu zeptat?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    POZITRON: Ohledně HO, já to taky nenávidím, rozhodně to nepreferuju, ale nikde mě nevzali a jako živnostník si na kancelář zatím nevydělám, takže to pytlíkuju z domova a jakž takž to jde. Ale ideální systém pro nás ještě nikdo nevymyslel. Buď můžeš dělat na směny v Mekáči, nebo na fulltime na jednom místě v kanclu, nebo být freelancer se všemi nevýhodami... No nějak jsem si ten dospělej život představovala jinak.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: v tuhle roční dobu by mohlo být sklízení kdečeho. Není to kancl, ale bývá to hodnoceno v závislosti na tom kolik načešeš. Jenom na tom teda nazbohatneš, no :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CYBERWOLF: a mohla by byt vyplata dle vykonu.
    takova byla jedna naprosto super brigada kdysi pri vejsce, idealni pro zrychleneho cloveka. digitalizace dat pro CSSZ, kontrola datovych vet. denni norma byla 1200 dokumentu, za 1800 byla financni premie, to mel zrychleny clovek tak ve 12 a 3 zbyvajici hodiny sis mohl cist, nebo parit hry ve windows, nikdo nemohl rict ani slovo. :) vetsina lidi byla rada, ze vubec dala horko tezko tech 1200. prekvapive pri stejne chybovosti. tak neco takoveho.
    neco takoveho kdyby zase bylo.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    POZITRON: tomu rozumím, ale tahle hra mě taky nebaví a vyvolává nepříjemné otázky. Jako třeba "co to dělám se svým životem" a tak. Jako zajímavější alternativa mi přijde dělat něco, kde rozhoduje výkon a ne píchačky.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CYBERWOLF: presne to mam uz navzdy v planu, "dělat přesně stanovené minimum" a ne vykrikovat, ze nemam co delat, ze mam hotovo, protoze to vzdy znamenalo akorat, ze cloveku pridaji dalsi a dalsi cinnosti, viz ty pojebany smlouvy, to take vzniklo tak, ze jsem priznala, ze nemam co delat. to same se mi stalo i v nemocnici v kanclu na klinickych studiich. kdyz se pred mou prvni materskou vratila kolegyne, ktera tam pracovala pred lety, tak se ukazalo, ze ja krava zase delala praci za dva lidi, kdezto kolegyne si valely sunky a predstiraly, jak toho maj moc. tak tohle uz se nikdy nestane. uz pouze presne stanovene minimum.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VON_GILOTINE: on mi nemohl nikdo rict ani pismeno, i kdyby sebevic chtel, protoze jsem cele ty smlouvy a dodatky mela DOCASNE, haha, ke sve praci navic, ale realne jsem to delala 2 roky, nedostala jsem za to ani korunu navic a kdyz jsem dala vypoved, tak po marne snaze najit nekoho, kdo by to zvladal take vsechno, museli nakonec vzit 2 osoby, obe na plny uvazek.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    CYBERWOLF: ja prave to mam hodne zvlastne tady, nebot lidi jsou tu strasne fajn, skoro same zeny, jsem jediny zastupce sveho oddeleni v praze a z toho plyne podivna schizofrenie naproste spokojenosti lidi s moji praci zde a zaroven lpeni na nesmyslnych ukolech od vedeni meho oddeleni z bulharska a belgie a britanie..
    tak klasicky jako pozorovatel sleduju, sbiram data, vyhodnocuji si snazim se chovam se lidsky a zjistuji ze i to je pravidelne memu vedeni k nechuti, coz o to, to by jeste nak slo, ale asi nejhorsi je to vrazeni do zdi pri relevantnich namitkach k procesum, kdy je jasne davano najevo ze nic zmenit nejde, nikdo se tim nebude zabyvat a to mi prijde priserne demotivujici se o cokoliv snazit.

nevadi, je to zkusenost. nak to dopadne. hlavu si s tim moc nedelam, ve svem oboru praci vzdy najdu. prvne v zivote se posledni rok citim konecne jakoby plne entitled and skilled tak abych to umel prezentovat a byl chtenym zadatel o praci. halefakynluja.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    VON_GILOTINE: jako korporáty obecně nejsou moc zdravé prostředí. Zahrádka narcisů, co se tlačí na vyšší patra omrdávací pyramidy a pak lidi, co se v tom snaží nějak přežít. Což fakticky znamená dělat přesně stanovené minimum (cokoliv navíc nikdo neocení a zvyšuje to riziko že se něco nepovede a použijou to proti tobě), do ničeho se nenamočit a být z obliga. A pak ještě umět vinu přehodit na někoho jiného. No a pak nekonečně spletitá síť intrik, křivd a podrazů co začíná už na nejnižších patrech.

Tyhle jevy se projevují v různé intenzitě v závislosti na kultuře, ale o korporátu kde by tohle vůbec nebylo jsem ještě neslyšel. Velké společnosti prostě táhnou lidi, co to takhle hrajou. Já se tomu vyhýbám jak čert kříži.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    POZITRON: tak tos mela super, ja ted prave schytal pravy opak toho pristupu k nasledkum drobnych chyb ci opomenuti. Sbiram si na tom nejaka data zda vubec mohu neco takoveho delat..ode zdi ke zdi tak trochu bohuzel
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    strany podepsaly :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CYBERWOLF:
    MAJKA:
    VON_GILOTINE:
    SUK:
    QUANTI:
    DRABICZ: jsem rada, ze to chapete.

jeste dodam, ze ja nemuzu delat na HO, protoze bych mela problem se dokopat, delala bych vse na posledni chvili a byla bych z toho ve stresu. takze ja musim do prace dochazet, mit pracovni dobu od do s tim, ze nevadi, ze obcas prijdu pozde a jeste potrebuju, aby po me praci nekdo zkontroloval.
    v jedne stavebni firme jsem byla sama mimo jine na smlouvy a kolikrat jsem treba zasmluvnila neco uplne jineho, obe strany to podepsali, nikdo si toho nevsiml. treba dodavku a ukladku betonarske vyztuze misto dodavky ted nevim, treba vibroizolace a podobne, smlouva za milion, proste to nikdo necetl, jen podepsali. prislo se na to treba nahodou za pul roku, pak jsem jak krava menila stranky, ale nikdo to nebral jako problem. :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    POZITRON: plně tě chápu a proto se nechávám zaměstnávat koníčky. Práce v programu a k tomu jako přivýdělek šiju. Jsem teda kovářova kobyla, ale můžu to podvědomě vnímat jako skutečnou práci. A když je malinko času, jakože ho moc není, tak reálně koníčkuju, abych si doplnil jak to jen napsat - mánii? Ale nejsem maniodepresivní, spíš takový pomyslný vrchol pozornosti.

Jinak jsem vždycky nadával, na nutnost volby střední školy ve věku, kdy především kluky zajímá do čeho vrazit erekci, jak může někdo ve 14 vědět, že po zbytek života chce stát u soustruhu a proto jde na ten a ten obor? Já do třiceti nevěděl, že chci dělat právo..... Vím, že to na té zakladce asi líp udělat nejde, ale z kolika lidí se takhle staly trosky, protože si nebyli jistí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam