• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ne strattera fakt s erekci nic nedela.
    A kazdy ssri ti trochu oddali citlivost, ale nic co by prostym treningem neslo prekonat.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PAN_UZIVATEL: jaky SSRI? taky jsem SSRI brala a mela jsem problem s dosazenim orgasmu. tedy ve smyslu, ze to trvalo o dost delsi dobu nez bez. takze i na zeny to ma vliv.
    vliv Strattery jako takove ale neposoudim, tu jsem brala soubezne s Cipralexem (SSRI) a navic jen asi 3 mesice.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PAN_UZIVATEL: nechci strasit, ale na poruchy erekce si na terapii (socialni fobie, ne adhd) stezovali muzi po SSRI a bylo to trvale. tak drzim palce, at to po Strattete trvale nebude.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    PAN_UZIVATEL: Kdo vi, jestli to vi on 🥲. Adhd u dospelich moc neznaji. Jeste bych zkusila lek s nazvem Elontril (latka bupropion), kdyby nezabrala Strattera.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    PAN_UZIVATEL: Rovnou 40mg? Zacina se na 10mg a postupne zvysuje... Ten stav opilosti odezni urcite, ale i kvuli tomu se ma nasazovat pomalu.
    Ty problemy s erekci, co mam tak zkusenosti z okoli (nevim 7-8muzu), tak byli duvod k vysazeni :(. nikomu to nepreslo :(.
    V literature je jeste omega 3-6-9 a horcik jako doporucene doplnky lecby.
    Cbd bude mit vliv na zklidneni, ale abz byl clovek pak vic soustredeny to nevim. Neznam nikoho komu by samotne cbd pomohlo, ale par lidi to bere k tomu atomoxetinu (Strattera) kvuli uzkostem a ti si to chvali.
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    PAN_UZIVATEL: za 5dni? ale spis tim, ze jsem nemela takovy chaos v hlave. Na soustredeni mi pomaha metylfenidat (beru atomoxetin a bud rano k tomu concertu nebo narazove ritalin)
    KOIRA
    KOIRA --- ---
    PAN_UZIVATEL: Po čtyřech letech už jsem si zvykla na nějakej standard svýho chování a teprve když vysadím vidím ten rozdíl. A je velkej. Větší chaotičnosti ve vyjadřování, emoce lítají ještě víc, soustředění nikde, šance na to něco udělat nula a vnitřní stres velkej. Fungovat v práci je pro mě bez toho prakticky nemožný. A když jsem jednou vysadila, tak se děly věci typu zapomenuté schůzky, chyby ve výpočtech, atd. Jinak, na začátku jsem měla 25 mg a první dávku jsem pocítila snad po půl hodině. Tak "zpomalená", klidná a soustředěná jsem nikdy předtím nebyla. Ale není to zázrak, ofc, nad určitý množství stresovyho náporu nepomůžou žádný prášky světa.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Nevim beru 100mg, trochu mi to pomaha kdyz se pokusim zasoustredit ze z toho nevypadnu po par sekundach ale treba az po minute dvou. Coz mi umozni ty veci treba aspon vubec zacit.
    U jinych lidi to funguje vic, ja se stydim to psychiatrovi rict, kdyz jsem rok dva bojoval aby mi ji vubec dal
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LUKK: tohle je fajn, akurat na to furt zabudam. :)
    LUKK
    LUKK --- ---
    ZVSX
    ZVSX --- ---
    MAJKA: fajn, mě to nevadí, všichni mi to řikaj, že žádná aplikace "nefunguje".
    já nevim jestli to "funguje", ale mě to pomáhá. pošli mi do pošty apple id a očekávej pozvánku někdy koncem tejdne.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    ZVSX: Hele moc rada, pokud ti moc neva, ze je velka pravdepodobnost, ze to po kratke chvili prestanu pouzivat, pac u naprosto zadnyho systemu se mi jeste nepovedlo vydrzet :)
    SUK
    SUK --- ---
    O ADHD u dospělých se dlouho nemluvilo. K vyhledání pomoci nemusíte mít plnou diagnózu, říká psychiatr | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/psychiatr-adhd-psychika_2207170700_ank
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZVSX: Jasný, nezoufám, jen neotestuju.
    ZVSX
    ZVSX --- ---
    QUANTI: nevěš hlavu, na android se taky časem dostane a v plánu jsou i desktopový aplikace. okamžitě jak se potvrdí, že ten koncept je správně a že to lidi chtěj a pomáhá jim to.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZVSX: to zní jako něco co potřebuju, ale bohužel mám jen android :) GL
    ZVSX
    ZVSX --- ---
    Čau,

TLDR: mam iOS aplikaci která mi pomáhá a chci jí zveřejnit, pojďte mi jí pomoc otestovat a odladit.

Osobně řešim dopady ADHD a souvisejících bonusů, jsem ve fázi kdy už toho mam fakt plný zuby a přestává to bejt taková legrace, jako bejvala. Je to hodně daný kombinací věku, komplikovaný rodiny, náročný práce a představy že v životě budu dělat ještě něco jinýho než vydělávat a odevzdávat prachy a řešit průsery. Neni tam nikde žádná rezerva, je to všechno na krev. Zmagořil by z toho i normálně vybavenej jedinec, natož pak talent jako já.

A teď:

Od přírody hledám vždycky ultimátní řešení. Zapomínáš? Tak si to piš na papír. Ztrácíš ty papíry? Tak si to piš do telefonu, ten máš vždycky u sebe. Máš v tom strašnej bordel, protože na tenhle typ poznámek ty aplikace nejsou stavěný? Tak si napiš vlastní aplikaci. A rovnou do ní taky zabuduj dynamickou prioritizaci činností abys furt nebyl paralyzovanej ve stavu “tyvole nevim co dřív”. A rovnou tam taky dej nějakou formu notifikace, která ti bude připomínat, cos to vlastně chtěl před těma dlouhejma dvaceti minutama dělat tak důležitýho. A když už máš tolik dat o těch činnostech a prioritách a o tom jak se ti to historicky dařilo plnit, tak to můžeš pak udělat AI engine, kterej ti bude pomáhat navrhovat denní rozvrh tak aby bylo to plánovaní dlouhodobě udržitelný, optimalizovaný na tvojí spokojenost (výkon, deadliny, nezapomínat na rodinu, nezapomínat na sebe, prostě všechno na max i když je toho fakt hodně). OK, no a když už jsi na tom spálil tolik času, tak to nabídni ostatním, ne? Post covid brain fog, pracovní vyhoření, post traumatickej stresovej syndrom, nesoustředěnost, work-life balance, prokrastinace, to jsou celospolečenský témata který jsou na titulkách a v prime-time slotech mainstreamovejch medíí, tak by to někoho zajímat mohlo, ne?

Tak jsem tady, a řikám: prosimvás pojďte mi to pomoc otestovat. Nic vám za to nedám, protože nic nemám, jenom doživotní free account. (pokud se to chytí, dříve či později to budu muset zpoplatnit, abych nepřišel na buben, ale prvních x uživatelů to bude mít free forever).

Chci všechny co to zajímá, odborníky, diagnostikovaný, diagnostikovatelný, ne-ADHD lidi který jsou prostě jen víc zaměřený na produktivitu. Myslim, že to je užitečný pro všechny ale asi nejvíc z toho budou benefitovat hardcore ADHD lidi, který to posune směrem od invalidního důchodu ke kreativnímu svobodnýmu životu (o to jde mě, je to původně psaný primárně pro mě).

Co vy na to? Chcete někdo invite?
    SUK
    SUK --- ---
    HARVIE: asi bych se zaradil spis do te druhe skupiny, ale existuji i pribuzne zanry, co poslouchat jdou :))
    IGORRR - VERY NOISE
    https://www.youtube.com/watch?v=Osqf4oIK0E8
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Podle komentaru to pulka postizenejch miluje a pulka nesnasi:

Cure for ADHD - 30 min of Breakcore!
    https://www.youtube.com/watch?v=DDFNgs7gp8M
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    QUANTI: na tom nevidim vubec nic zvlastniho. precijen jde o minimalne 25 let, kdy jeste budes chodit do prace a to je preci dlouha doba, navic jednolita, nebude to ruznorode jako predeslych 25 let, od 15 doted. stredni skola, vysoka skola, prace, materska, rodicovska, zase prace... tohle bude 25 let bez vetsich zmen.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam