VYHULENY_UFO: Ale hovno. :)
Takhle, co jsem slyšel od několika psychiatrů, tak stimulanty nemají být lékem. Mají být podpůrnou léčbou během psychoterapie a mají se užívat jen dočasně. Dokonce u lehčích forem se stimulanty nedoporučují vůbec. Můžu vám to tu prolinkovat jestli chcete, pokud se na tomhle neshodenem. Dlouhodobé braní stimulantů se obvykle doporučuje pouze u lidí s těžkým ADHD. Bohužel i braní stimulantů je svým způsobem návykové, takže nezřídka lidi končí u dlouhodobého užívání a není to dobře.
Celá moje myšlenka kolem kratomu spočívá v tom, že je to přírodní, zatím teda volně dostupná látka, která má potenciál odvést stejnou službu. Nikde jsem nenašel zatím jakoukoliv informaci o tom že užívání kratomu je nebezpečné. Dokonce i WHO doporučuje to neregulovat. Jako je mi to v zásadě jedno kdo tu má jaké dojmy. Je to prostě informace a každý podle své vlastní vůle a uvážení s ní naložit jak chce. Pro někoho to je big no no, pro někoho je to příjemnější varianta než hledat někoho kdo mu diagnostikuje ADHD když ti doktoři prostě nejsou a kognitivní terapeut se sehnat dá dobře. Je to prostě cesta a každý má tu svou která mu z různých osobních důvodů může přijít lepší.