• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    20yrs n counting

img-1-1705419382287
    ALESH
    ALESH --- ---
    VON_GILOTINE: ale soucasne paradoxne:

LWEEK
    LWEEK --- ---
    VON_GILOTINE: Vo to větší facka to je, když ten člověk nakonec řekne něco jiného. :D Sice se to tak často nestává, ale občas jo. x)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Novinka no. Cekaci listina na tri roky aby te vubec zapsali na realnou cekacku. Fakt ideal pro adhd
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    ZUZKAOU: Potvrzuju ten venlafaxin, mně velmi zhoršil záchvaty paniky. Teď jsem na stratteře a konečně po letech spokojenost.
    K4N3C
    K4N3C --- ---
    DA_NIELA: Možná, že je tady na NYXu, a dostal schízu, že tu čte o sobě!!!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DA_NIELA: fucking amazing, jak to funguje!

teď bych hrozně potřebovala vyhrát ve sportce... jo a dětskej psychiatr by se taky hodil. Zatím máme termín v ATODA Medical, což je cca za půl ledviny, ale termín máme, a to se počítá.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DA_NIELA: Kouzlo nyxu, doktor se po měsící našel. Uuuuf.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DA_NIELA: Třeba mu hráblo...
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Proč já musím mít vždycky něco extra.
    Už se vám někdy stalo, že vás vyghostoval doktor? SMSkou s sedum ráno zrušil termín schůzky, že druhej den nabídne náhradní. Nenabídl. Telefony nezvedá, na maily neodpovídá. Prostě ghosting. Dýl jak měsíc.
    Zasmála bych se, kdyby to nebyl kriticky ohrožený druh, dětský psychiatr.
    Nemám sebemenší náznak výčitky svědomí, že bychom mu něco dlužili. Platbu, termín, prostě nic. Dokonce ani písemnou zprávu nám nevypracoval.
    (Před chvílí teda přišel nějaký tajuplný erecept, ale to může být omyl nebo cokoliv...)

A Hana Lemanová jde do důchodu.
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    ZUZKAOU: odpovídáš na všechny ty otázky otázkou? kolik máš vypito?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HESPELER: Čteš co píšu? Medikaci je od adiktologicke psychiatry. Zabírá.
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    ZUZKAOU: ctes vubec co pisu? precetla sis o tom venlafaxinu neco? mas s nim zkusenost? je to adhd medikace? je to serotonin-dopamin reuptake inhibitor? patril sem tim padem vubec tvuj offtopic informacne chybny prispevek?

dobrou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HESPELER: Neřeším medikaci, tomje věc psychiatry. Ukazují že venlafaxin fakt není nic strašlivého
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    ZUZKAOU: tez mam tezke ptsd, taky bych tady bez nej dost mozna nebyl. byl cas a misto, kdy na nej byl prostor. nyni uz proste neni
    chapu, ze je to pro tebe emocionalni zalezitost.

nicmene ted mluvis o uplne nekom jinem a tim padem o uplne jine indikaci.

myslel sem, ze resime kamarada s adhd, ktery je na hranici psychozy.

precti si ty reporty na bluelight. nemluvim jen z vlastni zkusenosti, tech reportu ohledne venlafaxinu jsem na bluelight precetl opravdu hodne. nevim kolik toho mas nacteno ohledne uzivani venlafaxinu ty.

sama uvadis jednu kamaradku. ano. vlastni zkusenost je dost nepresna a jeste nepresnejsi je zkusenost nekoho swim, tedy z treti ruky.

nvm.

musim se soustredit.

zatim.

ver, ze muj zamer je dobry.

neposlouchej me, never me. jdi cist internet...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HESPELER: hele kamarádka by bez něj byla doslova mrtvá. Těžká postrauma - ošklivé deprese a úzkosti, roky v psychoterapii, léky má nadosmrti. Bez venlafaxinu s cipralexem už by se zabila tak před 10 rokama. Teď funguje ve vztahu, je skvělá v práci a vrátila se ke sportu a reprezentuje na mezinárodní úrovni na "seniorní" úrovni - pro radost, ne z úzkosti jako za mlada.

Vlastní zkušenost je v rámci psychofarmak dost nepřenosná.
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    ZUZKAOU: tak abstinence je zaklad, to je jasne. jen jeste dodam, ze me osobne venlafaxin zpusoboval dost abnormalni sny, ze kterych se mi psychoticke symptomy vracely.
    a rozjizdel me jakozto adhd cloveka, kterej je schopnej spat na narkoleptikach az do hypomanie.
    ano, taky jsem z nej byl nadsenej, kdyz mi ho nasadili, ale jak rikam, je to z blata do louze.
    ale co ja vim, nejsem psychiatr.
    mluvim jen z vlastni zkusenosti.
    good luck.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    HESPELER: nechám to na té psychiatře. Chlápek předevší abstinuje od toho, co mu rozbíjelo hranice reality, je daleko více orientovaný a schopný fungovat.
    HESPELER
    HESPELER --- ---
    ZUZKAOU: ahoj, jen pro upřesnění venlafaxine je serotonine-norepinephrine reuptake inhibitor.
    nikoliv serotonine-dopamine jak píšeš.

indikace je major depresive disorder a pokud dotyčný tancuje na hranici psychózy, není to úplně nejšťastněji zvolený lék.

navíc vysazení po delší době užívání není vůbec jednoduché, stačí si přečíst na bluelight reporty z USA od lidi, co jsou na tom 5y+.
    abstinenční příznak: "brain zaps" je něco, co fakt nechces. vlastní zkušenost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam