• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZUZKAOU: Ok tak jinak: Víš co Sašo? Běž do prdele.
    Nemám na přechytračelý krůty jako ty nervy ani náladu, a nehodlám si kurvit den. Ignore.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OCTOPUSS: máš recept od někho kdo ti to je ochotný napsat bez indikace a píšeš že ti diagnostika vyšla jinak.

Ano porucha pozrnosti je teď trendy téma a zároveň je spousta lidí nediagnostikovaný, ale jak strattera u komplikovanějších a dlouhdobých problémů, když testů a anamnézy porucha pozornostni nevychází nebývá dobrý nápad.

Dlabej si to jak chceš, ale pokud se ti začnou rozhazovat emoce a nálady víc než obvykle, tak to bývá tou straterou.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZUZKAOU: Ano, sám jsem si ji naordinoval a koupil na Aliexpressu.
    Prosím tě nereaguj na mě už, díky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jinak zejména pokud jsi spíš snadno dráždivý cholerik, tak užívát stratteru co si sám naordinuješ nebývá dobrý nápad, protože to emoční prudkost celkem běžně zvyšuje a to i pro lidi co jejich obtíže nepramení z poruchy pozornosti.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OCTOPUSS: no pokud ti psychiatr řekne, že to není ADHD, i kdyžž si to ty myslíš, vážně není diagnoza přes internet.

Protože příznaky ADHD sdílí s celkem širokou škálu jiných obtíží. A pokud se ti daří dobře vyplňovat testy na poozornost, tak to bývá takovým vodítkem, že porucha pozornoosti nebude kořenem obtíží. Což jaksi bývá důvod, proč je dobré jít k doktorovi a nestanovit si diagnozu sám, ani kamarádama.
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    OCTOPUSS: tak legrace je ze priznaky adhd, nasledku traumatu v detstvi a aspergera se prekryvaji, a ted si vyber
    PROUTECKA
    PROUTECKA --- ---
    Ja beru stratteru už měsíc, 10mg, první týden šílený bolesti hlavy, a neprijemny pocity v brise. Pak jsem se docetla, ze je picovina brat to rano na lacno a zlepsilo se to luxusne. A to, ze jsem prestala mít hlad, mi sundalo uz 4 kila, coz je fajn. Mozna je nesmysl pri takovem mnozstvi a teprve po mesici hlasit nejake vysledky, ale ja jsem skutecne nejak produktivnejsi a soustredenejsi. Pozitri nasazujeme vyssi mnozstvi a popravde se nemuzu dockat. Za ten mesic jsem dokoncila tolik projektu, ze se skoro nepoznavam.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Každopádně děkujeme za diagnózu přes internet, a posíláme klíčenku.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ZUZKAOU: To je klidně možný, ale když mi tři (asi?) lidi s diagnózou řekli, že mám úplně ukázkový problémy, s radostí tu Stratteru aspoň vyzkouším.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OCTOPUSS: nebo prostě tvoje obtíže mají jiné kořeny než poruchu pozornosti.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MART1NKA: Nemám, takže 1800 na dřevo :( Kolegyně mýho psychiatra měla jasno - vyplnil jsem ten blbej test na několika papírech bez chyby, takže mi nic není, a u "pohovoru" jsem asi nebyl dostatečně přesvědčivej. Měl jsem tam za sebe poslat ženu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Diagnostika a terapie ADHD - Miovský Michal | Knihy Grada
    https://www.grada.cz/diagnostika-a-terapie-adhd-9554/
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    OCTOPUSS: Mas diagnozu?
    Ja som stale na tie prasky nalomena, ale bojujem. Nemam teraz uplne kapacitu na experimenty. Ale ked som dnes obedovala na zemi, spaleny obed zabudnuty na sporaku, pretoze som v panike nedosla ku stolu, tak som si hovorila, ze holko, wtf zasa.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Tak zhubnout urcite neuskodi ale ne
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ALONSY: já na to hodil párek, ani lezení po 35m vysokým lešení mi nepřidalo, ani to, že jsem zhubnul 10kg během necelejch 2 měsíců. už nikdy...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Aha aha. Ja bral 200 a stejne nakej focus nikdy nenastal
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Nějak strašně málo, snad 40?
    A k tomu Brintellix což možná nepřispívá v kombinaci (no aspoň k tomu jsem se vrátila, jak je beru ráno společně, tak když zapomenu / vyseru se na jeden, jde s tím i ten druhej, tak teď aspoň to AD, aby se mi nevrátily ty nejhorší stavy)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Kolik beres mg?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VON_GILOTINE: Nenene, s tím alkoholem je to vypozorovaný.
    Nepila jsem, mam 3 vajíčka, párek a zeleninu k snídani - je to v pohodě.

Tři pivka, nic necítím, ráno pohodička, normální snídaně, prášek a o hodinu později totální peklo. Ten výlet ve Vansdorfu na rozhlednu jen tak nezapomenu. :D :D

No já vím, a ta moje doktorka je super milá, ale to je mi to blbější. Ona už mi chtěla brát krev na test toho, jak se ty prášky metabolizujou, a já je zrovna přestala brát někdy tou dobou, no stejně jsem se stěhovala, tak jsem to nestihla, ale asi to budu muset nějak.. řešit. Celá žhavá.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALONSY: to co popisujes to dela i na lacno nebo v kocovine. Spis to zni ze mas kocovinu normalni a ten den by byl na hovno tak jako tak. Hehe.
    Sry jen sem.chtel zminit ze neni duvod prikladat tem vnejsim okolnostem vyznamu.
    Samo drzim pesti plus nezapominat ze pacient co ma.dokonc3 prehled o lecich co bere i nebere..to je nadprumer s cim muze doktor pracovat.. pulka lidi pije furt, prasky bere random..fakt se neni potreba bat ze zrovna z nas by doktora chytaly mdloby
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VON_GILOTINE: No mně je potom dost blbě, nejsem už vůbec schopná pracovat a většinu dne prospím, abych to zaspala (přitom se maj brát ráno protože se po nich blbě spí, no nic).
    Když si to vezmu jen na velmi lehoučkou kocovinu, o den na hovno je postaráno. Ověřeno na nedávné dovolené.

To mě mrzí, že to nepomohlo. :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam