• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Nějak strašně málo, snad 40?
    A k tomu Brintellix což možná nepřispívá v kombinaci (no aspoň k tomu jsem se vrátila, jak je beru ráno společně, tak když zapomenu / vyseru se na jeden, jde s tím i ten druhej, tak teď aspoň to AD, aby se mi nevrátily ty nejhorší stavy)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Kolik beres mg?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VON_GILOTINE: Nenene, s tím alkoholem je to vypozorovaný.
    Nepila jsem, mam 3 vajíčka, párek a zeleninu k snídani - je to v pohodě.

Tři pivka, nic necítím, ráno pohodička, normální snídaně, prášek a o hodinu později totální peklo. Ten výlet ve Vansdorfu na rozhlednu jen tak nezapomenu. :D :D

No já vím, a ta moje doktorka je super milá, ale to je mi to blbější. Ona už mi chtěla brát krev na test toho, jak se ty prášky metabolizujou, a já je zrovna přestala brát někdy tou dobou, no stejně jsem se stěhovala, tak jsem to nestihla, ale asi to budu muset nějak.. řešit. Celá žhavá.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALONSY: to co popisujes to dela i na lacno nebo v kocovine. Spis to zni ze mas kocovinu normalni a ten den by byl na hovno tak jako tak. Hehe.
    Sry jen sem.chtel zminit ze neni duvod prikladat tem vnejsim okolnostem vyznamu.
    Samo drzim pesti plus nezapominat ze pacient co ma.dokonc3 prehled o lecich co bere i nebere..to je nadprumer s cim muze doktor pracovat.. pulka lidi pije furt, prasky bere random..fakt se neni potreba bat ze zrovna z nas by doktora chytaly mdloby
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VON_GILOTINE: No mně je potom dost blbě, nejsem už vůbec schopná pracovat a většinu dne prospím, abych to zaspala (přitom se maj brát ráno protože se po nich blbě spí, no nic).
    Když si to vezmu jen na velmi lehoučkou kocovinu, o den na hovno je postaráno. Ověřeno na nedávné dovolené.

To mě mrzí, že to nepomohlo. :(
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALONSY: nejak nechapu kde je problem. Zral jsem to klidne na lacno a alkohol na to zadny vliv nemel ?

Ve finale sem.zjistil ze mi to stejne nepomohlo
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: jako pokud se po vysazení nic nezhoršilo a před tím to vlastně nic nezlepšovalo, tak nejspíš asi fakt nic nedělá.

Doktorka by ti nic špatného říct neměla, to že si na t zapomněla je konec konců důkaz, že ty prášky vlastně nefungvaly a je tedy lepší se na ně vykašlat a případně hledat něco jiného.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Já přestala omylem straterru brát a stydím se to říct doktorce.
    No omylem, prostě neumím mít velké snídaně, pak na to sem tam zapomenu, pak něco, tamto, támhle to, nějakej alkohol po kterém fakt ne.
    A už je to skoro 3 týdny a mam hrůzu začít i se přiznat.
    Navíc jsem měla poslední dobou pocit, že to stejně nic nedělá.
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    DR_NIKITA: Jo to je dost neprijemny, mne na to pomahaj zvejky docela.. Ale neboj, fakt se to zlepsi) Ja jsem prvni den blila jak sakal a motal se mi celej svet, byla jsem rozhodnuta, ze na to seru.. Ale davam si fakt vydantnou snidani plus zaroven se Stratterou probiotika a ty vedlejsi priznaky mi temer odpadly..
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    DR_NIKITA: Já druhej den, a mám pocit, že už se dostavilo aspoň sucho v hubě :D :D
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    OCTOPUSS: OCTOPUSS: Jsem teď přesně dva týdny na 40mg a mám pocit, že mi to vyplo overthinking a tu nekonečnou analýzu všeho co se děje kolem. Jako bych přemýšlela v jedný vrstvě nebo jak to popsat.. Ale jsem na začátku, jsem zvědavá co se stane, až se dostanu na 100mg)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OCTOPUSS: dva tři týdny po té co dosáhneš cílové koncentrace. Laskavější doktor ti napíše nejdřív nižší koncentrace, které pstupně zvyšuješ, sníží to vedeší účinky.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    UNREALONE: tuhle radu čtu velmi často a i když mám podobný stavy jako psala RANDOM_NIGHT tak jako OSVČ stejně ve stresu seš. Otevřu oči a už jsem v práci, když jdu spát pořád přemýšlím (ne nutně nad prací, ale mozek pořád jede). Snažím se mít víkendy věnované pro sebe/rodinu, ale průser je, že z toho emočně žiju pár dní přípravou a pár dní poté z toho prožitku. Což mne opět paralyzuje a dostávám se do začarovaného kruhu.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Za jak dlouho nejdřív můžu čekat nástup účinků Strattery?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    RANDOM_NIGHT: důležitá aktivita je taky odpočinek. Taky ji často vůbec nemám na TODO seznamu a občas se přistihnu že ležím na gauči a říkám si "sakra já přece nemůžu jen tak ležet, vždyť mám tolik věcí na práci". Je ale dobré do to aspoň občas dovolit a prostě jen existovat.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    RANDOM_NIGHT: no a co se týče toho chtít udělat hodně věcí...no den má bohužel jen 24h a pravděpodobně se něco nestihne. S tím bojuju asi nejvíc. Asi je potřeba si vybrat co chceš víc.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    RANDOM_NIGHT: tohle jsem měl dřív hodně
    V práci jsem měl pocit že mi to nejde a tak musím pracovat déle. Po práci už bylo pozdě a tak jsem nechtěl jít hned spát protože přece ještě něco musím stihnout mimo práci, pro zábavu atd. Když jsem šel spát tak jsem měl pocit že nežiju a když ne tak jsem byl unavený.

Jak to vidím já tak základ je vždycky spánek, dostatečně pít a hlavně nezačínat den se stresem že to bude zase na hovno. Ideálně to chce o víkendu dostatečně odpočívat a před týden brzo-ish vstávat a fakt neponocovat. Když chci tak bez problémů začínám pracovat kolem sedmé. Znova zdůrazním pozitivní nastavení - když jdeš spát s tím, že zítra tě čeká velký špatný a ráno otevřeš oči a už jsi ve stresu tak to není dobrej předpoklad pro to že budeš mít dobrej den. Docela mi pomáhá před spaním si vizualizovat jak se ráno vzbudím v dobré náladě. Možná si řeknete že je to blbost že to nestačí si to přát. Já mám občas depky a někdy zas takovou náladu kdy si říkám, že všechno se nějak zvládne, prostě že se vrhnu do života s tím že to půjde. Přesně tohle si snažím před spaním vsugerovat že budu ráno mít a často to i zabere.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Potřebovala bych nějaký nový trik, nový rituál nebo tak něco, který by mohl chvíli zabírat. Nechci chodit spát. Chci udělat spoustu věcí, jenže jsem unavená, tak jsem z toho nešťastná a cítím se neschopně, tím spíš chci ještě zůstat vzhůru a něco udělat, takže další den jsem unavená a pomalá a takhle to jde do nekonečna. Nechci jít spát, když je ještě potřeba něco udělat. Jenže ono je pořád potřeba něco udělat. A když se donutím jít spát dřív, nastoupí úzkost z toho, co jsem všechno ještě neudělala, takže kolikrát zase vstanu. Pomoc. Hoďte mi laso.
    JESSENKA
    JESSENKA --- ---
    LEELA88: dekuji...k psychiatrovi ji poslal prakticky lekar co vim..s vysledky se ma pak stavit k psychiatrovi...pokud jsem to pochopila dobre...:))
    LEELA88
    LEELA88 --- ---
    JESSENKA: Dg. muze dat jen psychiatr a doagnostiku dela jen klinicky psycholog. pozor na to :). Diagnostik neni zadne zamestnani nebo jak to rict :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam