• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    OCTOPUSS:
    VON_GILOTINE: mám vysazenou asi druhý měsíc a taky nic moc nepozoruju. Občas je to dobrý, občas příšerný, ale to bylo i s léky..
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    OCTOPUSS: hmm tak to me mrzi.. ja mezitim dosel na max davku a lupal ji tak rok nez sem si to priznal.
    Finalnim hrebikem do rakve bylo ze kdyz sem max davku ze dne na den vysadil nesatlo se vubec nic...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Za jak dlouho po vysazení Strattery jste začali pozorovat zhoršení? Teda pokud to někdo zkoušel :)
    Snažím se vyzkoumat, jestli to počáteční zlepšení bylo placebo nebo ne, protože od tý doby nepozoruju žádnou změnu, a začínám pochybovat, že to něco dělá.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SHARKIE: Zrovna na mňa vyskočila spomienka z minulého roku. :)

"Mám v kuchyni dvojo hodín. Je medzi nimi aktuálne 2 hodiny rozdiel. A ani jedny nejdú správne. Som ten posun času asi úplne nezvládla."
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    DRABICZ: Super, zas budem mat par tyzdnov v byte kazde hodiny inac. :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    A teď vám do všeho hodím vidle - prý se o víkendu mění čas! (sotva jsem si sladil biorytmus, a začala se projevovat výkonnost, tak můžu jet znova)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: U nas zda sa len ja, takze ziadne pochopenie..
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    PAKOBYLKA_: Ono to bola asi posledna moznost vidiet este kamaratku. Takze aj ked by som za inych okolnosti vsetko ine zrusila, toto proste neslo.

Obzvlast, ked som takto oca nestihla o den, ked este vnimal. Nebolo mi dobre a tak som posunula cestu z obvykleho stvrtka. Premoct sa a zvladnut to, tak si este povieme aspon par slov.

Ale teda chaosim dnes strasne moc. Zajtra to snad bude lepsie.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Ano, otec mi ten kufor podaval :D na malomeste samozrejme :D boze. Ale sme taka cela rodina, zabudame vsetko vsade, chodime neskoro, stracame sa.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Raz za mnou bezal oco s kufrom! :D Odvtedy ma zacali vyhadzovat rovno pred stanicou, nech to ked tak aspon nevidia. Ale na tanieri som to mala od mamy este asi 20 rokov po tom. :D
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    SHARKIE: Chapu. Ja takhle pred par lety mela meltdown a nikam jsem nejela (mela jsem jet jako pedagogickej dozor za silenych okolnosti, sebehlo se to velmi rychle, cele to bylo silene a ja nemohla).
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Ked nastupujes do iduceho vlaku a za zebou vlaje kufor :D #truestory
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: To som robila skoro cely moj zivot a vzdy to bol strasny chaos a kopa zabudnutych veci. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    PAKOBYLKA_: Toto bol "vylet", ktory sa po vsetkych smeroch vymykal normalu. K tomu fyzicka unava, tak som bola fakt strasne moc rozhodena. Ani som nakoniec nevystupila, kde som mala, takze si pre mna musel odvoz dojst este do vedlajsej dediny. Nastastie im to nevadilo. Kazdy iny by ma za to este zdrbal.

Celkovo sledujem, ze unava u mna fakt hodne vytahuje vsetky ADHD prejavy. Musim si na to davat vacsi pozor.

A tiez chcem viac zapojit tu tvorivu manualnu cinnost do kazdodenneho zivota. Aspon na pol hodky, ale fakt kazdy den. To mi zda sa naopak fakt svedci, tak by bolo fajn naucit sa to vyuzit a trochu si ten zivot ulahcit.
    KIA
    KIA --- ---
    ALONSY: Jo! To je přesně můj problem s posláním. Hezky vystiženo
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    VON_GILOTINE: Jj, univerzální klíč neexistuje, to je jak s těmi rozvrhy; včetně absurdit, že seznam se mi nakonec nějak aplikovat podařilo, ale rozvrh ne, přitom by se řeklo, že když jde jedno... haha NOPE.
    Připomíná mi to puzzly a logické hádanky ve hrách; strašně je (výjimky jsou, ale moc jich není) nesnáším, protože já velmi rychle pochopím, CO se po mně chce, ovšem pak to mám aplikovat a zde sledujeme smrt tisíce slonů pod koly Orient-expressu, tj. makabrické selhání.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MART1NKA: nemel bych to rikat, ale zvladnu to i bez nej, tak moc hardcore jsem..
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VON_GILOTINE: Max kartacek a ten si kupis. :D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MART1NKA: a vetsinou nam stejne nic nechybi hh
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VON_GILOTINE: Ja sa balim v zmatku 15 min pred odchodom (styl uklizim ked ma prist navsteva) a potom sedim v doprave a hovorim si, ze nemam slightest idea co v tom kufri je.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Jinak jak byla řeč o Timesheetech a fakturách. Nemam problém je vyplňovat, baví mě, jak tam skáčou ty peníze.
    Jenže mam vždy hroznou úzkost z posílání. Že je to moc času, špatná práce, moc peněz, určitě mě pošlou do háje a blablabla.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam