• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    KIA
    KIA --- ---
    ALONSY: Jo! To je přesně můj problem s posláním. Hezky vystiženo
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Jinak jak byla řeč o Timesheetech a fakturách. Nemam problém je vyplňovat, baví mě, jak tam skáčou ty peníze.
    Jenže mam vždy hroznou úzkost z posílání. Že je to moc času, špatná práce, moc peněz, určitě mě pošlou do háje a blablabla.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    To je super jak pro nekoho z nas seznamy nejvic zachrana a pro jine z nas trigger a nepouzitelne, opacny efekt majici.. hhh
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    SHARKIE: Od taborovych let mam seznamy. Sedmileta ja se dulezite sama balila podle seznamu, 41leta ja ma 5 typu seznamu podle toho kam jede a uz vi, ze kdyz se lisi pocet dnu, prihodi tricka, spodary a ponozky navic. Znam ty seznamy nazpamet, ale balim se podle nich, odskrtavam a funguje to. Vybalovani, ovsem, to uz je jinej pribeh.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MART1NKA: to dělá můj naprosto "normální" chlap a děsně mě to trigruje. :) teda nezkouše, trhá, ale to je úplně fuk.
    Já jen úplně tragicky klepu nohama. Nechápu, že jsem tlustá, když se hybu malem 24/7. :D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MART1NKA: imho spis neuroticnost a zlozvyk nez adhd. Respektive vetsina lidi co to dela adhd nema. Strjne jako kousani nehtu, nebo natrhavani nehtu nehty (to je moje oblibene, este si rad trham chlupy vsude mozne)
    Plus promenne typu jak moc ti schnou ruce

1KA: ve finale staci jen boty a spacak, hehe
    1KA
    1KA --- ---
    SADAKO: ja vetsinou taky. Tentokrat me vykolejil formát- přechod hor se spaním venku. To mi rozbilo koncept, ikdyz vim, ze se sbalit umim.

MART1NKA: trham do krve, proto i vestuji do gelovych nehtů. Pak to nejde.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Já si na cestovní balení píšu seznam. Včetně toho, kde ta věc v bytě je (např. skříň v ložnici, prostřední police úplně vlevo) a pak jdu podle něj a škrtám. Seznam na akci, kam jezdím v létě, by kupříkladu založen včera, protože se mi po deseti letech podařilo si vzpomenout, že chci koupit repelent (který se využije právě jenom tam) a už se vidím, jak si naň vzpomenu v tom červenci. Mám to v dokumentu na Dropboxu, takže to není papír, který by si snadno zabordelil do některé z hromad, co se válí na několika stolech, also psát rukou je pro mě za trest.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Prosim vas, kousete si nehty, kuzicku?
    Ja som zasa krvava. Strasny.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: K nasim som to uz vymakala. Chodim na rovnaky pocet dni, tak balim furt to iste (doslova, aj rovnake ponozky). Aspon na nieco bolo dobre, jak som tam lietala stale kvoli ocovi.

Ale teraz idem (asi) na 1 noc, uplne inam, cakaju ma nezname a znovu ranocne situacie a je to uplne v haji.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Po 3 dnech.
    Jo tak to pak naprosto lozeny to se de zaseknout a bezmocne si sednout na zem i kdyz si jen chci vzit vidlicku z priborniku natoz sbalit
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    1KA: Ja si nakoniec zohrala jedlo a po 3 hltoch zistila, ze su cestoviny plesnive. A to len vdaka tomu, ze sa zrovna ten kus neobalil omackou. Cas spat.

Ak vstanem vcas, pobalim sa rano. Ak nie, tak to bude jedno.
    1KA
    1KA --- ---
    1KA: lupla jsem Rivotril a snad po 3 dnech usnu.
    1KA
    1KA --- ---
    Jsem to vzdala, rano moudrejsi vecera.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Co vam budu, ja si nakonec sbalil na 3 tydny mimo bydliste az tak 6h pred odjzdem uprostred noci.. je pravdou ze sem se ale tri dni v hlave stresoval co si vzit.

Imho je to co se tyce baleni dycky jen panika zda sem nezapomnel neco dulezityho, esencielniho. Jinak skoro vsechno se da sehnat a druhak ty ponozky trika underwear tam nahazis behem 3minut dycky..
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    1KA: Den bol u mna fajn, aj vcerajsok. Plny novych a zaujimavych veci, tak si to hlava uzivala. Ale rano ma dohnala unava, som doma chaoticky balila veci na dnes, pobehovala u toho 10 min naha, ze pojdem potom do sprchy a tak si pred nou obliekla ponozky, co cakali na batohu. Na rozdiel od zbytku oblecenia zaveseneho v kupelni. Dost ma to teda vykolajilo, ale nastastie mi to doslo skor, jak som ich namocila. :D
    1KA
    1KA --- ---
    SHARKIE: prave, bez jidla, v praci chaos, den bez rádu a ted tady uplně paralyzovana nevim, jaky si mam vzit ponožky.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    1KA: 2 dni som teraz nebola v praci, rano skoro vyrazam na cestu a mala by som doriesit pracu dovtedy este. Nie som zbalena, v kuchyni sa neda pohnut, nejedla som (musim kvoli liekom) a hlava sa zasekla na tom, ci ta cesta nakoniec nepadne a odmieta cokolvek ine riesit.
    1KA
    1KA --- ---
    Zitra jedu do Krušek na divoko. Sedim tady v hromadě bordelu a nejsem schopna si sbalit. Ehh
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    WOLFGAR: Jo :) Hlavne u toho tu hlavu krasne spomalim, takze si to aj vychutnam. A ked je to este nejakym sposobom tvorive, tak o to lepsie. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    WOLFGAR: sekani polen!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam