• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VON_GILOTINE: Ake su to lieky? Ja idem 24. na psy a som fakt zvedava co so mnou pani vymysli. Kamosovi, co bol tazky pripad pomohla a po 40 konecne zije ako clovek. Ja som cca 80% casu v pohode. Okrem usmevnych veci na ktore si clovek zvykne (tento tyzden som objednala psie granule miesto kocicich a kupila som si listok z Prahy do Brna a nie opacne a potom sa divila, dohromady ma tieto 2 preslapy stali 2k, ale tu vsetci viete, ze za 2k este v pohode), mam silene propady v istych castiach cyklu. Keby nebolo tych 20% ked mi je fakt zle, tak to zas tak neresim. Ale po minulom pms ked som tyzden nespala a mala uzkosti to je potreba nejak riesit fakt :(
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    1KA: velkou. A zoloft at uz si strcej nekam a daj ti neco modernejsiho. Existujou navic leky i na pomezi ad a adhd takze zatlac
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    1KA: Doporučuji Rubikovu kostku.
    1KA
    1KA --- ---
    Dobre, loni mi ve 45 letech diagnostikovali na PSY i ADHD, mám za zo, že úzkosti a deprese mohou pramenit z této diagnózy ( s nimiž se léčím 20 let). Jakoz výhrou by pro mě měla změna ze Zoloftu na nějaký ADHD lék?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    JENDAZCB: odpust no. To sou nestastny zkusenosti z nahodnejch kolemjdoucich ve vetsine tehle neurodivergentnich auditek. Hezky vecer preju
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    Samej uraženej tady dneska.....
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    JENDAZCB: vazne si sem prisel rozjizdet flame do fora kam si nikdy nic nenapsal takze nemas adhd a nemas tu co delat? Gratulki.

Pal vocad
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    OCTOPUSS: Opravdu nádhernej projev máš, můžu se tohle někde naučit? Hele, užívej si svůj snad šťastnej život, mě si volnej, jsi jen další postavička z nyxu ;))))
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    JENDAZCB: Ty jsi fakt duševní velkostatkář ty vole. To snad není možný.
    Nebo jsi fakt kokot, protože snad není možný, aby byl někdo tak blbej, a dokázal přečíst půlku příspěvku, a pak do klubu, kam nikdy nic nenapsal, vyblil takovýhle moudro.
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    Vážně si takhle někdo na nyxu nasazuje experimentálně léčbu a dá na předchozí "amatérskou diagnózu"? Fakt síla, ale co bych se divil v čechách, lidská a česká duše už mi taky není neznámá.....................
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: varovala jsem Octopusse, že mu experimente se stratterou, když diagnostika pořuchu pozornosti vyloučila mu můžou zhoršit psychiku. Vylil si na mě frustraci tak jak to jen umí.

A jejda - co se nestalo?

JEstli mě za očividné chceš ještě jednou zjebat ty, posluž si. Hlavně ať už ji znovu nenasazuje. A ano, srovnat rozjebanou neurochemii teď bude ještě těžší.

A teda to že se ptáš tady a neřešíte to s tím, kdo to napsal taky není bez výpovědní hodnoty.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: slyším tam ten podtón "Nemá co brát stratteru, když nemá diagnózu"?

Máš lepší kvalifikaci mu psát léky než jeho psychiatr?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Obecne to navic ma nakej vliv na vedomi a kdyz uz tak citlivymu mozku znovu nak zamichas tim koktejlem na kterym.se snazi to vedomi udrzet tak se to vzdy docasne muze projevit poklesem nalad
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: no i to nasazení a to i tam kde je indikovaná. Natož experimenty, strattera bohužel na náladu má vliv docela velkej a umí to rozjebat. A ne - když se znova nasadí, tak se to nezlepší.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Může vysazení Strattery zhoršit deprese?
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    OCTOPUSS: Hloupy je, ze treba u nas ja presne vidim, komu by pomohla terapie. Ale jakmile jsem rekla, ze chodim na terapii, bylo to jako kdyz das ve skolce detem jen jednu lopaticku. Masakr. A nepujdou! Vsak vino, prasky, hudrovani, to staci.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Tyhle historky o rodinách jsou hrozná deprese.
    Ve stínu toho co tu napsali ostatní mám pocit, že jsem měl rodiče úplně zlatý. Ale jen relativně, protože stáli za úplnou píču.
    Fotr už naštěstí pošel, ale matka, která se na mně podepsala nejvíc, ta tu bude vysírat stejně jako bába do stovky...
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Nqstastie mam sestru, ktora zvladla vsetko - skolu, manzela, pekny byt. A aj vnuka im dala, tak ja nemusim. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Jo, taky jedina sama. Ale na to ked tak mam obranu: "Radsej nevydana ako rozvedena." :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ja mel stesti ze mam toho bc.
    Ale nebyli stastni ze sem mgr zapichl. Mezitim ale seznali ze je fakt prednejsi abych byl zdravy. A druhak.se pracovno trh dost promenil.
    Ono aj ze mam dva bratry hodne pomohlo a nebyl na me tak vytvoren ten psychoticky hypertlak ktery nekteri zminujete.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    PAKOBYLKA_: Vysku mi prestala konecne predhadzovat, az ked som potom casom kupila byt, co je jedina vec co som v zivote zvladla. A aj to je JEJ zasluha. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam