• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    Vážně si takhle někdo na nyxu nasazuje experimentálně léčbu a dá na předchozí "amatérskou diagnózu"? Fakt síla, ale co bych se divil v čechách, lidská a česká duše už mi taky není neznámá.....................
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: varovala jsem Octopusse, že mu experimente se stratterou, když diagnostika pořuchu pozornosti vyloučila mu můžou zhoršit psychiku. Vylil si na mě frustraci tak jak to jen umí.

A jejda - co se nestalo?

JEstli mě za očividné chceš ještě jednou zjebat ty, posluž si. Hlavně ať už ji znovu nenasazuje. A ano, srovnat rozjebanou neurochemii teď bude ještě těžší.

A teda to že se ptáš tady a neřešíte to s tím, kdo to napsal taky není bez výpovědní hodnoty.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: slyším tam ten podtón "Nemá co brát stratteru, když nemá diagnózu"?

Máš lepší kvalifikaci mu psát léky než jeho psychiatr?
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Obecne to navic ma nakej vliv na vedomi a kdyz uz tak citlivymu mozku znovu nak zamichas tim koktejlem na kterym.se snazi to vedomi udrzet tak se to vzdy docasne muze projevit poklesem nalad
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: no i to nasazení a to i tam kde je indikovaná. Natož experimenty, strattera bohužel na náladu má vliv docela velkej a umí to rozjebat. A ne - když se znova nasadí, tak se to nezlepší.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Může vysazení Strattery zhoršit deprese?
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    OCTOPUSS: Hloupy je, ze treba u nas ja presne vidim, komu by pomohla terapie. Ale jakmile jsem rekla, ze chodim na terapii, bylo to jako kdyz das ve skolce detem jen jednu lopaticku. Masakr. A nepujdou! Vsak vino, prasky, hudrovani, to staci.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Tyhle historky o rodinách jsou hrozná deprese.
    Ve stínu toho co tu napsali ostatní mám pocit, že jsem měl rodiče úplně zlatý. Ale jen relativně, protože stáli za úplnou píču.
    Fotr už naštěstí pošel, ale matka, která se na mně podepsala nejvíc, ta tu bude vysírat stejně jako bába do stovky...
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Nqstastie mam sestru, ktora zvladla vsetko - skolu, manzela, pekny byt. A aj vnuka im dala, tak ja nemusim. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Jo, taky jedina sama. Ale na to ked tak mam obranu: "Radsej nevydana ako rozvedena." :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ja mel stesti ze mam toho bc.
    Ale nebyli stastni ze sem mgr zapichl. Mezitim ale seznali ze je fakt prednejsi abych byl zdravy. A druhak.se pracovno trh dost promenil.
    Ono aj ze mam dva bratry hodne pomohlo a nebyl na me tak vytvoren ten psychoticky hypertlak ktery nekteri zminujete.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    PAKOBYLKA_: Vysku mi prestala konecne predhadzovat, az ked som potom casom kupila byt, co je jedina vec co som v zivote zvladla. A aj to je JEJ zasluha. :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Ja som zasa jediná nezapárovaná z celej generácie. Okrem bratránka, ktorému ušla žena s o 10 rokov mladším kolegom. Poháňanie do detí po plačlivej scéne z Vianoc 2022 už radšej nerobia, na posledné Vianoce som neprišla.
    Ale teraz bol vtipný moment, kde matka bývalá učitelka vykladala, že teraz má každé druhé dieťa nejaký dys a adhd, to vraj za nás nebolo a sme normálni. Ja na to: a sme normálni? :D možno kedy pre vás vybočovanie z davu nebol tak veľký problém a po tom čo ste museli do školy, pretože dieťa vykrikuje a pri čítaní si vymýšľa slová by ste ho zobrali na akúkoľvek diagnostiku, mohli ste mi ušetriť tie šílené deprese v dospelosti. Ale dík no.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Kam si máme stoupnout my se základkou?
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    MART1NKA: Me vyhodili uz ze stredni, protoze jsem nesmela na svou vysnenou pedagogickou, ze se rusi skolky. Tak jsem tam delala spis bordel a kourila travu. Byla jsem takovy zklamani, ze mi to predhazujou (nekteri) i po tech 20+ letech. A bakalarku jsem pak napsala za tyden pred odevzadnim. A to jsem byla na rodicaku, cas jsem mela, maly byl mimino a docela spal. Navzdory vsem tem “stejne z tebe nic nebude a v zivote nedostudujes”. Tak mozna me to vyhecovalo a kdyby se to ode me ocekavalo, mela bych to tezsi.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Ja tu dnes ziram cely den. Jako mama nevie o mne ani uplne zakladne veci, ako napr. ze nemam rada zombie rozinky. :)

Pred chvilou sa divila, ze sa ucim spanielcinu. Hovorim o tom uz vyse pol roka, ked som jej prezradila, ze pojdem sama do Santiaga, co sa jej teda vobec nepaci.

Jako odkedy umrel otec, tak som v tej rodine vazne uplne mimo a navyse. Ale uz ma to nerozculuje, nechavam to plavat mimo mna. Akurat ma asi caka este hodne aha momentov, jak sa zda.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: ja som si nechala poslat volebne listky do Prahy aby som bola usetrena rodinnej volebnej navstevy :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Jo, som tu jedina bez diplomu :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Moj odchod z Matfyzu bol stylom, ze mi vtedy chybalo si uz len dat zapisat hotovy posledny zapoctak a doriesit uz len statnice. Ale uz som mala vsetkeho plne zuby, ze som sa na to proste komplet vykaslala. Posledne 2 roky, ked uz viem, kde bol vtedy hlavny problem, si casto hovorim, jak to mohlo dopadnut uplne inac.

Vztahy to same. Dnes som si prechadzala viacere problemy s roznymi ex a dost veci slo krasne riesit, vediet jak. Napr. jedneho som fakt moc vytacala skakanim do reci. Az tak, ze sa potom odmietal so mnou dalej bavit. Asi si myslel, ze ma to nauci a prestanem to robit. :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VON_GILOTINE: high achieving parents "ak tu vysoku nedokoncis, tak si sklamanie celej rodiny"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam