• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Pojdme to nekrmit. Neomaleny nevyzadany host plny righteous pravdy kterou musi ovcim zvestovat, neschopny nahlednout ani co je mu psano, natoz aby nepodsouval dalsi kraviny.. o priznacne slepote vuci inkonzistenci vlastnich tvrzeni a vubec neschopnosti nahlednout nasobne efekty ruznych dispozic a disabilit.. zkratka bily muz prisel zvestovat pravdu ubozakum.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRAFO: absence sociálních skillů je ovšem u ADHD taky vcelku běžný problém.
    Takže očividně zas až tak dobře, jak by sis rád myslel, na tom nejsi, pokud z tebe padají takový sračky. Ale jak jsi nám objasnil, je to pouze tím, že se dost nesnažíš, a chceš být debil. Beru, jsme jenom lidé!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRAFO: přišel jsi sem zvěstovat svou pravdu, bez sebemenší pokory nebo pochopení pro to, že každej má jinou startovací pozici.
    Je super, že tobě to funguje, ale nenapadlo tě třeba, že ADHD je spektrum příznaků, od lehkých až po těžké, a že to, co funguje jako dostatečná kompenzace u lehkých, bude u těch těžkých krutě selhávat, bez ohledu na to, jak moc se dotyčný bude snažit? A že "vy se akorát dost nesnažíte a můžete si tedy za to sami" je značně napřesdržku, když nemáš nejmenší tušení, jak moc se ti ostatní snaží?
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    RANDOM_NIGHT: Na druhou stranu pokud nechces zit normalmi zivot, protoze je to pro tebe moc narocne, tak to taky beru. Jsme jen lide.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    RANDOM_NIGHT: Tak to ale vubec neni. Nejeden clovek s ADHD toho mega dokazal. Google it. Mam k tomu osobne nabalenej vsemoznej shit. Nicmene nejvic mi pomaha: “kdyz to neudelam ja tak kdo?”
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    TRAFO: No, nevím… Ve chvíli, kdy ten návod vlastně je „vynakládej násobně víc energie, abys měl aspoň nějakou šanci, že zvládneš polovinu toho, co NT“, je úplně v pořádku se rozhodnout, že tak žít nechci.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    Hmm a ted je na rade otazka ci RDS triglo driv :D
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    Diagnoza podle me neni alibi. Diagnoza je navod.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    VON_GILOTINE: Nechapu co v tom mam hledat. Ale evidente jsem ti slapnul na bolistku a a dostanu jako ufo.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    VON_GILOTINE: Nevim jak jsi to myslel, ale na zaklade toho jak jsi to napsal s tim nesouhlasim.
    Vsichni lidi jsou ve svy podstate “liny mrdky”. Neurodivergenti jsou jiny v tom, ze si to neuvedomuji, takze se jim s tim neco obtizne pracuje. A ja osobne nemam v planu ze sebe delat obet, takze po sobe hodne slapu a hecuji se. Protoze si uvedomuji, ze zivot ve kterem bych honil jen dopamin by mi stacil, ale chci zit plnohodnotne.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    TRAFO: nebo naopak az medikace ti ukaze zes to zadnou mindfullness dohnat nemohl. Plati to obema smery.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Jj jak rikas. Nebo hranicni porucha. A to nechces brat prasky na jedno kdyz muzou brutalne zhorsovat nakou dimenzi neceho co mas doopravdy.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    1KA: Resil jsem neco podobneho, nebo to na me alespon tak pusobi. Doktori mi chteli dat antidepresiva, protoze duvody. Odmitl jsem je s tim, ze je nechci, ze chci medikci na adhd, abych mohl “normalne” fungovat s tim, ze kdyz budu normalne fungovat, tak nebudu mit duvody k depresim. Ale medikace jako takova nic nevyresi. Na kazdeho pusobi jinak.
    Mne medikace pomohla si uvedomit, ze zahalim, kdyz zahalim a delam veci co bych nemel delat. Na to, abych s tim neco udelal musim zapojit mindfulness a nekdy je to sakra narocny. Obcas si rikam, ze uz chapu proc tu nekdo pise, ze stratera “nemaka”. To protoze to neni takovy navykovy piko jako ritalin, ktery te tak posle, ze v paralyze nedovedes v klidu sedet. Proto se stratera predepisuje, protoze na ni nevznika zavislost a protoze je vic “citliva”. Tak jako tak strateru pri prechodu na vyssi gramaz zazivam neprijemne pocity.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    VON_GILOTINE: A nebo z toho muze byt treba i bipolar! A proto chodime za odbornikem :)
    U jednoho kamose jsem si myslel, ze je jasny adhd pripad. A po peclive sade testu voila bipolar.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Obecne vzdy se budou ptat i na ty projevy v detstvi a prvni pulce puberty. Je dobre si to umet privzpomenout. Myslim ze to hraje pomerne velkou roli zda se urci Add ci Adhd. Pocitam ze obe ma i mirne jine medikacni moznosti.
    Rovnez probrat s terapeutem, pokud je schopny, co vse v nasich vzorcich jednani a reakci jsou kompenzace add/adhd
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: dej report, jak tě na diagnostice brali, zda vážně, působili profi apod. Jestli se dělají jen testy nebo existuje i místo, kde se vyptávají na potíže a co se v tvém životě děje.

Kdysi mi v klubu medicína někdo radil lék na PMS, pak jsem to nepotřebovala. Určitě nehormonální. Lékaři to moc neřeší, nějaké PMS, pfff, vy naděláte, ale léky existují.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    OCTOPUSS: Idealne keby som ziadne lieky nebrala. Ja chodim dlhodobo na terapiu, ta mi pomaha, ale mam pocit, ze to, na com som roky makala mi teraz tie kortikoidy rozhodili.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OCTOPUSS: stratteru sezenes od lidi jako jsem ja, co jim zustala zasoba na mesic v supliku. jedno id jsem tady zachranil , ponevadz se dr. minarik z apokinare na jednu nyxacku nepekne vysral a odjel na dovolenou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam