• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    ALONSY: Jak říká. I když mně teda o hodně víc ráno pomáhá Concerta a Ritalin až odpoledne, když se začnu zasekávat.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALONSY: tak ze je rano a snidas. To je ta chvile
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Eliminuje Ritallin i tu pojebanou mozkomlhu?
    A jak poznáte, že je zrovna teď ta pravá chvíle si ho vzít?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Ja mam v aute rozbite hodiny odkedy som zabudla vypnut svetlo a vybila som si baterku na jeseň. A veselo to ignorujem :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Tak som tie hodiny zase nezvladla. Posunula som jedny - posledne analogove, ze digitalne spravim neskor, ked je to viac klikania. Teraz na tie posunute pozeram a je tam o 2 hodiny menej. Na to, ze ich mam v kupelni a cumim na ne kazdy den, mi dost dlho trvalo si to vsimnut.
    1KA
    1KA --- ---
    **mně
    1KA
    1KA --- ---
    Tak ja mam taky vejsku, navazujici kurzy, ale po kazdym obdobi pred statnicemi jsem se tak vyšťavila, ze jsem měla rok či víc depresi. To samy v práci. Už nechci být nikdy na "manazerskym" místě. Protože je to jako strčit hlavu do vosího hnízda. Mě v podstatě, když tak zpětně rekapituluji, "nepomohly ani dvě těhotenství", prozože totální vyčerpání mě úplně rozleptalo. Jenomže, když se jako já snažíš vše urvst silou a vůlí, odsere to ve finále tělo. Takže to, že jsem si pak sahala dost na život, byla zcela evidentně známka velmi špatně nastavenýho systému. No. Je to věda, ale vnímám, že raději budu šťastné nic než rozbité něco.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    VON_GILOTINE: Viz pošta, ty jsi ještě větší lowla než já :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Pokud spravne chapu co mi id Trafo napsalo do posty tak mi nabizi ze mi prijde osobne "vysvetlit" asi skrze neverbalni inzultaci, jak se mylim.

Tak kdybyste se nekdo chtel pridat, ozvete se.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Jo, občas se mi stane, že udělám kus práce tím, že skusim deset minut dělat jen tu obtížnou věc co potřebuji , a pak toho udělám mnohem víc. Je to taky nějaký šelf help tentononc, zároveň prosím tohle nema mít žádnou vypovídací hodnotu, není to ani case study. Aktuální je pro mě Bc diplomka. dost pomáhá, že při tom ignoruju co napsala většina Čechů, a pracuju jenom že zahraničnima zdrojema. Český materiály co se tykaji předsudků vůči lidem s postiženim jsou jednak trigger, jednak s zdrojuji především české zdroje, a tak oběcne jsou "celé nakrivo*.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    TRISSIE: Jinou startovací pozici? Se s tím nerodíme? Psal jsem to ze dna. Proto se cítím oprávněně. Snažil jsem se tak moc, že i ten titlu jsem dodělal.
    TRISSIE: To není hezký.
    VON_GILOTINE: Ty to máš v poště.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    VON_GILOTINE: Jj, Concerta je postupně uvolňovaný methylfenidát.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    V pohodě. Někdy to lidé lépe neumějí. Pokud někdo něco nedokáže pochopit, nemůžeš se na něj zlobit. Nebo teda asi můžeš, ale osobně v tom nevidím žádný přínos. Mně je z představy Normálního života™ jako nejvyššího cíle tak nějak smutno, zatímco respekt a ohleduplnost k druhým pro mě mají nesmírnou hodnotu, ale každý máme jiné potřeby a priority.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    SHEALA: drzim palce!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    VON_GILOTINE: to jsou skvělý zprávy :) muj organismus funguje divně. A na cokoliv co se jenom vzdáleně podobá stimulantům říká fuj už od 2002 nebo tak něco :)
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    VON_GILOTINE: iirc concerta je stimulant
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    Tak ono stačí že je tu poslední dobou živo. V ostatních klubech je vidět kde jsi, tak nás to klikne. Má aktivní fázi tak píše...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    SHEALA: straterra je na bazi te atomoxet kyseliny co funguje jinak na mozek nez aderall/ritalin apod co sou stimulanty. U concertty si nejsem ted schopen vybavit ale myslim ze jde o postuone uvolnovany stimulant.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MAR_TINA: To je karma za to, že jsem se prvních deset let na Nyxu choval jako čůrák. Jen by se teda nemusela táhnout jako sejra na špagetách.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    OCTOPUSS: taky nechapu. Umim si predstavit ze je to castecne mou aktivitou, pro vicero sfer nyxu jsem persona non grata. Ale to snad jen stara sebestredna adhd vina schopna mi vysvetlit ze mohu za uplne cokoliv mluvi ze me zvyku.
    Nicmene na pana spravce je spoleh. Je to dobry clovek
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    OCTOPUSS: se na tebe lepěj. Možná je to příznak ADHD, že přitahuješ takové typy.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    VON_GILOTINE: To je už třetí vysírač v klubu za 24h. WTF?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam