• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ALONSY: A to je teda blbý, proč to tak je? Že chtějí lidi ušetřit braní něčeho moc silného, a nebo že vědí, že s ritalinem se obchoduje?
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ALONSY: Jsem ve Švýcarsku, tady je to asi jedno. Dospělým většinou napíšou Concertu.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ELLIE: Myslím, že se tu nedávno řešilo, že nejde předepsat Ritalin, aniž bys prvně zkusila tu Strateru?
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    WOLFGAR: Ritalin mám právě vyzkoušený, i postupně uvolňující, kterej se tu prodává pod názvem Medikinet. To bere můj syn (13,5) a ten rozdíl je na něm velmi vidět. Jenže to není ideální rozdíl, protože občas si to nějak nesedne a jak dítě, tak já jsme dost frustrovaný, když začne účinek opadávat.
    ALONSY: Jo, to mi na tom taky vyhovuje, že se může vynechávat. Syn si dělá prázdninové přestávky, kdy roste a je jak nezastavitelná, veselá a absolutně důsledky nechápající motorová myš. (Ale on je i na autistickém spektru.)

    Já mám čerstvě diagnózu, tj mi to může psychiatrička konečně předepsat, a přemýšlím, jestli vyzkoušet nevyzkoušené a nebo jít najisto.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ELLIE: Stratera mi nedelala vubec nic (to je u me ale obecne problem u hodne leciv), ritalin funguje akorat kvuli tlaku mam trochu nizssi davkovani, nez by bylo idealni. Ale nemuzu si ho vynachvalit. Jeste jsem mel atomox ktery byl taky uplne bez ucinku, ale u starsich to je pry celkem bezne, nejlip funguje a mladych, ale mam kamaradku ve triceti, ktere zabral a je hrozne spokojena, je to vic lecba nez ten ritalin, ktery je jen takova momentalni zaplata. Ale me zas vyhovuje, ze ae nemusi brat pravidelne. Beru ho jen na praci a rizeni. Concerta je to same jen s dlouhodobym ucinkem a ta zas je lepsi na to pravidelne brani, ale jak nema to nakopnuti co ma ritalin tak me to treba nevyhovovalo.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY: Teď cítím i takový nadšení a zápal. Pro nic konkrétního a rozhodně ne pro tu práci co mam dělat, ale kdybych se na něco TEĎ začla soustředit, co chci aby mě (zase) bavilo, asi by to fungovalo.
    Asi s tím Ritalinem budu experimentovat víc a nejen kvůli práci, ale zkusím si vypěstovat návyk na nějakej užitečnej koníček. :D
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ELLIE: Po Stratteře mi bylo blbě. Unavená. Chvíli to bylo super a mělla jsem pocit novýho života, pak spíš ne.
    Navíc mam ten klasický adhd trait, že nejsem schopná brát prášky pravidelně, takže po výpadku vždy zase návraty a pro mozek to musel bejt solidní guláš.

    Ritalin si můžu vzít "bez závazku" když mam pocit, že mi pomůže a cítím se super nakopnutá. A dlouhodobě je mi teď líp (protože jsem zlepšila stravu a pohyb, no, nechce se mi tomu věřit, nechci aby to mělo takovej vliv, ale bohužel a nejhorší je, že u toho stejně nevydržím, že jo...).
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Máte někdo zkušenosti jak s Ritalinem, tak Straterou? Jak jste vnímali rozdíl?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    A vrátila jsem se k elektronickym cígům. Já nějakou tu závislost prostě potřebuju a tohle je asi oproti jiným ještě "půl bídy".
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Po delší době Ritalin a dobrý nakopnutí. Vzhledem k tomu, že mě dnešní nejdůležitější věc nebaví to není úplně všespásný, ale jako! Je to mnohem lepší než předtím...

    Ale když jsem ho brala pravidelně, tak vypěstování tolerance bylo teda hodně rychlý...
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Hlídat si nabité přístroje mě naučila moje stávající práce, protože nenabitá technika rovná se fakt průser. A je toho fakt hromada. Takže redukci a kabely různých druhů mám vždycky v batohu (plus kleště a gafu)) Doma a v kanclu mám nabíječky napevno na všemožných místech abych je nemusela pořád přenášet, což mi taky usnadnilo na to nezapomínat))
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Bezdratove nabijeni je super na vse na co to jde. Takze treba u pocitace mam nabijeci podlozku kde proste pokladam telefon. Na motorce mam dobijeci drzak (jsou i do auta kdyztak). Plus odolny telefon s obri baterkou. Sluchatka proste muzes mit zalozni dratove ty nabijet nepotrebujou. Elektricky cigara mam dve co stridam a to vybite hned davam nabit, mozek vi, ze jinak bude bez nikotinu tak si to hlida :D
    KIA
    KIA --- ---
    Upozornuju, ze to nemyslím špatně, ale občas mě tohle auditko dokáže hodně uklidnit. Ve smyslu, že tyhle věci nedělám sama.
    Nedokážu si vzpomenout v 90 procentech, ze mám něco nabít. Apple Watch jsem kvůli tomu přestala nosit protože byly většinu dni proste vybite.
    Recept na pomoc s tímhle nemám, na telefon zafungovala nabijecka v práci na stole, na hodinky změna na Garmin s větší vydrží. Ale upřímně, největší pomoc je pro mě manžel, který už dávno pochopil, že to nedělám naschvál a různe kontroluje, hlásí a nebo rovnou napojuje na nabijecku věci, které si to zaslouží. Dtto powerbanky. :) jsem mu za tohle fakt vděčná, jinak by se mi nikdo nedovolal:))
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MORKANT: Hlupy tel mi nepomoze, potrebujem smart, aj kvoli praci. A jak som pisala, tel jediny nie je problem, aj vdaka superrychlonabijacke. Mimochodom fakt skvela vec. Uz nikdy nechcem iny.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    SHARKIE: Já zvolil opařné řešení než tady lidi píšou, mám hloupej telefon, kterej je potřeba nabít jednou za čtrnáct dní, a dávám ho nabít když si vzpomenu :)
    Sluchátka vydržej málo, při mým použití tak 3 dny, a tam se mi občas nezadaří...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SHARKIE: Jasně, musíš najít něco, co bude fungovat právě Tobě.

    Ostatně jsou věci kterým ani já neuteču a je vysoce nepraktické je nabíjet každý den (baterie v RC, průběžně se vybíjející baterie DJI dronů které používám občasně atd...).

    Mam upomínku... Jo no, leckdy to pak propasnu a problem přesně jak popisuješ - uu, ono je to vybitý 🙁

    Ale alespoň ty zásadní věci řeším takhle.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Skusim to, ale mavam s tymi pravidelnymi vecami problem. Ale bude to chciet 2 dni, nie vsetko vydrzi tyzden.

    Uvidi sa. Kazdopadne dik, tohle by to mohlo aspon dost problemov obmedzit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: co si dát jeden den v týdnu kontrola a nabíjení? Stejný den, stejný čas.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LAUNCHER: No a nie je problem nabijat to furt, aj ked to netreba? Navyse tych veci mam nejak moc, nic ine by som asi nerobila.

    Ale asi by som mohla aspon raz tyzdenne skontrolovat vsetky tie dlhsie drziace veci.

    Naucila som sa vedome zamykat dvere od bytu, nech sa nemusim vracat ich kontrolovat, tak toto by snad mohlo ist tiez.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    FRAKIRA: Tak aj keby som sa preniesla cez to, ze mi jabko domov nesmie, tak to stejne vyriesi len tie hodinky a nic ine.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam