• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ZVIRATKO: Thomayerku i UVN jsem zkoušel pokaždé (minimálně jednou měsíčně), Thomayerka nikdy nic a UVN občas něco, ale vždycky silnější než co beru já.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ZVIRATKO: U nás je dokonce centrální registr lidí, kteří berou tyhle léky (ritalin, concertu), jsou na to speciální recepty - kopie jde do kantonálního registru. Jsem zírala. A lékárna ofc odteď bude vědět, že to má mít. Už takhle objednávají antidepresiva, vždycky jsou hned. (To asi není jen kvůli mně, předpokládám 😅)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    AXTHEB:
    ELLIE: jsou dva problemy
    1) ze ma vypadky
    2) lekarny maji kvotu na to, kolik objednavek mohou mit otevrenych

jestli muzu radit, tak poprosit magistru v lekarne, at necha Concertu "objednanou" (u nich ve fronte) a ve vetsine pripadu za par dni prijde

nebo jde jit do vetsi nemocnice (Thomayerka, UVN), tam meli vzdycky vsechno...
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    AXTHEB: Mně ji teďka objednali, tvářili se, že je. Ale nejsem v ČR.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ELLIE: No já Concertu 18mg v lékárně nepotkal od února, nebo tak něco.
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    ELLIE: Ano, je to mozne, mne obcas sere, jak ten lekar jaksi ti nevysvetli motivace svoje, jednak se bud si mysli, ze ti to dojde, a nebo ze to neni nutne vubec resit, a nebo ze s jeho/jeji pozice nema duvod se nejak obhajovat.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    PAN_UZIVATEL: když se to jmenuje ritalin, tak je to zřejmě prostě ritalin. To je jak kopnout do sebe espresso. Doktorka mi předevčírem ale říkala, že Concerta mívá výpadky v produkci, tak možná to ten tvůj doktor chtěl udělat jednoduchý...
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    ELLIE: Ta ucinna latka je jina u Strattery, jako regulerni AD se to netvari, ale to je na neurochemika
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    ELLIE: Diky za radu. Baleni se jmenuje Ritalin. Pak kouknu, co to presne je. Zkusim resit s psychiatriem ty jemnejsi verze, to mne sere, ze jsem s nim opakovane resil, jak jsem na leky citlivy
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ECLECTICA: Moje psychiatrička mi btw říkala, že strattera je jen antidepresivum 🤔
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    PAN_UZIVATEL: Čistý ritalin? Ten má hrozně rychlý nástup a špatný dojezd. I můj pubertální syn bere ten s postupným uvolňováním, aby mu to vydržel celou školu. A Concerta nabíhá ještě jemněji.
    Já mám z dřívějška zkušenost, že ritalin někdy zabere skvěle a někdy zabere přesně tak, jak říkáš.
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    ECLECTICA: Ano, vliv na erekci, takze to neslo... I kdyz mi prislo, ze lehce neco dela, ale nevim... zkousel jsem ji 2x v ramci 2 let... pokazde side effect v sexualni oblasti... akorat jsem nikdy nemel super obobi zivotni, ze bych mel dusevni klid a mohl jit fakt nejak ocenit...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    PAN_UZIVATEL: to napětí zpočátku může být. A někomu opravdu nesedne vůbec. Stratteru jsi zkoušel?

OCTOPUSS: já jsem po ritalinu schopná usnout :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    PAN_UZIVATEL: Asi je to individuální. Se mnou Ritalin nedělá nic, ale jako že NIC. Asi by mě nepřekvapilo, kdyby na někoho jinýho měl naopak jen negativní efekt.
    PAN_UZIVATEL
    PAN_UZIVATEL --- ---
    Ahoj, zkousim prvne Ritalin a tedy nevim, nemam dojem, ze by nejak pomahal, mozna si pripadam dokonce vice neklidny a v tenzi a vsiml jsem si, ze druhy den jsem naprosto vyrizeny. Vcera jsem jej mel behem hrani na klavir a mobil, z ktereho ctu noty se mi rozpijel, resp. se jakoby protahaval, pred ocima, coz neni dobry side effect. Nejaka zkusenost?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Další OT budu mazat.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Já se k tomu radši dál nebudu vyjadřovat, narozdíl od Iom_nukso, která je zjevně zahořklá, že se s někým musela rozejít, protože dotyčná osoba šla do tranzice, jsem v posledních letech trans lidí poznal docela dost, a nic z toho co tu vyplkala o procesu tranzice není pravda ani v nejmenším.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Tenhle OT už běžel dost dlouho. Je to zajímavé, ale patří to jinam. Howgh
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    IOM_NUKSO: Chápu, že osobní zkušenost může být intenzivní. Zároveň je nebezpečný ji zobecňovat, protože přesně tím pak vznikají mýty.
    A tím končím OT, případně ať je správce smaže. Díky.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SUURJA: muj exmanzel je trans zena
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam