• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    COCOBRYCE: Zrovna to čtu a je to super.
    Jinak já jsem měla štěstí, že jsem kvůli jiným věcem oslovila psychoterapeutku, ke který jsem chodila a když jsem se jí zeptala, jak se ADHD stanovuje u dospělých, velmi bystře zareagovala, dala mi nějaký samohodnotící test a druhé sezení mi neprofesionálně přiznala, že to má diagnostikované taky, takže i tom věděla hodně. KdZ jsem byla u psychiatra, ten byl fakt nastavený jen na to, aby mi napsal nějakou léčbu a to nechci. Mně vlastně baví si s tím hrát a zkoumat se.
    Teď jsem natrefila na nového psychiatra, co si tu otevřel praxi, tak jsem se k němu objednala a směřuju to na to, jestli by mi byl schopen vystavit žádanku na neurologii, aby mi udělali aspoň EEG a případně jestli by bylo možné ,,předepsat" psychoterapie v rámci léčby.

Jinak s tím úklidem: nejhůř to nese moje máma. Měla vždycky tendence u mě něco uklízet. Často si neodpustila poznámku, že jsem bordelář.
    Vždycky jsem razila heslo: Clean house is a sign of wasted life.
    KULHY
    KULHY --- ---
    COCOBRYCE: Odborníci tomu myslím vytýkají nevědecký/populární přístup, ale mně osobně to přijde skvělý. Bylo to jako číst si knihu o sobě. Dost jsem se nasmál a zažíval momenty smíření.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    Roztěkaná mysl - Původ a léčení poruch pozornosti, Gabor Maté - literatura v češtině, tohle jsem od něj nečetl, ale autora vřele doporučuju
    Roztěkaná mysl - Původ a léčení poruch pozornosti - Gabor Maté | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/knihy/roztekana-mysl-puvod-a-leceni-poruch-pozornosti-471212
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    UNREALONE: Jojo, tiež som si už vypočula vtipný názor za samodiagnózu, ale je mi to jedno. Pre mňa je dôležitejšie, že to pomohlo mne s tým lepšie pracovať a posunúť sa niekam ďalej, keď už viem, kde je "problém". Čo si o tom myslí okolie, mi je ukradnuté.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    AMSTERDAM: popovídat si můžeš třeba i tady :⁠-⁠) ale třeba někdo něco ještě doporučí
    Jinak mě hodně pomohlo když jsem si přečetl knížku Driven to Distraction. Snažím se nevyčítat si, že jsem blbej, pomalej nebo tak. Dost se mi ulevilo jen tím jak jsem si přečetl, že existují lidi se stejnými problémy.
    O návštěvě nějakého odborníka jsem taky uvažoval a nakonec nikam zatím nešel. Někdo občas hejtuje lidi za "samodiagnózu", ale tím se nějak nenechám otrávit. Vlastně mi nezáleží až tolik na tom kterou diagnózu/nálepku bych oficiálně dostal a jakž takž se mi daří existovat a snažit se minimalizovat dopady svoji divnosti.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    Za kym byste mne poslali?
    Je mi 39, zjistil sem ze dost splnuju kriteria, chtel bych si o tom s nekym promluvit. Na medikaci to neni, ani bych o ni nestal.
    Chci si o tom hlavne s nekym popividat, abych vic porozumnel sam sobe.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    ELLIE: díky díky!:)
    tak daleko ještě nejsem, medikace se teprve bude určovat, teda pokud budu chtít, říká vám něco psychoterapie Vacek - Praha, Opletalova, nemáte pls nějaké reference, případně doporučit nějakého psychiatra na dovyšetření a atd.? dnes to bylo pouze psychologické vyšetření, ale i tak, ta úleva!!!!!! nevím, kdy jsem brečel štěstím jako dneska :D
    ALESH
    ALESH --- ---
    ELLIE: nejaka mi zbyla pripadne
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    AXTHEB: Nejsem v Čechách. Na podzim mi je dali hned, před týdnem mě poslali z mojí lékárny na pobočku do jinýho města. 36 mg ale je. :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ELLIE: Počkej, on už je to zase problém? Minule to bylo tak krásné, přišel jsem do první lékárny, objednal, druhý den vyzvedl...
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    COCOBRYCE: Vítej v klubu lidí, kteří nemůžou sehnat Concertu 18mg. *high five* 😅
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    když ti konečně po čtyřicítce začne život dávat větší smysl, vítej ADHD, prej tě mám oslavit!:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: co já vím, já to nepsala :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: mě teda trigeruje už ten nadpis a nabízí se rychlá odpověď: "A proč by měla?"
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    TRISSIE: To jsem celá já!!!!
    Škoda, že ta paní není nějaká renomovaná psycholožka... To by pak mělo váhu, kdybych to poslala chlapovi...

Třeba by pak víc pochopil...

Ano udržet 3 + kk v provozuschopném stavu ještě šlo... ale teď mám na starosti celý barák...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Do mne reje, že uklizená domácnost je moje vizitka.... a tak je u nás doma holt Itálie, protože já mu tvrdím, že byť pracuji doma, tak taky pracuji a o domácnost se máme starat všichni...
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Od nás žen se nějak obecněji předpokládá, že se umíme o domácnost starat jakoby samy od sebe. Ahahaha. Muž do mě taky rád reje, že "ženy přece rády nakupují!". Tak určitě, ráda chodím do vjemy a lidmi přecpaného bludiště, kde jede nonstop rádio a každá chodbička má jinou teplotu. :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Co mám říkat já jako muž/hospodyňka s ADHD? :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MARKYSHA: Takych nas tu bude viac 😃
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TRISSIE: to je jak u mě doma, uklízení vygeneruje ještě větší bordel a spousta plánů a kde nic tu nic🤣
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam