• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    TRAFO: Tak to ti závidím, já bych po takový otázce tak maximálně strčil hlavu pod polštář a plakal.
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    Me ted funguje rano vstat a polozit si otazku: “Co se mi ted fakt nejvic nechce delat?”. A jdu to udelat. Je to dobry a hrozny zaroven :D Jsem zvedavej jak dlouho mi to vydrzi.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Haha, kez by to na me fungovalo. Bohuzel
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    UNREALONE: No, mna zenie dopredu uzkost z toho, co sa stane, ked to neurobim a vacsinou nejaky strach z financnymch strat vacsich nez jednotky tisic.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    MART1NKA: "nemá smysl se bičovat" jj to si říkám furt, ale stejně je tam ještě hlásek který říká "a možná trochu má"...snažím se ho neposlouchat
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ale mne teda vacsinou staci to nechat trochu vyhnit a dostane sa to na pomyselnu prvu priecku v poradi na zozname “shit co nezvladam riesit”.
    Ako jasne, radsej by som to vedela riesit hned… ale tiez by som chcela dalsie veci ktore nejdu a nepojdu. Nema zmysel sa za to bicovat.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    COCOBRYCE: “Tiez som to tak mal, ale potom som sa rozhodol tieto veci riesit hned.”

Well, good for you. Ludia proste nechapu, ze ja to priste nezvladam ziadnou pakou ktoru na seba mam.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ani nevíte,jakou mi číst vaše příspěvky přinášejí úlevu.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Já jsem tomuhle říkával "musím se hrozně snažit abych se mohl snažit (něco dělat)". Je to příšerně vysilující a demotivující že člověk ztratí tolik času.

Řekl bych že je to poslední dobou lepší. I když teda zrovna mám teď pocit, že potřebuju jen existovat a zrovna mám krizi, ale to bude zas dobrý. Docela jsem se naučil být sám sobě tím kdo říká "uklidni se, žádnou paniku, zas to bude dobrý". Ono to sice úplně nefunguje, že bych byl skutečně fyzicky víc v pohodě, ale ze zkušenosti vím, že to opravdu zas lepší bude, takže to tu paniku trochu zmírní.
    CNV
    CNV --- ---
    COCOBRYCE: Tyhle záseky NE-SNÁ-ŠÍM. A nedá se s tím bojovat.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    „Proč to prostě neuděláš?“

- "Lidé bez ADHD, kteří nechápou, že doslova nic nechci víc než udělat tu věc, zoufale toužím udělat tu věc, ale můj mozek prostě nechce spustit neurony potřebné k tomu, aby mě pohnul k akci."
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    FRAKIRA: Konicky mam ve sklepe, kde su krabice plne outdooroveho vybavenia. A mam vela kytek, ale tie beriem ako designovy doplnok.
    Jasne, ked si niekto maluje figurky, tak s tym je kopa bordelu co neschovas.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Doprdele, to má bejt dyslexie! Shit :D
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    LAUNCHER: beru to jako výzvu, mám novej koníček to ADHD:D je v tom aspoň pro mě určitý rošťáctví, nese to výzvy i možnosti, hlavně když už tokonečně vim, respektive jsem si to přiznal a nechal potvrdit, začínám poznávat co a jak můžu ovlivňovat a řešit, wouw!!! navíc žít se s tím dá, do teď to šlo, tak nějak...
    a jasný, srovnávat to nejde, každý jsme vyjímečný/á* jedinečnný/á* individum, k tomu nás všechny ovlivnilo něco jinýho, no a k tomu to spektrum ADHD je taky široký:DDD
    ale má to i svý výhody:
    1) ze všeho se vykecáme
    2)dokážeme motivovat / manipulovat lidma
    3) jsme ohromně kreativní
    4) a hlavně dokážeme téměř cokoliv, teda pokud nás to dost zaujme
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    COCOBRYCE: #2-5 mi prijdou jako prusvih, ne jako #1. Ale ztoho textu nad nim ono to nebude porovnatelny s tim jak jiny zivoty zijem. Kazdopadne preji hodne stesti at se dari. Je to boj no ale imho to stoji za to.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    WRNQ: se na tu medikaci začínám relativně těšit, byť mám vůči psychofarmakám předsudky ( haha, to jsem dost zkušený psychonaut:) ), miloval jsem pervitin, jak mě dokázal zklidnit, zbavit roztěkanosti, ale hlavně ta možnost toho absolutního soustředění a zájmu o danou věc / projekt, člověk k něčemu zasednul a ráno to bylo hotový / opravený / napsaný....to bychg chtěl zase zažívat, ale bez rizika, který sebou drogy krapet nesou:) nebo vyvolat motivaci, věci, o kterých vím, že mě baví, že mi je po nich dobře, např vyjížďka na kole, ale dokopat se k tomu, je většinou naprosto nemožný
    co se hyperaktivity týče, tak tu a nejen tu, už přes 20let úspěšně blokuju dostatečnou dávkou marihuany, ale to zase bohužel vede k větší prokrastinaci, ale ta je lepší,páč v ní bývám klidnější takovej začarovanej kruh

LAUNCHER:
    1) přínáší to klid a pohodu
    2) měl jsem ženu, která nemphla opustit byt, aniž by předtím nevytřela, nevyluxovala, neměla pak klid a nebyla spokojená, fyzické únavě se dá lépe bránit než psychické
    3) na to né třeba všichni máme nebo chceme pustit někoho cizýho ke svým věcem
    4)to se dnadno řekne, když není motivace
    5) každý se této chyby dopuštíme, že dle sebe soudíme tebe :)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    "jedna z nejlepších věcí na ADHD je, že dokážu téměř cokoliv, pokud mne to dostatečně zaujme":DDD
    @adhdjesse.com on Bluesky
    https://bsky.app/profile/adhdjesse.com/post/3lhicipaqcw2k
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Myslím program na myčce, co jen opláchne vodou. Není ale dohromady s hlavními programy, takže bych musela myslet na to, že až dojede jeden program, musím zapnout jinej.
    Některý věci nám prostě nikdy nepůjdou a místo prskání by se naši partneři mohli zaměřovat na důležitější věci v životě. A že jich je.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MAR_TINA: Myčka má dost soli. Když na talíři něco zůstane, tak to tam fakt zůstane, myčka je nová a stejně to nezvládne. Naše voda by se dala brousit, vážně. Krom toho mi je špatně z vyměňování filtru, nechci, aby na tom nádobí bylo COKOLI přilepený, co se nerozpustí. A jsou to takový detaily, přesně, který mi řekne i ten manžel, jako bych byla blbá, ale přitom to sám neudělá, a když to udělá po svým, můžu to mejt znova. Co by skutečně šlo je předoplach, ale to bych si to musela pamatovat a zas by to skončilo v tom filtru. Ble. 🤣 Jelikož jsme v klubu o ADHD, tak bych spíš argumentovala, že to tam stejně nedám hned, protože jsem tím vařením tak přehlcená, že potřebuju mentální pauzu a ne se hned zase stavět k nějaký pro mě vyčerpávající repetitivní činnosti, jako je skládat nádobí do myčky, obzvlášť ve stresu (někam se musí odejít).
    Je na to jediný recept, a ti je "sestimsmiř"...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELLIE: ne, nemusíš to oplachovat. Jen se do myčky dává víc soli. Tuhle práci si můžeš ušetřit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam