• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    TILIO
    TILIO --- ---
    Stava se vam, ze ctete vetu a ona se vam vubec nesklada v hlave ve smysluplnej celek? (A to aniz byste se pristihli, ze ctete ba autopilota a myslite na neco jinyho) Nebo ze slysite lidi mluvit a jejich promluva bypassne kognitivni zpracovani a kratkodobou pamet a u kazdyho dalsiho slova uz nevite to predchozi, natoz abyste si pamatovali o co se jedna? (Opet, aniz byste u toho mysleli na kraviny)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    a cos prosim te brala a proc si prestala?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Ale šílená tepovka je.. šílená.
    To může být i tím, jak jsem ho dýl neměla..
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Dlouho jsem nebrala prášky.
    Protože jsem přišla o tu doktorku, tak jsem nechtěla plýtvat a bylo mi dobře, občas fungovaly divně (jako zfetovaná) a vůbec.
    Každopádně posledních 14 dní je to katastrofa. Mam nápady, potřebuju vydělat na účty, ale prostě to nešlo. Absolutní lenost. Ani ty věci, co mě normálně baví (sociální sítě, což už je co říct) jsem nebyla schopná držet při životě.

Dneska už to nešlo a hlavně není nic, čím bych to mohla zhoršit, tak jsem si ten Ritallin zkusila vzít.

To je jako by mi někdo sundal klapky z mozku.. ještě to asi není 100%, ale cítím se naprosto... líp. Mlha skoro pryč a... začínám fungovat...

Musím si najít jinýho doktora. A modlit se, aby byl dobrej...
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Dnes som zvladla doma nezabudnut ani obed, ani svacinu a dokonca som si spomenula po par tyzdnoch vziat aj veci na ryzove/ovesne kase do prace. Mam z toho radost, ako keby som zlozila statnice. :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Taky jsem v lednu měl týden zcela bez kofeinu a od té doby si dávám první kafe v kanceláři.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ELLIE: To rozhodně hrozně moc pomohlo, ale nevysvětluje to ten zlom na konci ledna. Jakožto agilní programátor mám čísla, podle kterých se dá zpětně hodnotit jak mi šla práce. V lednu mám kolem 5 bodů za týden, v únoru mám přes dva body denně, aniž bych nějak optimalizoval. Zbytek týmu zůstává na svých číslech. Dneska jsem bez bolestivých pocitů udělal práci, kterou bych normálně dělal třeba týden, a to jsem šel spát po druhé a stával v sedm.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    Jsem si vybudovala takovy OCD stavy a treba emaily resila fakt hned. Vzdycky. Jenze pak jsem se vratila po letech do skolstvi. A tam se to fakt stíhat nedá, obzvlášť, když člověk upřednostní svoje tělesný potřeby před dotahováním restů. A predtim jsem prosla korporatem. A jsem imunni na veskery ASAP a "vcera bylo pozde" a mam tak trochu v pazi. Vcera jsem zjistila, ze mam od rijna rest. NIKDO po mne nic nechtel. Jen jsem to odmavla.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    AXTHEB: Tohle. AXTHEB:
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    AXTHEB: Až na to prídeš, tak sa podel. :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Nevíte co jsem začal dělat jinak, že už asi třetí týden nemám problém pracovat celou pracovní dobu? Jako je to super, ale ta panika, že to může každou chvíli zmizet, mě docela ničí.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ja dnes skusam nezacinat ziadne sidequesty. Jako par krat sa mi ich podarilo hned stopnut, ale chce to strasne moc sustredenia, aby som si ten zaciatok uvedomila.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MAJKA: Děti se učí kontrolovat a připomínat?? Ony to nezdědily? ... šťastná to žena. 😅
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Mne celkom funguje lithium orotate na symptomy. Mam po tom akoby jasnejsiu mysel, neni tak zajebana tym fluffom co sa mi tam generuje.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Z_RYBY_KOST: já jsem schopnej být v posteli do 12ti klidně :⁠-⁠D standardně když si večer řeknu že ráno vstanu trochu dřív abych něco dělal nebo šel pracovat, tak v zápětí usoudím, že ta teplá měkká postel je mnohem lepší varianta, ale občas mě posedne nadšení pro něco nebo všechno a pak to jde
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Ale tak dementi po ránu jsou i normíci, ne? Tak nějak jsem to vždy přičítala spíš tomu, jestli je člověk ranní ptáče, nebo noční můra. Já jsem jasná noční můra. Každopádně jsem ráno naprosto debilní, takže se snažím večer před dělat prostě VŠECHNO. Úplně boží bylo i mít málo oblečení (po stěhování jsem měla vybaleno asi půl roku jen 2 kalhoty, 3 halenky a 1 šaty a sako. Takže odpadlo ranní oblékací martyrium, to bylo super). Ale celkem někdy fungovalo si připravit na ráno i oblečení, ať můžu bejt první hodinu ráno naprostá autopilot-zombie.

Bohužel s dětma se tohle dost zkomplikuje. Ale tak ve školkách už se smiřujou s tím, že vždycky prostě něco zapomenu. A děti už se pomalu učej mě kontrolovat a připomínat, takže snad se to nějak vyvrbí :)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    UNREALONE: vstát o hodinu dřív?! Bože, nesnáším rána a vstávání (bez ohledu na čas), a za celý život jsem neobjevila jedinou motivaci, proč vylézt z postele byť i jen o minutu dřív než je nezbytně nutné...
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    Pro doplneni v ramci adhd overexplainigu: Mel jsem break down, zkousel ruznou medikaci, vsechno napicu, tak jedu bez. Prestal jsem maskovat. Bed rot. Pak jsem po sobe zase musel slapat proto ta posledni metoda. Konec hlaseni.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    No ne,pac tyhle veci fungujou jen na normies
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam