• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUNA: kvásek není pes, aby byl v binárním stavu živý-mrtvý - dokud není plesnivý, většinou jde ještě oživit! :-)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    BRUNA: Hm, kvasek som este nezabila! :D

(Esteze teraz na nic nove nemam cas :))
    BRUNA
    BRUNA --- ---
    SHARKIE: ja adhs (asi) nemam, ale ty hyperfokusy ano - mam sici stroj s latkami, vysivani, hromadu prizi a vln na pleteni, hudebni nastroje 4, 3d tiskarnu, chciply kvasek v lednicce, nadoby na kvaseni, ruzne cvicebni pomucky a 2 teraria na kreciky (bez kreciku), ted se chystam na vyvyseny zahonek a akvarium 😁
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ja mam hodne hodne presprilis itemu a veci..ktere cekaji az mi bude konecne lip, ze. jako vetsina veci v mem zivote
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    Jak vás tak čtu, tak mám ještě štěstí. Jako taky mám tunu nedodělanejch projektů a nápadů (třeba vyrobit pec na slévání hliníku nebo dojet bez peněz do Říma a zpět), ale naprostá většina je stabilně ukotvena v zájmech, které jsem měl vždycky. Hudba, cestování, počítače...
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MAJKA: Beru zásoby na origami, mýdla a koktejly. :D
    Mám SPOUSTU vlny na plstění a solidní zásoby na macramé. :))

(Ale to ještě zkusím, fakt :D)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ZLOKOCKA: "se to zvrtlo" :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ELLIE: U mna bohuzial v tomto vyhrava ta adhd stranka. Ale uz sa ju snazim kontrolovat, odkedy o nej viem. :)
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    ECLECTICA: Kdybysis potrebovala udelat misto, tak hackovani je moje nejnovejsi hobby :))). Puvodne jsem se to ucila jen proto, abych to pak mohla ucit dceru, a nejak se to zvrtlo… Jako obvykle.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Jaj, tak to je výhoda, že mám výčitky z každého nákupu - mám všeho tak akorát, spíš méně. A PAS mi nedovoluje mít jiné koníčky, než které mám od dětství 🤣 Mám jednu krabici galanterie a jednu truhlu látek. Stroje mám tři, ale dva byly dárky a jeden dědictví.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Toho som sa uz zbavila. Ale niekde by som mala mat take to gulate. Mala v nom vzniknut mini "zahradka". Nastastie k tomu nikdy nedoslo. Vsetko zelene mi chcipne, lebo to zabudnem polievat. Teda vsetko nie, jedna kytka tu zahadne zije aj bez vody. :D
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MART1NKA: ne, ale mám tu háčkovací přízi nakoupenou cca za tři tisíce :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Nemate niekto akvarium co nechcete?
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAJKA: Mam doma fakt velke stado obalov z kraviciek a milion planov, co z nich. Len zatial nebol bud cas, energia, alebo miesto. Ale raz to vyjde. :)

Taky metre latok, uz spominane sicie stroje, vratane slusnej zbierky gombikov, roznych nitov a inej galanterky, nemale mnozstvo klbiek vlny, kolovratok, nejake stavky, karetky, veci na sviecky, kopu roznych hudobnych nastrojov, kvanta vytvarnych potrieb a blbiniek, 3d tiskarnu a hodne kil filamentu.. dalej radsej nechcem rozmyslat, co este. Ale dost veci som uspesne zastavila skor, ako som k nim zohnala prvu vec. To vzdy beriem ako velky uspech. V byte, ktory je viacmenej velka knihovna, sa toho nastastie zmesti len obmedzene. :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KROPUCHA: Joo! Jen musím vymyslet jestli to mám kam dát ;(

Já mám zas solidní pletací zásobuvcetne přízí , háčkování, asi i dělání mýdel, sadu na molekulární koktejly, origami, lowpoly papírové sochy (tam je spíš zajímavější to know how) a prostě pohřebiště zájmů. Úplně se bojim mít další koníček , ale ten šicí stroj mě láká už dýl ;)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ELLIE: Detail :D
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    SHARKIE: Ale to by vyžadovalo jednání s lidma 😳 A sahali by mi na moje věci! Asi nejsem vhodný kandidát 😆
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KROPUCHA: Mam doma 4 😂
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    SHARKIE: ježiš to je dobrej nápad! Nepotřebuje někdo například šicí stroj? :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KULHY: tak ono by uz len pomohlo poslat dalej celu svoju zbierku k tej jednej danej veci :D alebo ju len prenajmut, na rok-dva, kym si na to zase spomenies :D
    KULHY
    KULHY --- ---
    Nemluvě o času vypáleným na výběru optimálního výrobku.
    KULHY
    KULHY --- ---
    SHARKIE: Jako ty impulzivní nákupy jsou peklo obecně. Ale obávám se, že by na mě zadnej půjčovací systém nefungoval.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam