• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    KROPUCHA: Joo! Jen musím vymyslet jestli to mám kam dát ;(

Já mám zas solidní pletací zásobuvcetne přízí , háčkování, asi i dělání mýdel, sadu na molekulární koktejly, origami, lowpoly papírové sochy (tam je spíš zajímavější to know how) a prostě pohřebiště zájmů. Úplně se bojim mít další koníček , ale ten šicí stroj mě láká už dýl ;)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KROPUCHA: Mam doma 4 😂
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    SHARKIE: ježiš to je dobrej nápad! Nepotřebuje někdo například šicí stroj? :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KULHY: tak ono by uz len pomohlo poslat dalej celu svoju zbierku k tej jednej danej veci :D alebo ju len prenajmut, na rok-dva, kym si na to zase spomenies :D
    KULHY
    KULHY --- ---
    Nemluvě o času vypáleným na výběru optimálního výrobku.
    KULHY
    KULHY --- ---
    SHARKIE: Jako ty impulzivní nákupy jsou peklo obecně. Ale obávám se, že by na mě zadnej půjčovací systém nefungoval.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Nedavno v nejakej zahranicnej ADHD skupine zas navrhovali robit vymenu craft supplies, aby si kazdy nekupoval svoju vlastnu sadu pre kazdy novy hyperfocus, ale tocili sa nejake erarne po tyzdnoch. :D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    MART1NKA: ja uz pres rok propaguju at nekdo udela spektralni seznamku kde bys zaskrtal co mas a s cim si myslis ze ses kompatibilni, strasne lidem by to usetrilo mrzeni.
    nakou jsem jakoby zahlid ale ta je klasicky megavic zamerena na queer sex identities a cistej autismus
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    481466010-632158006115016-4705781052063327777-n
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Som vliezla do gooutu s tym, ze som chcela vediet, kam to mam dnes ist na koncert. No a zistila som, ze som ten listok kupila dvakrat a netusim jak sa to stalo.
    Vlezem na FB, hladam ako ho predat a tam najdem kamosa s ADHD, ktory si ho zas zabudol kupit.
    Mali by sme mat nejaku appku na toto.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    hezke korporatni ideje
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Když už je řeč o silných a slabých stránkách při práci, znáte Belbinovu typologii pracovních rolí?

Belbin Team Roles | Belbin
    https://www.belbin.com/about/belbin-team-roles
    JOPS
    JOPS --- ---
    MART1NKA:
    KULHY:

tohle mam taky, pro neco se nadchnu, naposled to bylo, ze si z horniho patra udelam chytrou domacnost... Zprovoznil jsem si vsechno (zarovky, server, cidla, vypinace, vyzkousel automatizace), ale pak se na to uplne vykaslal, protoze uz to byla takova rutina, ktera uz me strasne nebavi.

Mam rad ten prvni challenge, stourat se v tom, zkusit to nastavit, ale jak se to naucim, tak od toho davam ruce pryc a hledam si jinou zabavu a strasne me to sere. A kdyz Vas tu tak ctu, tak si pripadam, ze nejakou lehci formu ADHD asi taky mam :D
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    No já se bavím se doma se zvířaty, s kočkama probereme kdeco:-) Sranda je, že mi i odpovídají, po svém samozřejmě:-)
    Co se týče práce,tak má vytvářet protokoly jednání, u kterých jsem, mě baví. Plno lidských příběhů, témat,o kterých jsem nic nevěděla, proces dokazování a boj advokátů. Pohybuju se mezi inteligentními lidmi s krásnou češtinou. Akorát jsem jedna z mála, co vytváří protokoly tak jak se má,tedy vše podstatné, ne doslova. Umřela bych, kdybych to měla dělat jako ty nové, doslova přepisovat úplně všechno, pomalu včetně různých ehm, takhle, vlastně apod. A lituji soudce,co ty stostránkový elaboráty musí číst.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Jsem total samomluv. Doma si z toho děláme srandu. Zajímavý je, že když jsem ještě dřív pracoval v kanclu, tak jsem to nějak zvládal vypínat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: při složitějším textu si říkám nahlas, co píšu.
    No a při práci docela melu běžně.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ACKO: Hele asi ma to od cudzieho cloveka na nyxe vobec nezaujima, ale diky za feedback.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MART1NKA: nicméně je dobrý vědět, že tohle může být dost velký problém a to, že ti to ještě nikdo neřekl fakt neznamená, že by to nevadilo, já bych ti to taky neřekla při osobním setktání, protože vím, že to těžko můžeš ovlivnit, má to stejnou relevanci jak bych někomu vyčítala, že má nepříjemný hlas
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ACKO: Ja som introvert tiez :D zijem sama a som na home office a nikto mi doteraz nepovedal, ze by to bolo nejake blbe. Ja to nehovorim uplne nahlas a robim to pri cinnostiach, ktore vyzaduju nejaky sled cinnosti, napriklad balenie a odchod na turu.

Uprimne, ono z nas NT musia liezt po zdi skor z inych veci, nez z tohoto :D
    ACKO
    ACKO --- ---
    MART1NKA: bez urážky, při takovém mindsetu z tebe introverti musí lézt po zdi
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AXTHEB: Jj bola som teraz v dodavke s kamoskou 3 tyzdne a ona mi povedala, ze sa nezvyklo vela bavim sama so sebou (a sere ju to). Ja ked nieco robim, tak si totizto nahlas vyslovim co idem robit. Pomaha mi to nezabudnut, co som chcela urobit.
    Napriklad pri baleni si hovorim nahlas, po ktoru vec idem. Robim to od detstva.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    AXTHEB: Jo, ja si hovorim zastav sa na chvilu, ked sa uz moc tocim dokolecka. Obzvlast rano, jak byvam mimo, kym sa poriadne preberiem, dokazem fakt chaosit, ale ten povel pomaha. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam