• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SPIKE411: Ja pravdepodobne vdaka tomuto odkladaniu nebudem mat vysledky vsetkych testov na kontrole o necele 2 tyzdne. Jedine, ze by ich lekar pripravil este dnes a ja stihla odbery zajtra, alebo prinajhorsom vo stvrtok rano pred vlakom. Co bude super s batozinou cez cele mesto.

No nic. Keby to aspon pomohlo do buducna..
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Já se dneska zvládnul objednat na pravidelnou prohlídku k zubařce! Taky jsem to měl udělat už někdy v lednu/únoru, zabralo to přesně dvě minuty.
    (A protože jsem to tak odkládal, tak termín měla až uprostřed a nebo po případné dovolené, což mě netěší.)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Presne. Najhorsie je, ze s tym bojujem pravidelne. A keby to teraz uz nehorelo kvoli dalsim veciam, tak to budem odkladat kludne dalsich par mesiacov. Chjo, ja to ADHD mam inac vlastne celkom rada, ale tato cast je fakt za trest.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: je to desne... neznasam to. a tolko stresu okolo hovna, co clovek urobi za par minut.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SHARKIE: Dokazem, nie dochadzem. Ma to nejak vykolajilo, ze uz to mam z krku. :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Asi ma neprestane fascinovat, jak dochadzem 2 mesiace chodit okolo jednej veci a nakoniec ju sfuknut za 5 min, ked uz to fakt hori. Fakt neviem, jak moze byt taky problem sa do niecoho dokopat.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    MARKYSHA: asi bude potřeba další seriál :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DRABICZ: je smutný, že se v přístupu k ADHD vlastně nic nezměnilo:-(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MART1NKA: je to těžký s tou společností, jak se něčemu vymykáš, hned každý, kdo má díru do prdele, na tebe má názor. Ale jak říkáš, našla sis svou cestu, která tě dělá šťastnou a tý se drž. Kašli na ně. Spousta z nich je třeba v té své "normálnosti" nešťastná a plivou na ty, kteří to dokázali žít po svém.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DRABICZ: soucítim, lepší jim nic takového nevysvětlovat, stejně to nepochopí. V tomhle ať byla máma jakákoli, tak ADD si načetla a byla to ona, kdo mě v dospělosti vzal za flígr a odtáh k psychiatrovi.
    VITEX
    VITEX --- ---
    MART1NKA: Esli ti něco funguje tak to máš fayn. Pro mě je nejlepší způsob jak se dostat do hyperfokusu, když mi někdo sedí za prdelí, sleduje a čeká až dodám výsledky ... Tento pracovní režim se však těžko prodává, ježto se nevejde do škatulky "samostatnost" ...

Mindráky si ale léčím tak, že chodím ke kámošovi, co je ještě větší případ než já, stojím mu za prdelí, říkám mu co má dělat a říkám mu co nemá (balit jedno za druhym) no a on je za to moc rád, protože teprve potom se mu záměr a smeřování potkají a práce někam spěje ...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VITEX: No hlavne ked ti niektore latky stopnu tych milion hlasov v hlave :D
    VITEX
    VITEX --- ---
    MART1NKA: No co si budeme, i kdybych se nehodil do lajny, tak vyndat se i krapet, je taky fayn ...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VITEX: Efekty microdosingu nemaju v poslednej dobe zas taky ohlas v podcastoch co pocuvam ale vyzera ze sa priklanaju skor k jednorazovemu velkemu zazitku.
    Idem v piatok na kat, tak mozem poreferovat.
    VITEX
    VITEX --- ---
    Konečně medikace podle mého gusta:

Mikrodávkování LSD: Revoluce v léčbě ADHD nebo jen placebo efekt? | Nedd.cz
    https://nedd.tiscali.cz/mikrodavkovani-lsd-revoluce-v-lecbe-adhd-nebo-jen-placebo-efekt-589319
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Si tady odložím:
    Před autismem už smekáme, ADHD se smějeme: Mýty, předsudky, realita - Kidtown.cz
    https://www.kidtown.cz/blog/adhd-autismus-rozdily-a-podoba/?
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    2BFREE: Můj táta doma byl, ale také vytvářel hodnoty a proto mě většinou ignoroval. Občas vynadal mámě, že moc křičím. Občas mě pozval k sobě do pracovny, aby mluvil o sobě. Nic moc, no :)
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    ELLIE: Popravdě, můj táta doma ve většině času nebyl, neb vytvářel hodnoty. Občas si dovolil projevit svůj názor na výchovu a dostal tak vynadáno od paní doktorky mojí matky a paní učitelky mojí babičky, že to nemělo moc smysl.

Dodnes vzpomínám, jak asi v mých 6ti letech přiletěl z nějakého zahraničního knižního veletrhu lehce připitý. Opatrně a potichu přišel k nám do pokoje. Sednul ke mě na gauč a byl takový celý hrozně milý. Udělalo mu radost, že jsem vlastně ještě vzhůru a že jsme mohli trochu pokecat, protože to vlastně dělal všechno pro nás (pro rodinu). Pak se zvedl s takovým smutkem, že už musí jít, že mu matka zase vynadá. A stalo se. Sotva se zavřeli dveře, tak se to spustilo...

Inu, za každým mocným mužem stojí žena která mlčí :D
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    2BFREE: My dva tam máme navíc společného toho "slavného / celkem mocného" otce, viď. Můj otec teda o tvým tvrdil, že je fakt kretén 😆 Promiň 🤣
    Drž se, řeš to, jsi chytrý. Jsi dospělý, jak říkáš zodpovědný jen za svoje problémy a reakce na ně, vymaň se z toho stínu.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    2BFREE: já se v Brně nedostal přes dva roky. Trpaslík měl sice diagnózu z PPP, ale medikaci jsme už museli řešit. To bylo přes adicare, po prckovi jsem našetřil i já a adicare je sice soukromá a ne levná, nicméně cítím, že mají sami zájem pomáhat. Adicare je i v Praze ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam