• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jak se říká hrabici/koši s věcma, který tam člověk narychlo naházel, protože návštěva je přede dveřma? :-)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Jj, asi tak :)

V nedelu v tych kopach dokumentov musim najst podklady na danove priznanie. :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    AXTHEB: Na to ale musi byt na podlahe 😃
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ndpc stosy papiru v nichz nahodne mam socialku, vyplatni pasky, nahodny faktury a treba evidencni list a najmeni smlouvu.. tech mam doma asi sedm

a pred pul rokem jsem zacal reorganizovat knihovny.. doted mam vsude po po byte kominy knizek..

...
    jak se ted rika..to co sem mel leta za specifika me pracne budovane osobnosti a charakteru, ukazalo se, ze jsou jen další typické symptomy diagnozy.

rip identita
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    (Ale "doom" taky tak nějak popisuje pocit, který mě přepadá, kdykoli jdu okolo / přepadne mě myšlenka, že bych to přeci jen měl roztřídit.)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Doom’ box is an acronym for ‘didn’t organize, only moved’

Hromada/bedna/šuplík věcí, které „čekají na roztřídění“, akorát se ti nechce ani přemýšlet nad tím, kam by ty věci měly patřit, vytvořit pro ně nějakou organizační strukturu…
    Tak to ve výsledku naházíš na hromadu a uklidíš z očí (což už samo připadá jako achievement).
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    VON_GILOTINE: didn't organise, only moved. Jakákoliv hromada nebo kontejner s neuspořádanou směsí předmětů, byť třeba jednoho druhu. Hromada oblečení je floordrobe.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Jo, hlavne oblecenie. Ale moze to byt kludne aj nieco ine. Ja mam doma napr. kopecky roznych papierov/dokladov. A knih. Aj ked tam uz su to skor doom mountain. :D
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    doom pile je hromada obleceni? tedy nejlepsi mozny zpusob interakce s oblecenim co neni uplne spinave
    a doom box budou ty supliky a krabice itemu co nechci vyhodit?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TIL výraz doom box resp. doom pile

Aaaaaa!
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MORKANT: Na zaciatku by mala platit zlava, niekde by to tam malo byt.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    MORKANT: Jen co jsem to odeslal tak jsem to našel, 2100 na den.
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    DRABICZ: Jako aktivicační cvičení se dopotácím na snídani, snídat budu kafe, a pak možná začnu fungovat :)))

Ale nepíšou tam nic o datu ani ceně, to je těžký pak nějak využít...
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    KROPUCHA: jako já vstanu, ale nic dalšího po mě nechtějte :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KROPUCHA: Presne to som si hovorila 😃

Vraj to je nejak na zaciatku zdarma (pisali v skupine na FB), ale neviem to tam teraz v mobile najst.

Mne sa to casovo teraz nehodi, ale do buducna to asi zvazim. 🙂
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    DRABICZ: To zní dobře!!
    Až na ten program od 7:30 teda, pro ADHD lidi, kteří jsou ve velký většině sovy :D
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Kdyby měl někdo zájem, je v tom i třeba magnetická rezonance atd. Já bohužel 12 dní v kuse nemůžu, ale příležitost je to velmi lákavá:
    Diagnostika poruch pozornosti | Centrum duševní rehabilitace Beroun
    https://www.cdr-akeso.cz/oddeleni/diagnostika-poruch-pozornosti
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    RANDOM_NIGHT: Njn, to znám, ale nebudu ti říkat, co s tím teď máš dělat (pun intended) 😅
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Zásah, potopená. Před pár dny jsem přečetla tohle a od té doby osciluju mezi pocity úlevy a bezmoci.

“Besides autism, it has been suggested that the presentation of a persistent and marked resistance to demands may be connected with other conditions, including […] ADHD.”

Demand avoidance
    https://www.autism.org.uk/advice-and-guidance/topics/behaviour/demand-avoidance
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Zivot s adhd FB-IMG-1742929924999
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam