• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    QUANTI: to jsem teď někde četl - time boxing nebo tak něco - znělo mi to celkem dobře.
    Já občas spřádám ďábelské plány jak si udělám svůj vlastní systém organizace času a bude to všechno skvělý. Říkal jsem si, že by mi třeba pomohlo nějaké pravidelné aktivity které pravidelně zazdím nějak časově ohodnotit a že by mě pak motivovalo, kdybych na papíře viděl, že "stačí jen 10min na tohle, 5 na ono, 30 na něco" a udělal bych si aplikaci, kde by mi běžel odpočet, že ten den zbývá ještě x volných minut do kterých se dá vmáčknout ještě pár těch aktivit... Což mi zní asi cca podobně jako time boxing.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    PALEONTOLOG: já jednou přišel na koncert o týden později. Pracovní pohovor to je ještě další level :⁠-⁠D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    UNREALONE: Já si kolikrát napíšu rozvrh na celý den po čtvrt hodinách, co kdy budu dělat... No co si budeme... Vypadá to většinou úplně jinak. Jak říká Hurvínek: já si poručit umím, ale neumím se poslechnout.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    UNREALONE: tak něco vymyzat nebo zrušit není žádná ostuda, ostuda je příjit na pracovní pohovor o týden později :-)
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Mě se BUJO hrozně líbí a taky bych chtěl být jeden z těch co si s tím vyhrajou, ale bohužel. Já mám vlastně asi problém, že si sice ty věci napíšu, ale pak se mi je fakticky často vůbec nechce dělat a věcí které bych měl/chtěl dělat přibývá. Na některé dojde i po delší době, jiné z todo listu časem vymažu. Často je to ale total guilt fest že věci nestíhám resp. odkládám.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Tak dik, ja tam tie nalepky az do tvojho postu podvedome vynechala. 😃
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    MART1NKA: Je pravda, že někteří herci ve filmech pro dospělé by měli dost prostoru na nějaká ta loga sponzorů :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    som si chvilu hovorila, v akom klube som a preco sa bavite o blow joboch a ano, z toho sa tiez da urobit obsese, akurat mi k tomu nesedeli tie nalepky, ale mozog mi beztak vygeneroval obrazok penisu s nalepkou.

nemate zac.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: neznasam svoj mozog :D a
    VON_GILOTINE: ma evidentne podobny problem.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Pokud BJ tak jedine bj a nikdy ne bullet journal.
    KULHY
    KULHY --- ---
    SPIKE411: No dyť! :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Já mám sešit formátu A6 kam píšu všechno. Často je proložený volně loženými popsanými papírky, ale ten pocit škrtnutí se elektronickému škrtu nevyrovná. V mobilu mám pak seznam, díky ID Moodycat jsem zjistil, že jej lze mít i sdílený, takže provozní věci dlouhodobého domácího hlediska jsou tam.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KULHY: Vidím v tom past v podobě rozhodovací paralýzy.
    KULHY
    KULHY --- ---
    KROPUCHA: Jo, jsem koukal na videa, jak si z toho BJ může člověk udělat obsesi na mnoha úrovních (jaký blok, jakou tužku, nálepky, layout, ikony, třídění, nejrůznější modifikace toho systému). Pokud je tam ale jednoduchý funkční jádro, tak tomu dám možná někdy šanci.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    QUANTI: Mně to za covidu skoro zachránilo život, nedávno jsem na zápisky z tý doby narazila - vždycky jen datum, jeden dva body, třeba * umýt nádobí - svítí slunce.
    Až když jsem se pak dala trochu dohromady, tak jsem si přečetla tu knížku (The Bullet Journal Method), ta mi přišla skvělá. Je to vlastně strašně jednoduchej systém, není třeba hrotit samolepky a malůvky a psát tam něco geniálního :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KROPUCHA: Já se zase nikdy k BJ nedokopala :((
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    MAJKA: Mně funguje jenom bullet journal. Všechny ostatní systémy mi po čase vždycky přetekly, musela jsem to zahodit a začít znovu někde jinde.
    A u bullet journalu je dobrý i to, že ho můžu pravidelně předělávat, mít pokaždý jinou barvu desek a tak :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tady prokrastinační (mám dělat něco jiného) ukázka systému

KULHY
    KULHY --- ---
    MAJKA: Tužka a papír na stole s chaosem. Občas obálka od upomínek, druhá strana složenky apod. Dokud se v tom vyznám. Pak přejdu na nový kus papíru kam si zkonsoliduji nedodělané věci z minula a zoufalé případy nechám v propadlišti dějin. Digitálně jedu poznámky v iOS a MacOS, Bear, Evernote. Mám Things ale přestal jsem je používat. Jakýkoliv systém byl zatím odsouzen k dočasnosti.

Jako aktuální trend prozkoumávám psaní si (stylusem) poznámek na e-ink tabletu Supernote. Píšu si v něm jeden jediný kontinuální blok, organizovaný jen nadpisy měsíců a datumu (dělá se z nich navigovatelný index). Cokoliv co potřebuju poznamenat si tam píšu (inspirace z těch papírů na stole) a když to má povahu úkolu, dá se to označit a zařadí se mi to na můj seznam úkolů, kterému nastavím deadline.

TRAFO
    TRAFO --- ---
    MAJKA: Papir a tuzka a neco jde do google kalendare, kdyz to fakt nesmi “vyhnit”.
    KULHY: Things mam taky a za me dobry. Ale jak ty rikas, jen to pouzivat))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam