• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Pokud BJ tak jedine bj a nikdy ne bullet journal.
    KULHY
    KULHY --- ---
    SPIKE411: No dyť! :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Já mám sešit formátu A6 kam píšu všechno. Často je proložený volně loženými popsanými papírky, ale ten pocit škrtnutí se elektronickému škrtu nevyrovná. V mobilu mám pak seznam, díky ID Moodycat jsem zjistil, že jej lze mít i sdílený, takže provozní věci dlouhodobého domácího hlediska jsou tam.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KULHY: Vidím v tom past v podobě rozhodovací paralýzy.
    KULHY
    KULHY --- ---
    KROPUCHA: Jo, jsem koukal na videa, jak si z toho BJ může člověk udělat obsesi na mnoha úrovních (jaký blok, jakou tužku, nálepky, layout, ikony, třídění, nejrůznější modifikace toho systému). Pokud je tam ale jednoduchý funkční jádro, tak tomu dám možná někdy šanci.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    QUANTI: Mně to za covidu skoro zachránilo život, nedávno jsem na zápisky z tý doby narazila - vždycky jen datum, jeden dva body, třeba * umýt nádobí - svítí slunce.
    Až když jsem se pak dala trochu dohromady, tak jsem si přečetla tu knížku (The Bullet Journal Method), ta mi přišla skvělá. Je to vlastně strašně jednoduchej systém, není třeba hrotit samolepky a malůvky a psát tam něco geniálního :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KROPUCHA: Já se zase nikdy k BJ nedokopala :((
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    MAJKA: Mně funguje jenom bullet journal. Všechny ostatní systémy mi po čase vždycky přetekly, musela jsem to zahodit a začít znovu někde jinde.
    A u bullet journalu je dobrý i to, že ho můžu pravidelně předělávat, mít pokaždý jinou barvu desek a tak :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tady prokrastinační (mám dělat něco jiného) ukázka systému

KULHY
    KULHY --- ---
    MAJKA: Tužka a papír na stole s chaosem. Občas obálka od upomínek, druhá strana složenky apod. Dokud se v tom vyznám. Pak přejdu na nový kus papíru kam si zkonsoliduji nedodělané věci z minula a zoufalé případy nechám v propadlišti dějin. Digitálně jedu poznámky v iOS a MacOS, Bear, Evernote. Mám Things ale přestal jsem je používat. Jakýkoliv systém byl zatím odsouzen k dočasnosti.

Jako aktuální trend prozkoumávám psaní si (stylusem) poznámek na e-ink tabletu Supernote. Píšu si v něm jeden jediný kontinuální blok, organizovaný jen nadpisy měsíců a datumu (dělá se z nich navigovatelný index). Cokoliv co potřebuju poznamenat si tam píšu (inspirace z těch papírů na stole) a když to má povahu úkolu, dá se to označit a zařadí se mi to na můj seznam úkolů, kterému nastavím deadline.

TRAFO
    TRAFO --- ---
    MAJKA: Papir a tuzka a neco jde do google kalendare, kdyz to fakt nesmi “vyhnit”.
    KULHY: Things mam taky a za me dobry. Ale jak ty rikas, jen to pouzivat))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: Same 😆
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAR_TINA: a papírový diář s týdenním kalendariem
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAJKA: papír na každý den plus papír na dlouhodobé věci. Kroužkové desky, vrsta terénních zápisníku, což jsou zakázky ke zpracování u mne a navrch a4 dlouhodobý papír a a5 denní
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Mam Todoist, len nanho zabudam.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    No a co teda používáte jako task manažer? :) papír, nějakou appku, google keep?

Já ted zkusila Finch, co tu někdo doporučoval, je to miloučký, gamifikace tam pěkně funguje, je to docela fajn na takový ty pravidelný opakující se věci a nebo dlouhodobé cíle, ale když si tam potřebuju rychle nafrkat úkoly na zítra tak je to moc klikání a serepetiček.

Doporučíte něco? Zkoušela jsem Habitica a to se vůbec nechytnu, zatím používám nejvíc odrážky v poznámkovém bloku v telefonu, ale chtěla bych u toho mít takovej ten dobrej pocit že odškrtnuto a tak, místo toho mazání odrážek v telefonu :D

No a nebo se zas dokopu k Bullet Journalu, to je tak jediný, co mi fakt fungovalo dýl, jak týden
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Celkem o tom teď uvažuju. Beztak nevím, co s „dovolenou“. 🙃
    Jen musím do nějakého zvěřince umístit svoje polodivoké šelmy.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    TRISSIE: jasně, já tam ten link přihodil, ať se netočí stejný dotazy :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DRABICZ: čím víc informací, tím víc lepší :-)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    TRISSIE: už se to řešilo, že je tam zašitá cena a ten režim je dost na knop, nicméně program je to unikátní!
    [DRABICZ @ AD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam