• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    TRAFO: Díky za reakci, těma drobnýma činnostma mám proložený prakticky celý den, tak funguju v podstatě normálně. Ruce by šily, předevčírem jsem dodělal rest, ale ta hlava mi nedovolila z toho dokončení mít vůbec radost. Stejný je to tady, ty ruce jedou automaticky, hlava posílá postup, jen je ten proces ukrutně dlouhý :(
    TRAFO
    TRAFO --- ---
    DRABICZ: Sednu si k tomu. Zopakuji si to cos psal, tzn vim co se deje a proc se to deje. A reknu “it is what it is”. A pak se do toho pustim. Prvnich 15 minut me z toho “boli mozek”. Pak se doto bud v lepsim pripade ponorim a jedu dal. A nebo v horsim pripade prestanu. A zkusim to zase za 15. To pak tech 15 minut chodim a delam drobny prace, ktery mi davaj nejakej reward, protoze ten dopamin si pak nesu k ty praci co se mi nechce delat.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Doprčic taky už! Jak dlouho ještě bude najíždět ta medikace? Mám výkonnost úplně na budu nula. Dělám čepice a obvykle je do 5 hodin hotová. Aktuálně jsem po 4 hodinách teprve složil podšívku a ještě nestřihl do svrchní látky! Odpoledne to mám posílat. Cítím se vyčerpaně a chci si lehnout, ale tím přijdu o čas na práci, kde je aktuálně i šnek proti mě parkourista... Hudba mi většinou velmi pomáhá, jenže poslední týden vůbec, nechytám tempo, vnímám ji jinak, než dřív.... Máte prosím nějaké jiné triky, jak to nějak nakopnout?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    PAKOBYLKA_: No ja nie, ale pocuvala som dost o tom, ako sa chovaju holky, holky sa nebiju, holky ticho sedia v kute a su pekne… a moja odpived bola vacsinou: co ja s tym? :))
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    PAKOBYLKA_: holka, protože holky jsou klidnější. A tak jsem se stal princeznou, vole! :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    PAKOBYLKA_: Tohle mi nikdy nepovedali, ale zas mi ani nikdy doma nebranili v tych "chlapskych" veciach. S ocom som robila v dielni a pustal ma k pocitacom, aj ked som bola holka. Nastastie :)
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    KROPUCHA: Nasleduje anketa na tema “Kolik z nas od mala slychalo, ze jsme radsi mely byt kluk?”
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    PAKOBYLKA_: A poznamky v telefonu!!!
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    MAJKA: Papirovej diar, v praci vytistenej A4 mesicni kalendar + stojaci kalendar, rodinnej google kalendar, papirky vseho druhu a obcas hrbet levy dlane. Od zubare chodi dva dny predem smska. To je velky dobry! Na venkovni dvere si vesim veci, ktery nesmim zapomenout (nebo je o ne opiram), obcas neco nalepim na zrcadlo v koupelne. A jo, docela dobry. Onehdy jsem prisla na fyzio misto na 13:00 az na 14:00. Vem to nest.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    AXTHEB: datovku se mi povedlo poprve zkontrolovat 2roky pote co mi ji zavedli... a ano dodnes to splacim
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Len 2 hodiny po takom vykone? To je slusne skore nahodou. :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AXTHEB: Ja som dnes za hodinu preskladala trvale prikazy, zaplatila nedoplatok na socialke, vypocitala financie na tento mesiac, poziadala o znizenie sadzby na hypoteku, napisala susedovi na zahrade, poplatila faktury.

Fakt nechapen ako clovek mesiac prokrastinuje a potom je hotovy za hodinu so vsetkym.

A potom som upadla do komy a spala 2 hodiny.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    AXTHEB: Tak ne, zpráva do datovky dorazila v poledne.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Cha!
    Já dneska dostal zprávu do datovky. Nejen, že jsem jí zvládl přečíst (pokuta za parkování na fialové), ale i zkontrolovat v bance, že jsem to zaplatil, zavolat zodpovědné osobě, s ní to vyříkat, najít příslušný parkovací papírek, zavolat znova zodpovědné osobě, domluvit to a poslat jí mail s obrázkem.
    Kolem deváté mi přišla zpráva, kolem druhé jsem poslal ten mail, teď už mám odpověď, že je to vyřízené.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PALEONTOLOG: většinu postupů, návodů si musim upravit, páč je napsal nějakej " debil" co tomu nerozumí a neví jak na to:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    COCOBRYCE: ale popravdě taky nejradši pracuju stylem, že si něco šolichám po svým
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: Mě pobavilo, když jsem byla přepisovat pojistku po mámě a zmínila jsem, že tam asi bude už nedoplatek, že poslední faktura byla splatná v březnu a paní "jo tak to ještě ani nebudu mít v systému, my míň jak po dvou měsících klienty neotravujeme" 🤣
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    QUANTI: To zvladnu, tyzden ok. To vacsinou neposlu ani upomienku. Co mi pripomina, ze ja uz tam jednu mala za tel, kua.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SHARKIE: Hm, tos mi připomněla, jak jsem jednou založila knížku obálkou se stravenkami.... Našla jsem ji bohužel až příští rok.

Kurník, jak můžu nemít ADHD?!
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    COCOBRYCE: Skvely sposob jak tie prachy usetrit a neminut za zase novy hyperfocus. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam