• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALONSY: ano tak9vy je ritalin. Na jine reseni nez lupnout pulku a kdyz to neni dobry tak tu druhou nechat na zitra sem neprisel
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Jakou máte zkušenost s Ritalinem v kanclu? Nevadí, že se tam mluví a nedostanete se do toho focusu?
    Navíc mě občas divně nastřelí. Trochu se ho bojím.
    Z 80 % funguje jak má, ale.. Doma a v mých podmínkách a těch 20 % je pak dost divných..
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    1KA: 😅😅

Já celkem taktně mlčela a bavila se jen s tou HR. V podstatě.

Jinak jsme řekla pár příčetných věcí. Doufám. 😅
    Spíš jsem dělala že neexistuju. Zvlášť když mě posadila do kanclu.

Plný ajťájů, tak to asi bude dobrý. A představila jsem se hromadně, zbytek se poddá. :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no me se stava ze jako novacka me predstavujou celymu kolektivu takze pokud nemam moznost se tomu vyhnout si pamatuju jen vedouci a tem jeste rikam at mi napisou na messenger. cimz si rovnou usetrim trapeni s onboardingem.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    TMA: Tak to mě rozesmálo nahlas, díky moc za zlepšení dne! :)
    TMA
    TMA --- ---
    1KA: Už jsem párkrát odpověděl na: "Já jsem Petr/Honza/..." stručným "já ne." Konverzace tím byla zdárně ukončena.
    1KA
    1KA --- ---
    ALONSY: hehe, minulý týden nastoupil nový kolega. V kuchyňce se přišel seznámit. Podává mi ruku a praví, ahoj, já jsem Honza. Do ty doby cajk a pak asi čekal, že něco řeknu já. Tak se nadechnu a: já jsem ta a ta a normálně, včera jsem se dívala na seriál The Spy, ty vypadáš, jako jeden z těch syrskejch hajzlů, co tam figurovali, no neviděl jsi to? Typek se asi zděsil a odporoucel se :-))) Chudák.
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    ALONSY: Držíme palce!!
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Tak jo.
    Hlavně žádné "vtipy" a sarkasmy, které chápu jen já a pak vypadám jak debil.
    To bude na začátek asi stačit. 😅
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    F0ooaXj.md.png
    VITEX
    VITEX --- ---
    No vono je ohledně toho maskování potřeba najít nějakej zlatej střed a neblbnout víc než je bezpodmínečně nutno.
    jinak jeden dostane nálepku exota jen to lupne ...
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ja teda vacsinu maskovania robila bez toho, aby som o nom sama vedela. Takze teraz si moc neviem predstavit, jak by som sa k nemu vracala zase naspat.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CNV: Tak umět se rozhodnout, že teď budu maskovat a na konci scény to zase shodit by bylo boží.
    CNV
    CNV --- ---
    ALONSY: Já se to tu na starý kolena horko těžko odnaučuju a ty se to chceš naučit, neblbni :)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    A Thomase E. Browna znáte? Takhle dobře vysvětlený ADHD v 28 minutách jsem asi ještě neviděla.
    Na konci jednoduše vysvětluje i jak funguje medikace. Mimo jiné autor knížky Smart but Stuck:
    ADD/ADHD | What Is Attention Deficit Hyperactivity Disorder?
    https://www.youtube.com/watch?v=ouZrZa5pLXk
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BOD: ADHD ked "rozblaznis", to sa hovori na SK ked mas decko co je takze po hre ukludnit..., tak ten najety dopamin sposobi, ze nevies prestat...
    no a ked niekoho bavia debilne vtipy (znam to sama na sebe), tak sa aktivujes a nevies prestat, nez to zajde do nejakych uplnych zhovadilosti co nie su work appropriate...
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    KROPUCHA: ve spojeni s rejection dysphoria je to smrtici kombinace.
    Mam.to stejne a nahic muj mozek jakoby ma.ze sranda se prece muze kdykoliv. Takze celej zivot me skrtaj z zivota lidi co neco vezmou nak osobne nebo vetsinou uplne jinak nez to bylo mysleno ci receno a bez sance na vysvetleni me rovnou skrtnou z komunkace
    BOD
    BOD --- ---
    BOD: Aha já jsem v ADHD ne autistickým auditku, možná je to relevantní i zde, já stejně netuším co je interně co
    BOD
    BOD --- ---
    KROPUCHA: Tak sebe znát můžeš jak chceš, když nechápeš a nemáš cit pro ty NT soc konvence je to stejně do nějaké míry ruská ruleta / hádání
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Jen pro zajímavost, k tomu maskování. Mě životem provázely problémy s tím, že "nevím, kdy je konec srandy".
    Musela jsem se naučit krotit a poznat ten okamžik, když se rozjíždím. Protože u mě je to jako alkohol - když se rozjedu s vtípkama, padnou všechny ochranný mechanismy a zábrany. Hodněkrát už jsem se musela omlouvat za to, co jsem v tom rauši řekla. Takže vědět, kdy mám přestat mluvit, je pro mě to samý jako vědět, kdy přestat pít.
    Nemyslím si, že je to maskování, spíš znalost sama sebe, kterou využívám k tomu, abych si zbytečně víc nekomplikovala situaci a neubližovala sobě ani ostatním.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam