• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    1KA
    1KA --- ---
    Patologický ráno. Vzbudim se, děti doma, oba jdou na trénink. Oba puštenou jinou hudbu z repraku, oba nutně musí ihned všechno sdělovat, hlasitě, tuny nesmyslných pozadavku a já neměla kafe. Čumím jak vyoraná myš a pračka s myčkou udávají tón ranní pohody. Tvl, plis, zabijte mě, je 9:12 a podnětu bylo víc, než snesu za celý den.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Tak ine veci som bola schopna aspon trochu zlepsit. Tohle vobec.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    SHARKIE: to uz nezmenime. Jakoze nevim no po 40 uz me to asi nikdo nak zazracne nenauci jinak..
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Heh, tohle bola jedna z mala veci, o ktorych som vedela, ze mi fakt mega nejde, aj ked som este netusila preco.

Teraz uz sice viem preco, ale furt s tym neviem pracovat. :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    FB-IMG-1752154755547
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    Našla jsem tuhle úžasnou autorku: NeuroWild. Jsou to převážně ilustrace ohledně dětí s autismem, ale najdeme si tam i to svoje :)

Třeba tady krásnej post o maskování:
    NeuroWild - A bit about Masking. This resource was waaay...
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02kvUvi8MWvpzxLhGJTu4JJwXkZHgVELZN34Zo7pjYoQxU6azdmBjn11PChofFdbzzl&id=100087870753308
    BOD
    BOD --- ---
    Zajímavý jak individuální to je
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    RANDOM_NIGHT: Taky jsem na spektru. Je to velmi individuální. Když musím lidem kolem sebe i odpovídat, tak nad 18 mg prostě radši nejdu. Vyselektuje to vjemy tak akorát, abych zvládla adekvátně reagovat :D
    Ale po 36 mg jsem samozřejmě sama doma za hodinu vysekla fakt těžkej email v němčině. Jen prostě podstatný bylo, že sama doma.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SHARKIE: já je mám a mám je fakt ráda, ale živím se psaním a to se prostě nedá. Jsem zvyklá na ticho a klid. Tady je 10 lidi a rádi si povídají. Pauzy na práci jsou tak desetiminutové.😅
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    ELLIE: Jako AuDHD musím podotknout, že mi Concerta 56 mg tím, že díky ní nevnímám úplně úplně všechno, naopak hodně pomáhá.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    RAINBOF: ze začátku ( 20mg )i teď lehké nechutenství, krapet se mi rozhodilo trávení ( 40mg ), ale to už je ok, pak byla chvíle jak na trní, kdy jsem měl pocit, že to přiživuje mojí hyperaktivitu ( 40mg ), teď 80mg zatím nic zásadního, možná lehčí spánek, ale to může být tím vedrem a tak
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    VON_GILOTINE: Kym som si nekupila tie miesto na usi na licne kosti, tak som to mala stejne. Ale tie na kosti nahodim rano cestou z domu a zhadzujem az vecer po navrate. Aj ked napr nemam nic pustene. Dost mi pomaha uz len ta ich pritomnost.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    COCOBRYCE: pozorujes nejaky vedlejsi ucinky ?
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    když to tak čtu, jsem rád, že na mě zatím funguje Atomoxetin, v jednu chvíli to sice "přestalo" makat, ale po navýšení dávky na nejspíš konečnou hranici, si to, co se soustředění v práci týče, nemůžu vynachválit
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    ALONSY: Když fakt potřebuju výkon v prostředí, kde jsou jiný lidi, vyplatí se nepřestřelit dávkování. Taky je dobrý mít lék s postupným uvolňováním (Concerta, medikinet) a ne čistý ritalin, který má moc rychlý nástup a rychlý propad.
    Podle mojí zkušenosti Concerta 18mg na běžný den, 36 mg na výkon v klidu (v tichu, doma), ale 18 mg na výkon "v kanclu" (s nutností komunikace). Teďka jsem si na akci, kde jsem pracovala s lidmi, dala 36 mg a bylo to první hodinu fakt nepříjemný.
    Bavila jsem se se známým, co máme takřka totožnou zkušenost se svými ADHD, a ten pracuje v IT, asi taky v kanclu, a říkal, že víc než 18 mg je prostě divný. Moc tě to uzavře, zruší to příliš mnoho vjemů, až kontraproduktivně. Ideálně chceš pomalou, konzistentní stimulaci, ne spoustu nástupů a propadů energie.
    1KA
    1KA --- ---
    ALONSY: s lékem žádnou, ale mám openspace, kde se mluví německý, italský, anglicky a český najednou ;-)). Pokud nemám call, mám spotify :-))
    BOD
    BOD --- ---
    Jo občas mám chuť si propíchnout bubínky ať je klid.
    Si říkám že to částečně vyřeší medikace, ale nějak se bojím k prvnímu kroku. Po té zkušenosti kdy mě psychiatrička měla za feťáka úplně nechci stejnou situaci opakovat a naučit se předtím správně a důvěryhodně odpovědět na různé otázky když mám problém zalhat, jen se na to asi prostě nedá připravit
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    VON_GILOTINE: Ja mam problem s lidma, ktery se divi, ze v praci pracuju a nechci, aby do me kafrali.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Hele ja mam jakoby problem ze me fakt nebavi mit v praci 6+ hodin na sobe sluchatka.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    AXTHEB: Já tu mam ritallinu jak v lékárně, Concerty jedno malé balení, takže si moc nevybírám :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam