• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    TMA
    TMA --- ---
    ALONSY: Tak jasně, že je to superschopnost... superschopnost vytvořit si problém tam, kde by to neurotypika ani nenapadlo.

Jen nějak nechápu, co je na tom super. Nebo se mi jen nelíbí ten sarkasmus v tom označení.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PREKOTKA: mě několik.
    A o škole už jsem se zmiňovala jinde.
    Děti, řidičák, v podstatě zdraví.
    Jo. ADHD je super. Trendy výmysl! Případně superschopnost!

:D furt mi to leží v žaludku, no. 😅
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MAR_TINA: Většina špatných pohledů a "nemají mě rádi" je jen v mé hlavě.
    To vědomí však moc nepomáhá. :-)
    Třeba se jednou dostane na ty terapie. Máme je (asi) jako benefit. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ALONSY: josu lidi, který mají blbej nasranej pohled kvůli poklesu mimických svalů. Prostě se tak naradoli nebo zsétsárli do tohodle tvaru.
    Měli jsme kdysi takovou sekretářku. Mohla by se přetrhnout, ale lidi ji měli za protivu.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALONSY: muj taky, jen vim ze kdybych to oplatil tak to skonci prave na hr. Takze mu oplacim dal laskavosti cimz je jen vic naseru hh
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VON_GILOTINE: jenže můj mozek současně vyhnodnocuje špatnej pohled jako "je na mě protivnej" 🤦‍♀️
    Což ale taky nevracím, že. Jen se pak v jakémkoliv kolektivu cítím jak se cítím :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    VON_GILOTINE: nj, ale říkat HR některé věci (v podstatě komunikoliv) by se fakt nemělo.
    Třeba věci o... to je radši fuk, v podstatě o mém mentálním stavu, asi jsem to vytěsnila.
    PREKOTKA: Oversharing rozhodně.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ALONSY: people pleasing jako preemptive obrana pred rejection dysphoria. Mam to estw vic. Jsem dal laskavej i na lidi co sou na me svine, prece neklesnu na jejich uroven ze.

Nestyd se za to, mas cistej stit, nejsi svine. Lidi to vzdy oceni, ti kteri za to stoji
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Můj mozek vyhodnocuje každého, kdo na mě není aktivně zlej nebo protivnej, jako kamaráda.
    V práci je to fakt problém.
    Který asi všichni znáte, oversharing a tak. Dneska zase.
    S HR.
    Ach jo.

A tím, jak se (nefunkčně) snažím hlídat v práci, tak působím ještě jako větší magor tady. Ale tady to asi zase tolik nevadí. Na spektru šílenství tu podle mě sahám sotva k průměru. :-))
    KAERI
    KAERI --- ---
    MAR_TINA: Pravda, traktor jsem nezkoušela :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: jako sice jo, ale zas v těch měkkejch botách i v tom tvrdým autě máš o trochu lepší cit.
    Většinou je to jedno, ale pak jsou chvíle, kdy i poskočení o pět centimetrů navíc už je problém.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAERI: v jedný práci jsme měli auto, který chcipalo každému při couvání. A byla to fabie :D

Přijde mi, že čím větší auto, tím těžší boty snese. Terenaky a traktory jsou dělaný na gumaky.
    KAERI
    KAERI --- ---
    MAR_TINA: Wow, to je ještě vyšší liga! :-D Kdybych mohla, zuju boty úplně a řídím bosá. Ale nedávno jsem zjistila, že to přece jen bude trochu i autem, které potřebuje dost přesnosti, jinak velice rádo zhasíná. Teď se nám rozbilo cesotu na dovolenou a řízení zapůjčeného náhradního vozu bych popsala jako "sedím si tak v sáňkách samochodkách a semtam zatočím volantem".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KAERI: i v gumakach to jde
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Nebýt automatu, nejsem schopná řídit. I tak dávám jen krátký a známý trasy, tak do tři čtvrtě hodiny, což je ale všechno, co potřebuju (škola a kroužky dětí mimo město, sem tam nákup, sem tam odvoz k babičce).
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Rizeni obsahuje idealni pomer vjemu, obzvlast pokud muzu volit hudbu a este si s nekym povidat. Nejradej ridim v noci
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Nejsem schopná mít řidičák, zkoušela jsem to sedmkrát. Učitel autoškoly řekl, že se soustředím maximálně dvacet minut, víc ne.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    O řidičák jsem se ani nepokusil - vím jak snadno se nechám rozptýlit a nepřijde mi to jako bezpečný sport. I vzhledem k tomu, jak mám tendenci dodržovat pravidla, která vnímám jako odůvodněná (takže na padesátce bych jel 50 a ani o krok víc, z čehož podle mého pozorování jiné řidiče chytá psotník).
    Naštěstí žiju v centru Prahy, kde je auto drahá zbytečnost.
    KAERI
    KAERI --- ---
    BOD: Stejně jako ty mám v autě puštěnou potichu hudbu - stále stejný playlist na flashce, pečlivě vybraný tak, aby neuspával (z tohohle důvodu třeba nemůžu poslouchat rádio, ty příjemné hlasy moderátorů na mě působí jako rohypnol) ani nelekal (věci s náhlými zvuky/přechody, ráznější, agresivnější hudba). V počátcích řízení jsem totiž zjistila, že zaměstnává tu část mozku, která by jinak ječela "Áááááááááááááááá!!!!!" A jako se vším ostatním mám prostě dobré a špatné dny. Někdy se rozjedu a všechno jde samo, jako by to auto bylo prodloužení těla. Jindy se musím celou dobu aktivně soustředit a stojí mě to hodně sil. Jezdím spíš pomalu, feedback je, že jsem spíš jakžtakž celkem obstojný řidič (bude to i tím, že cíleně nejezdím v hustém provozu, kde je potřeba rychle se rozhodovat). Co je zajímavé, nikdy jsem se nezbavila potřeby přezouvat se na řízení do bot s tenkou podrážkou (aktuálně mám barefooty) a když jsem se o tom ondyno bavila s mužem, zmínil, že by to mohlo souviset s tím, že si obecně moc neuvědomuju tělo. Třeba brácha pravidelně řídí v pohorkách, což je pro ěm naprosto nepochopitelný.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BOD: ani bych to nezkoušela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam